Zornăit de cătușe la Consiliul Județean. Călinoiu și Stricescu au DNA-ul la poartă!
Zornăit de cătușe la Consiliul Județean. Călinoiu și Stricescu au DNA-ul la poartă!
De cititexportInvestigatiiUltra - Scurte12 august 2015


În Consiliul Județean și în structurile subordonate s-a instaurat PANICA. Penalii din jurul președintelui Ion Călinoiu își vând viloaiele la prețuri de nimic, din disperarea de a nu mai figura în declarațiile lor de avere, deoarece nu le pot justifica. Chiar și Călinoiu este debusolat complet și comite gafe pe bandă rulantă, din dorința de a-și acoperi posibile fapte infracționale.

Sluga lui Ciurel prestează și pentru Călinoiu!

De pildă, nu cu mult timp în urmă, Călinoiu a constituit cât se poate de ilegal o comisie de licitație, cu angajați ai Consiliului Județean aflați în conflict de interese. Această comisie se chinuie de 29 de zile să atribuie abuziv un nou contract de zeci de milioane de euro Societății Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj S.A., ca unică soluție de evitare a falimentului și de îndepărtare a procurorilor care dau, deja, târcoale acestei bombe penale.
ioana dorinDeși a beneficiat doar în ultimii 4 ani de lucrări de aproape 45 de milioane de euro de la Consiliul Județean, IDP-ul înregistra la sfârșitul anului trecut datorii de peste 70 miliarde lei vechi, potrivit situațiilor financiare certificate de … Dorin Ioana, băiatul bun la toate, ajuns deloc întâmplător cenzor al … IDP. Cât se poate de straniu este că anul trecut, deși a înregistrat venituri de peste 461 miliarde lei vechi, profitul final al IDP-ului s-a ridicat la doar … 2 miliarde lei vechi.
situatii financiare idp
Deși mai mulți creditori au vrut să-i ceară insolvența, în contextul datoriilor de peste 70 miliarde lei vechi, Ion Călinoiu i-a dus cu zăhărelul, asigurându-i că anul acesta IDP-ul va primi un contract ”baban”, cu care va ajunge pe linia de plutire. Este vorba de contractul privind întreținerea drumurilor județene în următorii 4 ani. Așa cum am mai relatat, prins cu audierile de la DNA, Ion Călinoiu a pierdut din vedere să aranjeze pentru IDP licitația organizată chiar de Consiliul Județean pentru atribuirea acestui contract. Participând în asociere cu S.C. DPL ALBA S.A., IDP a propus un preț cu peste 2 milioane și jumătate de euro mai mare decât asocierea care se întrevede drept câștigătoare certă, formată din S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., S.C. ROMSTRADE S.A. și S.C. METALCOLECT S.R.L. S.A., firme controlate de Ion Iordache și, respectiv, Mihai Puiu. Concret, IDP a propus 37,6 milioane euro, fără TVA, iar Iordache și Puiu au făcut o ofertă de 35 milioane euro, fără TVA. Încă de la deschiderea ofertelor, s-a constatat că documentația depusă de concurenții IDP-ului îndeplinește toate cerințele. Cu toate acestea, din ordinul expres al lui Călinoiu, de 29 de zile comisia de licitație caută un motiv pentru a descalifica adversarii firmei Consiliului Județean.

Ion Iordache și Mihai Puiu depun plângeri penale

În context, se întrevede nu doar o risipă de cel puțin 2,5 milioane de euro, bani publici, în situația în care IDP și-ar adjudeca, abuziv, licitația. Dar nu trebuie omisă nici calitatea extrem de îndoielnică marius banicaa lucrărilor prestate de societatea controlată de Călinoiu prin ”argații” săi favoriți: Marius Bănică și Daniela Stricescu. Potrivit surselor noastre, Ion Iordache și Mihai Puiu, afaceriștii care controlează S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., S.C. ROMSTRADE S.A. și S.C. METALCOLECT S.R.L. S.A. au decis să depună plângeri penale împotriva fiecăruia dintre membri comisiei de licitație, în situația în care vor pierde, în ciuda ofertei cu 2,5 milioane euro mai mică decât a IDP-ului. Cei doi afaceriști consideră că firmele lor dispun de dotări superioare și de recomandări mult mai bune, în baza lucrărilor prestate, și că nu există niciun motiv temeinic și legal de descalificare a societăților lor.

