Au testat viața pe excavator
Au testat viața pe excavator
Fotbal2 decembrie 2011

Între victoria cu Rapid și meciul cu Petrolul, Condescu și-a dus jucătorii în carieră

Extraordinara victorie a Pandurilor în fața Rapidului a fost răsplătită de conducerea gorjenilor cu un program mai relaxat, ca de final de tur de campionat. Pandurii au mers la teatru, dar și în carieră, președintele Condescu dorind să le arate jucătorilor și de unde le vin banii care le intră în conturi, precum și condițiile în care lucrează cei care le asigură acestora venituri frumușele.
Pintilii, Cardoso, Viera și compania au avut ocazia de a vedea cum își câștigă existența un miner din carierele de suprafață din Gorj, Pandurii vizitând o astfel de carieră din apropierea Rovinariului. Centrul atenției a fost un gigantic excavator pe care jucătorii lui Grigoraș au urcat pentru a face poze pentru un calendar pe care clubul îl va edita în preajma sărbătorilor. După vizita de la carieră, lotul Pandurilor s-a deplasat și la cele două complexuri energetice, Rovinari și Turceni, la cel de la Turceni având programat și un tur în care au fost vizitate cele mai interesante locuri care fac din termocentrala de la Turceni cel mai mare furnizor de acest gen de energie din țară.

Vor nouă puncte și calificarea în semifinalele cupei

Vizita la cele două complexuri energetice a prilejuit și întâlnirea jucătorilor cu cei doi directori ai unităților care sunt și principali susținători financiari ai echipei, Tiberiu Trotea și Octavian Graure. Aceștia le-au cerut jucătorilor să nu coboare sub locul patru la finalul sezonului de toamnă, având în vedere și programul nu foarte greu pe care-l au în liga I în luna decembrie. Reprezentanții principalilor susținători financiari în Consiliul de Administrație al Pandurilor spun că așteaptă victorii în fața Petrolului, Chiajnei și Ceahlăului, dar și o calificare în semifinalele Cupei României. Mai mult, directorul CE Turceni, Octavian Graure, spune că de aceste rezultate depinde foarte mult bugetul ce va fi alocat Pandurilor pentru anul calendaristic 2012 și aducerea unui nou partener pentru echipă: „În funcţie de locul ocupat la finalul acestui an o să fie susţinere financiară şi din 2012. Se va face bugetul și în funcție de rezultatele echipei. Noi dorim ca prin aducerea Complexului Energetic Craiova, care să vină lângă CET, CER şi SNLO, să avem o echipă mare europeană care să ne reprezinte. Aşa se întâmplă şi la nemţi şi polonezi, unde echipele sunt susţinute de consorţii mari şi dau rezultate”, a declarat Graur, neascunzându-și dorința de a duce Pandurii în cupele europene.

Petrolul adună fanele

Având interdicția de a disputa meciurile de pe teren propriu cu fanii în tribune, dar cu clemența de a permite accesul femeilor și copiilor la meciuri, cei de la Petrolul speră să aducă cât mai multe doamne, domnișoare și copii în tribune la meciul cu Pandurii. Oficialii Petrolului au distribuit în ultima săptămână circa 9.000 de tichete gratuite, în speranța că tribunele vor fi destul de populate la acest meci, iar cei admiși să ia loc în tribune vor reuși să creeze o atmosferă care să ajute echipa în confruntarea cu Pandurii.
Grigoraș atacă meciul de la Ploiești gândindu-se doar la victorie, succesul contra Rapidului dând aripi echipei sale, însă are și ceva probleme de lot. Paul Batin, cel mai în formă atacant al Pandurilor, autor a trei goluri în ultimele două partide, în care a mai scos un penalti și a mai dat și o pasă de gol, a suferit o accidentare și are șanse minime de a juca contra Petrolului.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.