Video: Sergiu Nicolaescu s-a răzbunat! Toată țara râde de noi!
Video: Sergiu Nicolaescu s-a răzbunat! Toată țara râde de noi!
InvestigatiiUltra - Scurte9 decembrie 2013

Iresponsabilitatea și prostia fără margini a autorităților locale a fost mediatizată din nou, pe larg, în ultimele zile, de toate televiziunile centrale, oripilate de rebutul artistic ce a fost vernisat vineri la Târgu Jiu.
Nu-i român precum olteanul și oltean cum e gorjeanul!  Zicerea asta a stat în picioare până vineri, când s-a vernisat la Târgu Jiu un bust etichetat „Sergiu Nicolaescu”, dar care nu are nici cea mai vagă asemănare cu așa-zisa sursă de inspirație.
Ușurința cu care această gogomănie a fost acceptată și amplasată în spațiul public a generat uluire în întreaga țară. Toate televiziunile centrale au relatat pe larg, în ultimele zile, despre jignirea adusă de autoritățile unui oraș cultural, ca Târgu Jiul, unuia dintre ambasadorii săi – Sergiu Nicolaescu.
În paralel, surprinde absența oricărei opoziții din partea oamenilor de cultură din Gorj, și a societății civile, în ansamblu, față de acest gest inexplicabil.

Iulia Vână inventează un nou brand pentru Târgu Jiu: orașul oltenilor proști și lenți!

În acest an, viceprimarul Iulia Vână, care are în atribuții coordonarea acțiunilor culturale, a dus Târgu Jiul de cel puțin trei ori pe sticla televiziunilor centrale:  prin concertul de muzică psihedelică organizat de Centrul Brâncuși
[youtube]hi_MkQ3SYAg[/youtube]
prin spălarea operelor din piatră
[youtube]O_kMh0zHbI0[/youtube]
și, acum, prin amplasarea bustului lui Nicolaescu, care nu seamănă câtuși de puțin cu Nicolaescu.

În aceste condiții, în mentalul popular, ușor – ușor se va face rectificarea necesară: carul cu proști nu s-a răsturnat la Caracal, ci la Târgu Jiu.
Deja nu mai putem vorbi de niște gafe izolate, întâmplătoare, pardonabile. Iulia Vână practică un management cultural „inovator”, distructiv și oripilant.
La modul foarte sincer, nu-mi amintesc ca înainte de parașutarea doamnei Vână în Primăria Târgu Jiu să se fi ținut lanț atâtea accidente culturale.
Înverșunarea cu care primarul Florin Cârciumaru n-a recunoscut nici una dintre cele trei catastrofe generate de Iulia Vână este explicată prin disperarea sa de a nu-l irita, în vreun fel, pe Victor Ponta.

Bustul a stat săptămâni în șir în holul Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”, dar nimeni n-a denunțat gogomănia (RTV)

[youtube]NdCdNHUOVok[/youtube]

Iulia Vână: „Nu este o fotografie, ca să reprezinte exact realitatea!” (Realitatea TV)

[youtube]YqjE5Tv5vAY[/youtube]

Iulia Vână: „O mândrie pentru orașul Târgu Jiu!” (ANTENA 1)

[youtube]U_z3ku9hJYo[/youtube]

Iolanda Nicolaescu: „Fratele meu nu a fost atât de urât. E o blasfemie, o monstruozitate!” (PRO TV)

[youtube]RvUh_3UxQdY&feature[/youtube]

Sculptorul R. Gheorghiță: „Bustul nu-l reprezintă la bătrânețe, la stadiul în care ajunsese, în ultima fază” (DIGI 24)

[youtube]DvwYeunNlDg[/youtube]

„Cred că cu nenea Cârciumaru seamănă!” (B1 TV)

[youtube]9FHHjkwl8XY[/youtube]

Nici apropiații artistului, veniți de la București, nu-l recunosc! (TELE3)

[youtube]KGc-kSOeJcM[/youtube]

Sculptorul R. Gheorghiță: „Am vrut să surprind un om care a realizat ceva în viață!” (TV SUD)

[youtube]KjZHK4p3-Kg[/youtube]

Vasile Fuiorea: „Asemănările sunt evidente!” (GORJ TV)

[youtube]ARvC6wbvKgo[/youtube]

Sculptorul R. Gheorghiță: „Bustul îl reprezintă perfect! (ACCES TV)

[youtube]M440T1swwuc[/youtube]
Pe lângă aceste televiziuni, zeci de ziare din întreaga țară au mediatizat pe larg impardonabila gafă a autorităților de la Târgu Jiu, care au acceptat „ca cadou” un rebut artistic, și l-au amplasat în spațiul public, lezând, astfel, memoria lui Sergiu Nicolaescu.

6 COMENTARII
  • gorjanul 09.12.2013 la ora 9:08 am
    Pe ciumpalacii astia din gasca lui Carciumaru ii iertam fiindca sunt toti dupa chipul si asemanarea lui nea' Florin dar pe Vasile Fuiorea presedintele Uniunii Artistilor Plastici Gorj nu il putem ierta pentru ca el , cu acea expresie ,, Asemanarile sunt evidente ,, a dat cu mucii in fasole .Asa or fi toti artistii facuti la apelul de seara , cand nu le iese ,, opera ,, gasesc explicatii halucinante de genul ,, Am vrut sa surprind un om care a realizat ceva in viata ,, ?In termeni medicali cred ca se cheama scleroza .Sunt curios cum ar arata un bust al lui nea' Florin , ca si el a facut ceva in viata ,,,,,,,,,
  • liviu 09.12.2013 la ora 9:51 am
    Si dracu de voi.
  • Ion a lu' Veta 09.12.2013 la ora 12:54 pm
    Bah, nea’ Florine, trecui şi văzui şi io bustu lu’ Domn Sergiu... Io nu mă pricep da văz că unii care cică chiar sunt de meserie zâc că samănă perfect. Şi io zăc că seamănă perfect bre... cu sculptoru’ de-l facu. Zău de nu! Cică e tendinţă la artişti ăştia ca în orice portret să se reprezinte pe sine. Un fel de efect la defect.
  • bebe turcu 09.12.2013 la ora 22:37 pm
    Bustul il reprezinta pe adrian gorun cand a fost dat afara de la casa de cultura de la Motru pentru ca instrainase niste costume populare , le facuse cadou unor talente locale care semanau unele cu luminitza popescu , altele cu monica bica ! he , he , he !
  • ionel gheorghe 10.12.2013 la ora 23:19 pm
    Pentru domnu [lVasile Fuiorea: “Asemănările sunt evidente!” ] probabil, dar nu am urmarit filmul in care marele regizor era pe o buda constipat
  • Ion Neculce 12.12.2013 la ora 1:53 am
    Dragi tovarasi si pretini...Sergiulica mai bine sedea nedezvelit ca poate nu se mai strimba asa la bobor...oricum ...o viata si un caracter de ***** e incununata de un bust de *****....risipa de bronz....adevaratele valori ale orasuluisi judetului ...Dinica Schileru si altii cu coloana vertebrala...n-au loc de busturi de eroi din eroare si fosti pupincuristi ai regimului rosu...nu degeaba iubitu nostru oras e considerat roz....
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.