Zmei afară, mielușei acasă
Zmei afară, mielușei acasă
Alte sporturiSport16 decembrie 2011

Energia Rovinari s-a impus la Pitești și visează la o minune și în „Junglă”

Trei victorii consecutive în deplasare, acesta este bilanțul incredibil al ultimelor partide disputate de Energia pe terenuri străine, asta în condițiile în care acasă se chinuie să bată până și codașele.

După ce s-a impus la Cluj și la Otopeni, Energia a mai produs o surpriză și a obținut o victorie importantă și pe terenul celor de la BCM U Pitești, trupa lui Slobodan Nikolic învingând cu 78-75 (21-31, 18-18, 22-13, 17-13). Succesul din Trivale a venit pentru Energia în urma unui joc aproape perfect făcut în apărare în repriza secundă. Elevii lui Slobodan Nikolic au avut parte de un început de meci mai greu, iar BCM U Pitești conducea după primele 10 minute cu 31-21. Nikolic senior a mai remediat din problemele avute de Energia în apărare și echipa sa s-a apropiat de gazde, dar la cabine s-a intrat tot cu un avantaj de zece puncte pentru piteșteni, scor 49-39. Partea a doua a meciului a arătat câte lucruri bune pot face în apărare jucătorii Energiei. Piteștiul n-a reușit decât 26 de puncte în ultimele 20 de minute, Darby și colegii săi s-au apărat ca la carte și au atacat cu succes. Energia a câștigat cu 78-75, dar gazdele au sperat la prelungiri până în ultima secundă, speranțe spulberate însă de Velickovic care nu a reușit coșul de trei puncte care ar fi însemnat o șansă în plus pentru echipa sa.

Nikolic: „Totul este posibil la Târgu Mureș”

Următoarea deplasare a Energiei este programată vineri, în „Junglă”, așa cum este denumită sala în care BC Mureș Târgu Mureș își dispută meciurile de pe propriul teren din cauza atmosferei creată de suporterii echipei mureșene. Slobodan Nikolic știe că va fi un meci deosebit de dificil, dar crede în șansele echipei sale de a produce o nouă surpriză: „Avem un tonus bun după victoria de la Piteşti. Sunt optimist în privinţa partidei de la Mureş, acolo este o atmosferă frumoasă. Nu este bun momentul jocului pentru noi pentru că mureșenii au schimbat antrenorul și au câştigat la Ploieşti. După mult timp am văzut plăcerea de a juca pe fețele băieţilor de la Mureş. Zâmbeau şi îşi doreau mult victoria. Asta nu e bine pentru noi. Avem respect faţă de echipa din Mureş, dar eu cred că totul este posibil la Mureş. Meciul este la TV, şi de fiecare dată când am fost televizaţi am jucat bine. Sezonul trecut am jucat bine, atmosfera acolo e frumoasă, vin 2.000 de spectatori. Vom facem un meci bun”, spune încrezător Slobodan Nikolic.

Trei jocuri amicale la Târgu Jiu în ianuarie

Slobodan Nikolic spune că nu știe de ce echipa sa joacă mai bine în deplasare în acest sezon decât pe teren propriu, însă spune că un motiv ar putea fi acela că echipa este una nouă și mulți dintre jucători nu s-au acomodat încă cu atmosfera și publicul de la Târgu Jiu. Tehnicianul Energiei vrea ca înaintea returului echipa sa să joace trei meciuri la Târgu Jiu pentru a remedia acest lucru.  Adversara Energiei în cele trei meciuri din ianuarie va fi Vizura Smederevo, o echipă de primă ligă din Serbia, echipă care se află acum pe locul 6 în campionatul țării vecine.
Slobodan Nikolic a găsit și resurse pentru a glumi pe seama meciurilor pierdute acasă, dar și a faptului că la Energia sunt ceva restanțe financiare: „Poate că e mai bine că am pierdut acasă cu Oradea şi Ploieşti pentru că s-ar fi creat o presiune pe conducere. Domnul Surdu trebuia să găsească bani suplimentari pentru că având încă două puncte am fi fost pe primul loc sau imediat în spatele Timișoarei”, a mai spus tehnicianul plav al gorjenilor.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.