Membri ai comisiei de licitație, în incompatibilitate

Mai mult decât atât, în urma unor minime verificări, am constatat că peste jumătate din comisia de licitație numită de Ion Călinoiu se află într-un posibil conflict de interese. Pe scurt, este vorba de angajați ai Consiliului Județean, majoritatea de la Serviciul de Achiziții Publice, coordonat de Daniela Stricescu, director executiv al Direcției Tehnico Economice. Acești angajați sunt cât se poate de vulnerabili în activitatea pe care o desfășoară în cadrul comisiei de licitație, întrucât trebuie să decidă în interesul șefei lor, Daniela Stricescu. Având ion iordache 1000apucături similare cu ale lui Călinoiu, în raport cu banii publici, Daniela Stricescu a fost promovată în Consiliul de Administrație al IDP-ului. Din această postură oficială, Stricescu are obligația legală de a conduce IDP-ul și de a veghea la bunul mers al societății. Ea însăși fiind de ceva vreme în atenția DNA-ului, intrarea în insolvență și apoi în faliment a IDP-ului i-ar înrăutăți substanțial șansele de a mai rămâne în libertate. Repet: doar în ultimii 4 ani, IDP-ul a primit de la Călinoiu contracte de aproape 45 milioane euro, și totuși înregistrează datorii de peste 70 miliarde lei vechi, din cauza faptului că Stricescu și Bănică s-au îngrijit ca mare parte din aceste fonduri să vireze înspre buzunarele lor.
Prin urmare, pentru ca explozia bombei penale din curtea IDP-ului să fie amânată, subordonații doamnei Stricescu trebuie să încalce legea și să descalifice firmele controlate de Ion Iordache și Mihai Puiu, ceea ce i-ar duce tot în fața procurorilor, întrucât cei doi afaceriști par fermi în decizia lor de a formula plângeri penale.

Beizadeaua lui Stricescu prestează tot la … IDP, ca șef de birou

stricescuDaniela Stricescu mai are și un motiv de ordin familial pentru a le cere subordonaților săi să trucheze licitația. Fiul ei, Stricescu Octavian Sergiu, fiind foarte competent, a fost angajat ”pe merit” exact la … IDP, unde a și fost promovat aproape instantaneu în funcția de șef de birou. Or e limpede că niciunul dintre subordonații doamnei Stricescu nu-și dorește să rămână beizadeaua șefei fără ”servici”, lucru inevitabil odată cu închiderea IDP-ului. Cu datorii de peste 70 de miliarde, este limpede că pe vaca de muls bani publici a lui Călinoiu o paște falimentul, dacă nu se lipește la contractul privind întreținerea drumurilor județene în următorii 4 ani.
Potrivit legislației în vigoare, nu au dreptul să fie implicaţi în procesul de evaluare a ofertelor persoanele care fac parte din consiliul de administraţie al unuia dintre ofertanţi (cazul lui Stricescu Daniela, membru în Consiliul de Administrație al IDP-ului, implicată prin subordonații ei din comisia de licitație) și persoanele despre care se constată că pot avea un interes de natură să le afecteze imparţialitatea pe parcursul procesului de evaluare a ofertelor (cazul subordonaților lui Stricescu Daniela, din comisia de licitație).
stricescu

Mega – viloi de 626 de mp, vândut de Stricescu, de frica DNA, la prețul unui coteț de porci

Ca să vedeți că panica, printre PENALI, este totală, o să vă arăt cum aceeași Daniela Stricescu, aflată cu DNA-ul la poartă, s-a grăbit să se debaraseze de mega – viloiul de 626 de mp din Primăverii, pe care nu-l poate justifica în niciun fel.
stricescu casaPractic, șefa Direcției Tehnico Economice din Consiliul Județean a vândut, recent, mega – viloiul, cu doar 500 milioane lei vechi, adică la prețul unui coteț de porci, cu termopane, chiar fiului ei. Așa se face că, în ultima sa declarație de avere, mega – viloiul apare doar la imobile vândute.
stricescu casa vandutaPrin acest demers, Stricescu a reușit doar să atragă și mai mult atenția procurorilor DNA asupra ei, chiar dacă acum pozează în umila posesoare a unui apartament de 2 camere, și-atât.
stricescu 2015
Cu ceva timp în urmă, Stricescu a declarat că și-a construit mega – viloiul din economiile făcute lună de lună, încă de la vârsta de 20 de ani. Complicea lui Călinoiu mai avea puțin și spunea că, în toți acești ani, a mâncat doar ceai cu pâine, neîndulcit. Iar noi mai aveam un pic și-i plângeam de milă.

3 COMENTARII
  • dgsdgs 12.08.2015 la ora 11:17 am
    Nu se zice ceai cu paine. Se zice paine cu ceapa.
  • mt 12.08.2015 la ora 12:01 pm
    Să-i ia pe toți. Lângă Pojogeni e un drum județean, DJ 665C care aparține Consiliului Județean și are 2km neasfaltați practic e drum de țară și care leagă DN 67B de DN 67, și de 4-5 ani ni se promite de președintele C.J că va fi asfaltat și nimic. Mi-am rupt mașina pe drumul ăla, dar nu interesează pe nimeni să-l facă și e curios faptul că am auzit, că acel drum figurează în acte ca asfaltat, dar în realitate e drum de piatră.Chiar nu se sesizează nimeni pt. asta???
  • gheoghe 13.08.2015 la ora 18:55 pm
    asta si cu costreie merita din start sa intre la puscarie pentru felul cum fraudeaza examenele, cel mai recent cel de la doina gorjului
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.