Zeci de deficiențe și nereguli, scoase la iveală de noul manager al Spitalului Județean
Zeci de deficiențe și nereguli, scoase la iveală de noul manager al Spitalului Județean
Ultra - Scurte20 noiembrie 2013

Tot mai multe deficiențe ies la iveală după numirea în funcție de manager general al Spitalului Județean Târgu Jiu a medicului Claudia Manu. În urma verificărilor efectuate până în prezent de noua conducere a spitalului, reiese faptul că sunt necesare peste 100 de mii de lei noi numai pentru reparaţia şi înlocuirea aparaturii medicale.
Deficienţele semnalate de noul manager vizează atât liniile de organizare internă, cât şi pe cele de dotări cu aparatură a unităţii medicale.
„Din capitolul urgenţe, din punctul meu de vedere, pentru a fi reparate sunt pe de o parte ecograful şi mă refer aici în speţă la sonda cardiacă. Am făcut o evaluare a acestei piese şi ne-ar trebui circa 20 de mii de lei plus TVA, pentru repararea acesteia. Şi endoscopul cu cele două componente: partea de endoscopie gastrică a cărei reparare, de fapt înlocuire, ar costa circa 50 de mii de lei şi partea de colonoscop a cărei înlocuire ar costa 38 de mii de lei. Din păcate, pe fila de reparaţie a acestora nu avem în disponibil atâţia bani. Ne vom strădui să facem rost, în primul rând, de banii penrtu repararea sondei cardiace şi apoi poate reuşim să facem rost de bani şi pentru endoscop”, a declarat managerul Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, Claudia Manu.
De asemenea, noul manager a descoperit nereguli și între dimensionarea compartimentelor şi numărul de servicii efectuate.
„Am remarcat că există o discrepanţă între dimensionarea diverselor compartimente ale spitalului şi numărul de servicii efectuate. Cred că în primul rând cu aceasta voi începe, astfel încât în realitate să se regăsească şi scriptic”, a menţionat Claudia Manu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.