Ginerele avocatului Stănică, iertat de judecătorul Bejat
Ginerele avocatului Stănică, iertat de judecătorul Bejat
Investigatii20 mai 2011

După ce, beat – mangă, a bătut un poliţist comunitar aflat în misiune, inspectorul Rugeanu Claudiu, ginere al avocatului Constantin Stănică şi protejat al directorului Poliţiei Locale, Ion Tudor,  a fost scos basma curată de judecătorul Lucian Popescu Bejat, care a infirmat rechizitoriul procurorului Cosmin Semenescu şi a transformat cu de la sine putere ditamai ultrajul într-o simplă lovire.

Deschideţi uşile! Cloaca din justiţia gorjeană pute!

Poliţia Locală Târgu Jiu, adăpost pentru paraziţi şi incompetenţi

Din păcate, la Poliţia Locală Târgu Jiu scandalurile se ţin lanţ. În loc să avem o instituţie angajată la modul real în serviciul public, avem o structură nefuncţională, care parazitează bugetul local, cu angajaţi – majoritatea – foarte slab pregătiţi, cu o dotare „de epocă” ce stârneşte râsu’ – plânsu’. Poliţia Locală Târgu Jiu operează tot timpul cu două măsuri. Deşi directorul executiv Ion Tudor a reuşit să epureze instituţia de angajaţii fără pedigree, în cadrul recentelor disponibilizări, cei pe care i-a păstrat – ai lui, cum ar veni – îşi dau în petic pe străzile municipiului, din prea multă prostie şi grandomanie. Cazul poliţistului local George Drăghescu, prezentat recent de GORJNEWS, este deosebit de relevant în acest sens. Pentru că a făcut instituţia de râs, Ion Tudor regizează în momentul de faţă un concurs cu unic candidat, la capătul căruia Drăghescu va fi uns şef al Serviciului Rutieră.
Primarul Florin Cârciumaru ar trebui să ştie că 18 dintre cei disponibilizaţi anul trecut de Ion Tudor au câştigat la Judecătoria Târgu Jiu repunerea pe funcţii şi plata tuturor salariilor pe perioada în care au fost disponibilizaţi. Alţi 6 sunt pe punctul de  a câştiga… Recursurile intentate la Curtea de Apel Craiova nu au nicio şansă, deoarece abuzul în serviciu este evident: deciziile de disponibilizare trebuiau semnate de primar, şi nu de Ion Tudor. Dacă procesele se termină la toamnă, de la bugetul local vor trebui plătite vreo 20 de miliarde de lei vechi, salarii restante. Este o infimă parte din preţul plătit pentru incompetenţa lui Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale sub „patronajul” căruia Târgu Jiu s-a umplut de cerşetori.

Cine nu e cu PSD-ul trebuie să dispară

Ionescu Gabriela este una dintre comerciantele care vând produse agroalimentare în Piaţa Mare. Fiind membru PDL, în 2008 le-a oferit colegilor de la tarabele învecinate veste portocalii şi postere cu Marcel Romanescu, actual subprefect de Gorj. Imediat, atât persoane din administraţia Pieţei cât şi lideri marcanţi ai PSD Gorj s-au înfiinţat la taraba dânsei, nu pentru cumpărături, ci pentru a-i spune că şi-a săpat groapa. În săptămânile şi lunile următoare, SRL-ul comerciantei care îndrăznise să distribuie însemne PDL a fost verificat şi reverificat de absolut toate instituţiile cu atribuţii de control din Gorj!
Cu toate acestea, nu şi-a învăţat lecţia. În campania electorală pentru prezidenţiale, şi-a afişat pe gardul imobilului proprietate personală din Bulevardul Ecaterina Teodoroiu trei bannere cu Traian Băsescu. Pentru că a refuzat să le dea jos, celor doi fii ai săi, angajaţi la acea dată în Poliţia Comunitară Târgu Jiu, li s-a spus clar că nu vor mai face mulţi pureci pe-acolo. De altfel, au şi fost disponibilizaţi la prima ocazie ivită.

Poliţist bătut în timpul seviciului de un şef beat – mangă

Drumul până la disponibilizare nu a fost lipsit nici de surprize şi nici de „metode specifice”. Aşa se face că în noaptea de 19 spre 20 iunie 2010, în timp ce se afla de serviciu în centrul municipiului, Ionescu Alexandru, unul din cei doi fii, a primit o „corecţie fizică” zdravănă de la unul din şefii săi, inspectorul Rugeanu Claudiu, beat – mangă. Deşi a demonstrat cu martori şi documente emise de Serviciul de Medicină Legală că a fost bătut, până în momentul de faţă agresorul a primit doar o amendă administrativă de 8 milioane lei vechi. În această mizerie, personajele cheie sunt judecătorul Lucian Popescu Bejat şi avocatul Constantin Stănică, nimeni altul decât socrul agresorului…

Inspectorul Rugeanu, deghizat în stafie


Ionescu Alexandru a reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu că, aflându-se în tura de noapte, a fost agresat de colegul său Rugeanu Claudiu. Deşi se afla în timpul liber şi vizibil afectat de intense „lecturi” din Bachus şi ai lui, inspectorul Rugeanu nu s-a putut abţine să nu bage o … inspecţie, În zona în care Ionescu Alexandru patrula împreună cu un alt coleg, Chireaţă Albert. Cei doi au primit, la un moment dat, un apel de la Dispeceratul Poliţiei Comunitare, în care li se cerea să verifice o clădire. Poliţiştii au mers să cumpere brichete, pentru că nu le funcţionau lanternele din dotare şi aveau nevoie de lumină pentru a putea intra în imobil. În final, au ajuns în clădire şi au iluminat-o cu ajutorul telefoanelor mobile. În imobilul cu pricina îi aştepta, pitulat, Rugeanu, făcând pe bau – baul: bu – hu – hu, bu – hu – hu. Deh, poliţist comunitar… Minte puţină, şcoală deloc.

