Video: scandal uriaş în Jandarmeria gorjeană
Video: scandal uriaş în Jandarmeria gorjeană
Investigatii26 februarie 2011

„Jandarmul erou”, avansat la excepţional de ministrul Traian Igaş, este un impostor ordinar. În seara şi la ora la care a susţinut – public şi în rapoartele interne – că a găsit şi returnat 50.000 de euro era de serviciu, la punctul de control acces al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, loc pe care nu l-a părăsit nicio clipă!!!

Şoc: găsirea şi returnarea a 50.000 de euro de către subofiţerul Trăistaru Aurel, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, e o mare farsă, o mare minciună, o mare dezinformare orchestrată de Jandarmeria gorjeană, căreia i-a căzut victimă nu numai presa botanistă, ci şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, care a semnat ordinul de avansare în grad, la excepţional, a jandarmului erou, care, veţi vedea dovezile, este, în realitate, un impostor ordinar. Victimă a căzut şi Costel Gavrilă, inspector general împuternicit la comanda Jandarmeriei Române, care a venit imediat la Târgu Jiu şi a oficiat personal avansarea în grad a farseorului.
GORJNEWS va face toate demersurile necesare pentru a determina Corpul de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor să vină la Târgu Jiu pentru identificarea şi sancţionarea autorilor acestei manipulări ordinare. Totodată, vom cere procurorilor militari să se autosesizeze. Investigaţia noastră, pe larg, va putea fi citită în ediţia print, de joia viitoare, a săptămânalului GORJNEWS şi, în curând, aici, pe site.
Cele şase minciuni ale jandarmului Trăistaru Aurel au fost demonstrate de noi în ediţia din 24  februarie a.c. a emisiunii „PANOUL DE ONOARE”, de la GORJ TV, disponibilă mai jos.

[youtube]FZR9DEuNoMg[/youtube]

[youtube]G9SMXAXS-yk[/youtube]

[youtube]o0MmiTxqxHU[/youtube]

[youtube]BxieWvRma_M[/youtube]

