Vlăduleanu are greaţă de licitaţii
Vlăduleanu are greaţă de licitaţii
Investigatii24 mai 2012

Primarul comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, a atribuit mai multe lucrări efectuate pe raza comunei prin încredinţare directă, eludând legea achiziţiilor publice. Edilul a enumerat atât la conferinţele de presă cât şi în articolele plătite din presa locală mai multe investiţii, printre care se numără termoizolaţii la şcoli, centrale termice sau o sală de sport. Prolema este că niciuna dintre acestea nu se regăseşte pe site-ul de achiziţii publice, e-licitaţie.ro, ceea ce înseamnă că nu a aplicat procedurile legale de atribuire. Mai mult, niciuna dintre investiţii, la o estimare grosieră, nu este mai mică de 15.000 de euro, limita până la care se poate aplica încredinţarea directă, iar asta pune un mare semn de întrebare privind legalitatea contractelor semnate de Primăria Bâlteni.
Primarul Vlăduleanu se lăuda într-un cotidian local, în toamna anului trecut, că în ultimul său mandat, la Şcoala Generală din satul Moi s-a montat centrală termică, instalaţie electrică nouă, uşi, ferestre, totul din termopan, şi parchet prin toate sălile de clasă. Totodată, la Şcoala Generală Peşteana s-a montat instalaţie electrică nouă, grupuri sanitare, termopane, totul nou, şi de asemenea s-a dat în folosinţă o fosă septică. Nu în ultimul rând, la şcoala-internat Bâlteni s-au schimbat termopanele şi s-au instalat centrale termice, iar la Grădiniţa Bâlteni, printr-un proiect-program special al Inspectoratului Şcolar Judeţean, s-au făcut reabilitări şi s-a amenajat o sală de sport de dimensiuni mari, modernă, în incinta Liceului Bâlteni.
Indiferent cât de ieftin şi prost ar fi fost făcute aceste lucrări, niciuna nu poate avea o valoare mai mică de 15.000 de euro, ca să poată fi încredinţată direct unei firme. Cu toate acestea, pentru niciuna dintre ele nu se regăseşte în Sistemul Eletronic de Achiziţii Publice, unde administraţiile publice locale sunt obligate, prin lege, să facă publice achiziţiile.
Ultima apariţie a Primăriei Bâlteni pe site-ul oficial al SEAP, e-licitaţie.ro, vizează un contract pentru reabilitarea reţelei de alimentare cu apă a localităţii, proiect în valoare de 4.424.330 lei, atribuit în data de 27.05.2009. De atunci, administraţia locală nu a mai organizat niciun fel de procedură de achiziţie. Cu toate acestea, primarul susţine că, în mandatul 2008-2012, a reabilitat şcoli, a făcut o sală de sport şi a montat centrale termice. Cu ce bani şi prin ce modalitate legală a făcut asta, doar el ştie şi, poate, le va spune şi organelor de anchetă, dacă se vor sinchisi să îl întrebe.

A investit 50.000 de euro în protecţia Divină

Într-o oarecare măsură, Vlăduleanu s-a sigurat că nu va fi căutat prea des de anchetatori, dând bani la biserici. Nu mulţi, doar 2,2 miliarde de lei, în ultimul mandat, sumele fiind cuprinse între 250 şi 500 de milioane de lei vechi. A făcut şi lucrări la unele dintre ele, cazul concret al celei din Peşteana Jiu fiind de notorietate. Şi nu pentru că a făcut vreo minune inginerească ci pentru că în lăcaşul de cult plouă din toamna trecută pentru că nu s-a construit acoperişul (!).

1 COMENTARII
  • un locatar 29.05.2012 la ora 13:23 pm
    dar ce firma lucreaza la acoperisul biserici din Pesteana??? firma lui Gheorghe Pasrin actualul contracandidat la primaria Baltenidaca ploua ploua din cauza firmei care repara acoperisul in contract firma prestatoare si-a luat angajamentul cu picturiile nu o sa fie degradate dar degeaba picturiile sa-u sters cine plateste picturiile ? vom vedea
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.