Zeci de angajați ai Uzinei Mecanice Rovinari, concediați
Zeci de angajați ai Uzinei Mecanice Rovinari, concediați
Ultra - Scurte21 octombrie 2013

Uzina Mecanică Rovinari va disponibiliza în următoarea perioadă 63 de angajați, a anunțat directorul uzinei, Aurel Măceşanu. Mai mult, acesta a mai adăugat că disponibilizările vor continua, dacă UMR nu va încheia noi contracte.
“Este vorba de disponibilizare de 63 de oameni, în primă fază. Motivul este lipsa lucrului. Activitatea pe care o avem nu acoperă capacităţile de producţie. Mai rămân în jur de 300 de angajaţi şi este foarte posibil să mai disponibilizăm pentru că pe intern nu se prevede ceva deosebit, iar pe export mai avem ceva de lucru şi sperăm să mai primim. E mai greu pe extern pentru că nu tot personalul poate participa la lucrările respective. În cariere nu mai am activitate, nu mai avem contracte. În cadrul uzinei, am ceva comenzi pentru export şi lucrez la ele”, a declarat Aurel Măceşanu, directorul SC UMR SA.
Uzina Mecanică Rovinari este unul dintre prestatorii mari de servicii în minerit, și a ajuns în această situație din cauză că CE Oltenia nu a reuşit să vândă din energie, iar mare parte din venituri au fost alocate pentru plata salariilor, reparaţiile fiind lăsate pe un loc secund.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.