28 COMENTARII
  • marian 26.02.2011 la ora 22:36 pm
    Domnule Narcis Daju ,sunt un cetatean caruia de 1Decembrie,22 Decembrie si 24 Ianuarie ii bate inima -n piept cu putere,am fost in Piata Prefecturii la toate evenimentele sus mentionate,nici nu va puteti imagina cat am fost de dezamagit de cei de la jandarmi ,bineinteles impreuna cu sefii lor Popescu ,Burlan si altii care se aflau acolo si care se huzureau de ziceai ca-s la nunta ,nu au dovedit nici cel mai mic respect fata de evenimentul respectiv,eu stiu ca aveti dreptate si nu va lasati pana nu desconspirati mafia de la IJJ,pe oameni ca ei nu ne putem baza(nu ma refer la soldati....).Cu respect un om simplu care mai crede in dreptatea din Romania.
  • Alimpescu 27.02.2011 la ora 19:33 pm
    I-auzi, ce surpriza...Oricum, toata povestea a fost cusuta cu ata alba. Dar as vrea sa te intreb ceva, presupunind ca NU ar fi fost o farsa: ti se pare normal ca toata lumea sa aplaude modul in care procedeaza un jandarm intr-o asemenea situatie? Adica, nu era normal sa duca banii la Politie? Daca erau bani furati? Daca cel care pretinde ca ii apartin minte? Daca proveneau din mita, trafic de persoane etc.? Mie mi se pare ca trebuia retrogradat, nu avansat. In alta ordine de idei: cinstea ar trebui sa fie un comportament normal al oricarui cetatean. Avansarea unui jandarm pentru ca a fost cinstit arata ca cinstea a inceput sa li se para anormala si celor care ar trebui sa o protejeze. E un semnal prost, dupa parerea mea- si trupetii Ministerului de Interne ar fi trebuit sa se abtina a da un astfel de semnal in public.
  • Scandal in Jandarmeria Gorj | Despre Jan 27.02.2011 la ora 21:17 pm
    [...] Este vorba de recenta premiere a subofiterului Aurel Traistaru pentru un gest cetatenescc: sursa: gorjnews.ro [...]
  • catel 27.02.2011 la ora 21:36 pm
    am mai vazut purtatori de cuvant dobi... dar acesta ii depaseste pe toti.
  • bogdan 28.02.2011 la ora 10:02 am
    orice bun gasit trebuie declarat in termen de 10 ZILE domnilor ! deci nu vad care e problema !
  • bogdan 28.02.2011 la ora 10:04 am
    si vad ca acest mega-scandal este numai in ziarul gorjnews ! :)) deci numai voi se pare ca aveti ce aveti cu jandarmii gorjeni
  • Narcis DAJU 28.02.2011 la ora 10:12 am
    @)bogdan Probleme: 1. jandarmul era de serviciu, blocat la punctul de control acces, in seara cand sustine ca a gasit banii 2. s-a contrazis de foarte multe ori in toate declaratiile publice 3. pentru jandarmi, chiar si in timpul liber, este obligatorie respectarea regulamentelor interne, conform carora trebuie declansata imediat o intreaga procedura - raportare la ofiterul de serviciu, identificare martori, inventariere bunuri in 3 procese verbale, predare bunuri la politie, raport scris depus la unitate, informarea IGJR samd. nu s-a derulat nicio etapa din aceasta procedura, nu a fost respectat niciun termen regulamentar 4. jandarmul e prieten cu asa-zisul apartinator al bunurilor 5. jandarmul a fost dat afara, recent, dintr un examen pe care il sustinea pentru a fi admis la scoala de ofiteri, intrucat a fost prins copiind dupa documente clasificate 6. jandarmul este ruda cu comandantul interimar, Florin Popescu 7. IJJ Gorj iesise sifonat, public, dupa cercetarea de catre DNA a colonelului Vasile Talvescu, si avea nevoie sa apara curat si uscat printr-un eveniment pozitiv 8. IJJ Gorj ne crede tampiti pe toti 9. nu toti suntem tampiti (daca vrei iti mai insir "probleme", dar acum chiar am treaba)
  • Narcis DAJU 28.02.2011 la ora 10:24 am
    @)bogdan Exact, "acest mega-scandal este numai in ziarul gorjnews", pentru ca, asa cum iti spuneam adineauri, nu suntem toti tampiti.
  • je 28.02.2011 la ora 12:04 pm
    Este foarte bine ca insistati pe aceste aspecte; daca totul este doar o mascarada, trebuie sanctionata ca atare. In aceasta institutie (ca in multe altele), nepotismul, prieteniile si "cumetriile" sunt de cele mai multe ori criteriile de evaluare si recompensare a personalului din subordine. Cei care isi fac datoria si se afla printre primii an de an, dar nu sunt protejatii nimanui, sunt lasati pe margine aproape de fiecare data pentru a se face loc celor care au "spate" si care sunt tratati cu "duhul blandetii" atunci cand gresesc. Nu cred ca legea si regulamentele de ordine interioara permit, dar ar fi interesant ca purtatorul de cuvant al institutiei sa prezinte situatia ultimilor ani referitoare la concordanta dintre rezultatele obtinute si recompensele acordate in cadrul institutiei. Asta ar fi o adevarata provocare pentru dl. Ivan si sefii dumnealui!
