Video: senatorul Costoiu si ministrul Cîmpeanu, despre mafia din UCB
Video: senatorul Costoiu si ministrul Cîmpeanu, despre mafia din UCB
De cititInvestigatiiUltra - Scurte27 februarie 2015


Grupul infracțional de la vârful universității de stat din Târgu Jiu s-a copt suficient de mult. E numai bun de pus la rece. Între timp, ne-am mai maturizat și noi, și am decis să depășim stadiul constatărilor, al elaborării unor articole de presă. Deci, anunțăm public că în perioada următoare ne vom face timp să tranșăm situația din UCB, asta ca să fie lucrurile cât se poate de clare, pentru toată lumea.
Pentru început, ne-am prezentat la conferința de presă organizată de noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, la Târgu Jiu, înpreună cu senatorul de Gorj Mihnea Costoiu, fost ministru al Cercetării și actual consilier al premierului Ponta.
Ne-am permis să le adresăm câteva întrebări, referitoare la:
1. Milionul de euro deturnat de rectorul Luminița Popescu și alții, în proiectul ECOWASTES. Costoiu a răspuns că n-are habar de acel proiect și că nu a fost în coordonarea Ministerului Educației.
2. Plângerile pentru plagiat adresate de noi Consiliului Național de Etică în urmă cu doi ani, blocate la nivelul acestei structuri, deși termenul de soluționare este statuat prin lege la 3 luni. Costoiu a avut grijă să se disculpe că el n-a încercat să influențeze CNE împotriva grupului infracțional condus de Adrian Gorun. E limpede că lui Costoiu îi e mai frică de  Gorun decât de Ecaterina Andronescu, care l-a turnat deja, nu la DNA, ci la B1 TV. Deocamdată.
2.  Faptul că profesorii din UCB sunt plătiți cu un leu în regim de plata cu ora. Nu ni s-a răspuns.
3. Întreruperea relațiilor instituționale cu Universitatea Petroșani, pe motiv că rectorul de acolo, Aron Poantă a emis un document din care rezultă că Adrian Gorun și Luminița Popescu l-au abuzat pe profesorul Gheorghe Popecsu, în loc să se mândrească cu el. Nu ni s-a răspuns.
4. Licența anulată în vara anului trecut, la KINETOTERAPIE, și absența oricărei sancțiuni disciplinare, în interior, față de managementul cretin practicat la nivel de UCB, în condițiile în care absolvenții au fost obligați să susțină licența din nou. Costoiu a invocat că există o anchetă penală, deși ea s-a finalizat. Dacă nu s-au identificat infracțiuni, e inadmisibil că forurile interne ale UCB n-au aplicat nicio sancțiune, neidentificând nici măcar o singură abatere disciplinară. Explicația noastră: Monica Bâcă, principala vinovată, îl știe pe Gorun nud, nud de tot. Așa cum nici măcar noi nu-l știm.
Am mai fi întrebat multe altele, dar demnitarii din fața noastră erau suficient de livizi.
Important e că ministrul Cîmpeanu ne-a solicitat o sinteză despre toate aceste lucruri. O să-i oferim șansa să nu devină complice și tăinuitor al infracțiunilor din UCB, așa cum au procedat toți predecesorii săi.
În stilul său extrem de jegos, Gorun s-a lăudat peste tot că deja a participat la nenumărate chefuri cu noul ministru al Educației. Aceste petreceri au avut loc doar în imaginația maladivă a lui Gorun, conform surselor noastre.
[youtube]m5htjkM6-VY[/youtube]

1 COMENTARII
  • gorjanul 28.02.2015 la ora 11:24 am
    Poate va povesteste Costoiu cum a devalizat si falimentat Citex ul, TPSUT Matasari si Tamsa Jilt ,este maestru in devalizarea si falimentarea intreprinderilor de stat . Un papagal spagar ajuns ,,,,ministru . Oare ceilalti ministri din guvernul Ponta cate intreprinderi au devalizate de persoana ? E criteriul de baza sa fii ministru ?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.