Vor să termine 2012 pe locul doi
Vor să termine 2012 pe locul doi
FotbalSport30 noiembrie 2012

Chiar dacă au pierdut o bătălie, jucătorii Pandurilor vor să câștige războiul și să termine măcar anul 2012, dacă nu au reușit să facă asta la finele turului, pe locul doi în Liga 1.

Partida de la Giurgiu, cu Astra, a dovedit, încă o dată, două lucruri. Una la mână, că nu reușește să facă față meciurilor cu miză, în care joacă în fața unui adversar cel puțin la fel de bine motivat. De fiecare dată când a jucat în deplasare cu o echipă din top, Pandurii a pierdut, iar eșecul a fost destul de usturător, 0-4 la Ploiești, 0-3 cu Dinamo, pe Național Arena, și 1-4, acum, cu Astra. Nervii Pandurilor n-au fost suficienți de tari nici în cupă, când elevii lui Grigoraș au capotat în finalul meciului, permițând dinamoviștilor să meargă mai departe un tur.

După înfrângerea cu Astra, pandurii vor să se revanșeze și să o ia de la capăt, încercând să câștige războiul locului secund. Iar programul îi ajută pe gorjeni cu un meci la Cluj, contra unei echipe complet demoralizată, părăsită de patroni și lăsată doar pe mâna fanilor.

Suntem favoriți

Dincolo de cele trei puncte pe care gorjenii le vizează la Cluj, conducerea Pandurilor speră ca în partida cu U Cluj să se refacă și puțin din moralul șifonat al jucătorilor. Chiar dacă vede la Cluj un meci echilibrat, Eugen Pîrvulescu, președintele executiv al Pandurilor, spune că echipa sa este favorită și are argumente cu care să se impună: „Este un meci important, trei puncte importante puse în joc şi e păcat să nu luăm cele trei puncte. Universitatea a pierdut greu cu CFR, chiar dacă sunt probleme financiare acolo sunt jucători de caracter şi ne aşteaptă un meci greu.

Normal că suntem favoriţi prin prisma clasamentului şi al jocului prestat de echipa noastră până acum. Avem atuurile pentru a ne întoarce de acolo cu ele trei puncte. ne dorim să câştigăm meciul”. Despre moral vorbește și Alexandru Maxim, internaționalul
Pandurilor considerând că din punct de vedere psihologic partida de la Cluj are o importanță deosebită: „Cel mai important pentru noi va fi să obţinem acum o victorie şi să ne refacem moralul. La Cluj ne aşteaptă un meci dificil, chiar dacă cei de acolo au o situaţie foarte grea, nu şi-au primit banii de foarte mult timp. Eu sunt convins că sunt dornici că demonstreze că merită să joace în prima ligă, niciunul nu se gândeşte că va rămâne acolo şi de la anul. Deci fiecare dintre ei va încerca să facă şi cu noi un meci bun, să joace cât mai bine pentru ca la anul să fie la o echipă din Liga 1”.

Absențe importante

Defensiva pandură va fi una improvizată la partida cu U Cluj, jumătate din ea fiind schimbată față de cea de la Giurgiu. Partea dreaptă a apărării, fundașul dreapta Ungurușan și cel central de picior drept, Viera, au atins limita suspendării în privința numărului cartonașelor galbene și sunt suspendați pentru meciul de la Cluj, așa că Grigoraș este nevoit să schimbe. Având în față certitudinea suspendării celor doi jucători, Grigoraș a făcut schimbările încă din timpul meciului de la Giurgiu, cei mai probabili înlocuitori ai celor doi fiind Pleașcă și Rusu, fiind trimiși pe teren în ultima parte a meciului cu Astra. În continuare absentează din cauza unor probleme medicale Ibeh, dar și Grigoraș junior, Lemnaru, dar și Băcilă, ultimul plecând la București pentru a-și scoate tija introdusă la picior după dubla fractură suferită în urmă cu mai bine de un an.

Așteaptă vacanța

Prelungirea campionatului cu încă trei etape din retur nu a fost pe placul antrenorului Petre Grigoraș, dar nici pe cel al jucătorilor Pandurilor. Maxim spune că și-ar dori ca la Piatra Neamț, localitatea sa natală, și-ar dori să ajungă mai devreme, dar nu pentru a juca cel de-al treilea meci din retur, ci în vacanță: „Sincer, chiar aştept să vină pauză de iarnă mai repede. A fost un an greu, cu multe meciuri, iar eu personal nu prea am avut zile libere. Însă mă bucur că am reuşit să ajung la acest nivel, că am reuşit să prind cât mai multe meciuri, că am reuşit să ajung şi la echipa naţională. Dar acum, îmi doresc să vină şi o vacanţă binemeritată, să mă deconectez puţin. Şi eu şi ceilalţi colegi abia aşteptăm vacanţa. Personal, aş vrea să nu se mai joace etapa a treia, cu Ceahlăul, dar până atunci va trebui să rămânem conectaţi la jocurile pe care le mai avem de disputat. Iar acasă la Piatra Neamţ voi ajungă sigur. Înainte sau după meci…”, a declarat jucătorul Pandurilor.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.