  • 1 28.02.2011 la ora 14:42 pm
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-jandarm-a-fugit-cu-pistolul-din-sediul-jandarmeriei-921588.html http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-jandarm-a-gasit-un-diplomat-cu-50000-de-euro-si-l-a-restituit-proprietarului-921730.html doar o zi diferenta... nici la mascarade nu se pricep jandarmii. trebuiau sa astepte macar o saptamana pana sa-si "spele" onoarea(mintind).
  • ionut 28.02.2011 la ora 16:35 pm
    Narcis DAJU felicitari pt acest reportaj
  • tanta 01.03.2011 la ora 19:45 pm
    felicitari
  • tanta 01.03.2011 la ora 19:56 pm
    Se svoneste ca doamna Gutu Emilia a fost angajata direct din viata civila ca subofiter la compartimentul contabilitate dupa care a trecut in corpul ofiterilor direct cu gradul de maior prin modificarea cartii de munca ajutata de colonel in rezerva Mazilu.In prezent conduce biropul financiar si are norocul ca are un subaltern ofiter de specialitate specialist in financiar cu scoala militara de specialitate care rezolva toate problemele specifice serviciului.
  • tanta 01.03.2011 la ora 20:29 pm
    Ofiterul specialist financiar care s-a incapatanat sa participe la concursul pentru functia de sef financiar a cazut testul psihologic pentru nu crea probleme doamnei Gutu Emilia aceasta fiind sprijinita si de domnul colonel Tilvescu Vasile.
  • tanta 01.03.2011 la ora 20:48 pm
    Propun ca pe langa tabelele de avere si de interese sa se ceara si tabelul cu rude din IGJR.Sa vada toata lumea incadrarile directe si promovarea in sistem.Mosul copiilor purtatorului de cuvant al IJJ Gorj este domnul colonel Tilvescu Vasile.
  • justitiarul 02.03.2011 la ora 0:19 am
    super tare.e de pomina gorjul asta.tg-jiu-ul asta,romania asta,nesimtitii astia.la ocna,se mai primesc borfasi?
  • cagula 02.03.2011 la ora 1:15 am
    Vreti sa stiti de ce si-a intors subofiterul Puiu Ion declaratia ?i-au adus aminte ca in 2004 a fost iertat pentru complicitate la furt de motorina,scule si piese de schimb de la cariera Meri impreuna cu alti colegi jandarmi care trebuiau sa pazeasca aceasta cariera conform contractului cu IJJGorj.Dosarul a fost musamalizat Puiu a luat o sanctiune mai mica si la nevoia mafiei din IJJ Gorj a continuat sa faca fapte penale.De ce nu se apeleaza pentru a face lucruri ilegale la cadre cinstite si cu demnitate.?...pentru ca le este rusine ei nu suporta oameni curajosi cu onoare si demnitate le place lingusala si slugarnicia..
  • zoro 02.03.2011 la ora 15:38 pm
    prin evenimentul creat de subofiterul Traistaru vi s-a distras domnule Daju Atentia de la o parte din infractiunile savarsite in perioada colonelului Tilvescu Vasile denuntate in emisiunea din 10 02 2011'' PANOUL DE ONOARE'' ,infractiuni prin care si-au insusit din drepturile subordonatilor miliarde de lei vechi.Daca se va face un control la sange veti vedea adevarata gravitate a faptelor savarsite nu de oricine ci exact de catre rudele unor militari si politisti cu functii de raspundere in acest judet,de aceea DGA Gorj si UM 0962 sunt conduse de domnul comisar Copaci Constantin respectiv comisarul Trotea Sorin pentru a proteja in continuare acesti infractori de rigorile legii.
  • Kola 03.03.2011 la ora 10:03 am
    Dna. Tanta respectiva dna. Gutu Emilia a fost angajata direct din randurile civililor de catre col .Talvescu Vasile care si-a "insusit-o" si ca ****** ! Doar stie toata unitatea ca a fost ****** lui Talvescu !
  • Eu 03.03.2011 la ora 14:59 pm
    :)) foarte tare ,e CLAR ,F***I IN GURA DE C****I si se dau mari importanti iar daca te gandesti ca au ajuns acolo cu MILOAGA.
  • pisi 03.03.2011 la ora 19:08 pm
    fratilor va-ti dus prea departe -relatiile intime din unitate sunt specialitatea comisarului Trotea Sorin ,pe el il intereseaza numai aceste aspecte va spune un informator de-al lui.
  • Ionica 06.03.2011 la ora 12:58 pm
