Video. Weber i-a pregătit bastonul de pensionare forțată lui Cârciumaru
Video. Weber i-a pregătit bastonul de pensionare forțată lui Cârciumaru
Opinii20 octombrie 2017

Cu exact două săptămâni în urmă am scris o amplă analiză în care am anunțat că senatorul Florin Cârciumaru nu mai e luat în calcul nici măcar în PSD Gorj, și că modul imbecil în care fiul lui adoptiv, Romanescu, conduce Târgu Jiul, are legătură directă cu regresul accelerat de putere și influență al lui Cârciumaru. Ca de obicei, nici politicienii care mestecă rumeguș cât e ziua de lungă prin tot felul de talk-show-ri, nici vreun alt analist, n-au confirmat ipoteza mea și nici măcar n-au vorbit despre ea. Dar, tot ca de obicei, ceea ce am scris atunci e confirmat acum de realitate.
Joi seara, la TV SUD, președintele executiv al PSD Gorj, Mihai Weber, a spus, printre altele, următoarele:

1. Că el însuși e posibil să candideze la următoarele alegeri, pentru postul de primar al Târgu Jiului
Acest anunț, venind într-o perioadă în care toată lumea e siderată de morbiditatea primarului în funcție, e de natură să-i aducă un plus de imagine și de putere lui Weber, fiindcă prin simpla enunțare a posibilității neașteptate ca el să fie candidatul PSD pentru Primăria Târgu Jiu, deja Weber se proiectează în scaunul de primar, și nu-i stă rău deloc, mai ales că în momentul de față oricine e mai bun pentru Târgu Jiu decât mortul aflat în funcție.
Câștigul de imagine al lui Weber provine și din faptul că el a furat deja startul, fiind primul pesedist care se autoanunță, răspicat, ca posibil candidat.
Bine, toate aceste artificii pot fi demontate extrem de ușor, prin simple raportări la cei peste cinci ani în care Weber n-a făcut nimic pentru Gorj, ca deputat, la egoismul, la avariția și la lipsa lui crasă de caracter. Și, totuși, Weber e mai bun decât un mort, fiindcă – nu-i așa? – oricine e mai bun decât un mort. Cea mai recentă dovadă că Weber n-are caracter e declarația explicită, din 10 octombrie a.c., în care s-a dezis de Dragnea, în favoarea lui Tudose, anticipând greșit că tovarășul lui de vânătoare va fi dat jos din fruntea PSD. Apoi a încercat să se scoată spunând că ziariștii din presa centrală l-au tradus eronat.  Dar declarația rămâne:
<<12:33: – Vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, deputatul Mihai Weber, este de partea lui Tudose. Acesta este de parere ca cel mai in masura sa evalueze activitatea unui reprezentant al Guvernului este premierul, iar daca aceste vorbeste de remaniere, inseamna ca „are toate datele”.>>
Mișcarea aceasta a lui Weber poate fi receptată și ca o încercare disperată de a se poziționa pe uscat, în puținul timp care a rămas până când Dragnea va intra la apă de tot. Rămâne de văzut cum va reacționa tandemul Adi Tudor – BEZNĂ, probabil cel mai penibil cuplu de viceprimari din Sud – Estul Europei, și nu numai.

2. Că Dragnea va veni la Telești, în campania pentru alegerile parțiale, și că nu e exclus să dispună modificări la vârful PSD Gorj. Cu alte cuvinte, Weber a lăsat să se înțeleagă nu doar că va candida la Primăria Târgu Jiu, dar și că în foarte scurt timp Dragnea l-ar putea da jos pe Cârciumaru, ca să-l urce pe el în scaunul de președinte plin al PSD Gorj.

”Mediatorul” Cârciumaru a dispărut în neant

Depășind anunțurile lui Weber, amintesc, în încheiere, că Florin Cârciumaru a fost absent total din recentul scandal care a apărut între CE Oltenia și ARTEGO. Dacă Cârciumaru era în putere, măscăriciul Boza nu-ndrăznea să facă acel anunț imbecil, sau își înghițea vorbele și retracta public la câteva secunde după ce le va fi slobozit. Dar, repet, Cârciumaru a lipsit. Unde a dispărut fostul mediator, care i-a împăcat de nenumărate ori pe Călinoiu, Condescu și Manțog, e un mister ce-ar putea fi lămurit într-o dimineață de toamnă târzie, cu descinderi pe banda galbenă a televizoarelor și cu mascați. Mulți.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.