    Gestul subofiterului Traistaru Aurel este un gest de onoare pe care altii nu l-ar fi facut. Nu a castigat nimic din acest gest onorabil asa ca nu avea de ce sa minta. Oameni rai din jurul sau si al comandantului care poate nu faceau asa ceva cauta sa-i intine buna credinta dar nu s-a reusit. Cei care-l cunoastem pe Florin(Aurel) Traistaru stim ce fel de om este si nu ne puteti convinge ,domnule ziarist, sa ne schimbam parerea. Am fost colegi la scoala din clasa I si Florin nu si-ar fi insusit nici macar un creion. A primit educatie aleasa in familie si de aceia a stiut sa nu retina ce nu-i apartine. Nu are importanta ca a gresit data, important este ca pagubitul recunoaste ca i-au fost restituiti banii fara nici macar un leu lipsa cat si documentele. Cinste lui Florin (Aurel) Traistaru si rusine celor care nu ar fi fost in stare de un asemenea gest si murdaresc gestul deosebit al subofiterului. Sa tii fruntea sus Florine pentru ca sunt putini astazi ce-i care ar putea sa te egaleze din toate punctele de vedere. Sa te binecuvinteze Dumnezeu pentru sufletul tau curat si sa nu iei in seama oamenii rai care au cautat sa te injoseasca si sa dezinformeze ziaristul de investigatii.
  • baston 06.03.2011 la ora 16:04 pm
    Mai Aurele sti foarte bine ca in orice situatie ca esti in timpul programului sau in timpul tau liber trebuie sa raportezi la ofiterul de serviciu evenimentele de bine sau de rau .Ai fost instruit si ti s-a spus intodeauna mai bine sa spui tu decat sa se auda din alta parte.Ca ai facut acest gest este foarte bine ai dat dovada de cinste dar a te lasa manipulat de un ofiter ''caprar'' care a fost judecat de doua ori in consiliul de onoare o data pentru lovirea inferiorului si odata pentru scandal la Castrul Roman ambele fapte tratate cu duhul blandetii de catre superiori pentru ca a sanctionat cu exces de zel subordonatii ccare indrazneau sa raporteze anumite nereguli.Acest ofiter care a protejat pe unii colegi de-ai nostrii care au furat de la cariera Meri, colegi care se afla si acum printre noi si care ne rad in fata ca doar sunt ''smecheri'' fii si nepoti ai unor sefi de-ai nostrii. Seful tau a vrut sa-si mai spele din pacate si s-a folosit de tine exagerand evenimentul si mai rau a intinat ce era mai frumos''onoarea si demnitatea militara .Noi stim ca tu nu ai fi dorit sa se dea o asemenea amploare la gestul tau normal pentru majoritatea jandarmilor dar nu intelegem de ce se vrea de catre esaloanele superioare reclama asta exagerata.Pentru un civil era normal sa se faca campanie de presa dar nu pentru un jandarm care in 99,9 la suta facea ca tine.Rusine superiorilor nostrii care au crezut ca gestul normal al unui jandarm este ceva iesit din comun .
  • Jurnalistii piscot | Despre Jandarmeria 09.03.2011 la ora 18:00 pm
    [...] a urmari si dezbaterea de aici, probabil ca si-au pus intrebarea: de ce restul presei n-a preluat subiectul celor cele 6 minciuni, lansat de Narcis Daju. Trebuie sa recunoastem ca omul si-a facut meseria, iar in presa [...]
  • duru 14.03.2011 la ora 16:48 pm
    Patronii din masmedia au si ei pacatele lor, poate au fost momiti cu diferite afaceri sau filmati in activitati care au de a face cu morala.Credeti ca numai pe timpul regimului comunist se faceau dosare?Daca ar sti ''boborul'' ce fel de oameni sunt acestia nu ar mai citi presa sau nu ar mai urmari programele TV.Acum adevarul se poate afla numai pe cateva bloguri ale unor ziaristi mai curajosi si care au coloana vertebrala.
  • ochi 15.03.2011 la ora 20:13 pm
    pina la urma cand publicati domnule Daju macar fraza din scrisoare in care pagubasul spune ca a avut in geanta ''50000'' de euro?
  • zoro 17.03.2011 la ora 18:41 pm
    Monitorul Oficial partea 1 nr. 870/27 -12-2010 anexa 8 . Colonel Tilvescu Ion Vasile a fost decorat cu ordinul ''BARBATIE SI CREDINTA IN GRAD DE CAVALER''. Ce coincidenta? tot la acea data a primit NUP in dosarul nr.23/p/2009si nr. 5/ii-2/2011DNA Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.
  • Problemele Jandarmeriei Romane | Despre 29.03.2011 la ora 20:40 pm
    [...] sunt in pom. Avem si cateva exceptii, numai ca le gasiti pe la Bucuresti, in niciun caz in Targu Jiu, Satu Mare, sau alte zone ale tarii… Relatiile si spaga stau la baza situatiei in care ne [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.