Nu ştie să bată cum bate poliţia

Apucăturile inspectoraşului civil i-au deranjat pe cei doi poliţişti, care au făcut apel la o atitudine civilizată. În replică, Rugeanu l-a luat la bătaie pe Ionescu, dar – ameţit de alcool – a uitat să nu lase urme. La izbit de un gard şi i-a ars un cap în gură! Şi i-ar mai fi dat, dacă nu intervenea Chireaţă să-i despartă. După lovitură, tânărul comunitar a anunţat prin staţie incidentul, iar la faţa locului şi-a făcut apariţia echipajul „Acvila”, care a fost informată despre altercaţie. În mărturia dată în faţa procurorilor, Popescu Viorica, dispecer de serviciu în acea noapte, confirmă că şeful echipajului „Acvila”, Gabriel Tudor, fiul lui Ion Tudor, i-a spus că Ionescu Alexandru era lovit la gură.

A mai agresat doi cetăţeni şi apoi  a falsificat un raport

Tot în faţa procurorilor, Albert Chireaţă, colegul de patrulă, a confirmat că Ionescu a fost lovit cu capul în gură de Rugeanu. Ghencea Teodor, alt poliţist comunitar de serviciu în acea noapte, confirmă că Rugeanu duhnea a alcool. De asemenea, poliţistul comunitar Dumitru Preda a dezvăluit procurorilor că „Rugeanu a mai avut conflicte şi cu alţi colegi de serviciu, în sensul că a modificat un raport în care atesta în fals că un alt coleg, respectiv Luca Eugen, s-ar fi aflat în zona de patrulare unde fuseseră loviţi doi cetăţeni”

Ion Tudor a dat-o tot în vrăjeală

În declaraţia dată procurorilor, Ion Tudor a venit cu aceeaşi vrăjeală ieftină: „din practică, am constat că atunci când sunt verificaţi agenţii care au fost găsiţi cu abateri încearcă să vină cu fel de fel de argumente prin care să îi acuze pe superiorii care au fost în control (…) Ştiind de aceste practici şi mai ales datorită faptului că agentul Ionescu a mai avut de-a lungul activităţii abateri de la starea disciplinară, am fost convins că şi de această dată argumentele sale sunt nefondate”. În realitate, Tudor a tăinuit şi muşamalizat incidentul din acea noapte, nedispunând nicio cercetare internă!

Dosar greu de muşamalizat, chiar şi pentru procurorul – înălbitor Cîrstea

În ultima perioadă, dosarele sensibile au mers aproape toate pe acelaşi traseu şi toate au fost îngropate. Traseul începe cu comisarul Scrădeanu Gheorghe, de la IPJ Gorj, şi se sfârşeşte cu procurorul Cristian Cîrstea. Când s-a edificat că e imposibil să trântească şi acest dosar, Cîrstea a depus cerere de abţinere. Aşa se face că dosarul cu pricina a ajuns la procurorul Cosmin Semenescu. În rechizitoriu, centralizând toate dovezile şi demonstrând că, potrivit Legii 371/2004, în momentul în care a fost agresat de învinuit, Ionescu exercita autoritatea de stat, procurorul Semenescu a dispus trimiterea în judecată a lui Rugeanu pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Protejat şi nesuspendat de Tudor

Ion Tudor, cel care potrivit legii „are competenţa legală de numire în funcţie”, putând „dispune suspendarea funcţionarului public din funcţia publică pe care o deţine” în cazul în care cel în cauză este trimis în judecată, se face că plouă. Rămânând la ce spune legea, funcţionarul public trimis în judecată „pentru săvârşirea unei infracţiuni contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul” nu poate ocupa o funcţie publică, trebuind să fie suspendat. Locotenentul colonel în rezervă ştie legea, dar o ascunde în buzunar, folosind toate mijloacele pentru a-l proteja pe… protejatul său.

Ultraj măsluit în lovire

Ca să uşureze misiunea „pacifistă” a judecătorului Bejat, Ion Tudor i-a trimis două adrese. În prima, susţinea că Ionescu era poliţist doar pe dinafară, deoarece, în realitate, era un simplu „guard”, paznic, şi „nu prezenta sub nicio formă o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat”. În opinia lui Tudor, poliţistul „avea atribuţii cu precădere de a efectua paza bunurilor”. Contrazicându-l pe procurorul Semenescu, Ion Tudor i-a deschis pârtia judecătorului Bejat pentru îndulcirea încadrării juridice, din ultraj în lovire. În a doua adresă, Ion Tudor îl descria pe Rugeanu drept poliţistul minune, fără cusururi, fără vicii, fără vreo fisură. Ceva în genul odelor închinate pe vremuri conducătorului iubit.

Aşa se face că judecătorul Bejat s-a pronunţat rapid în dosar, condamnându-l pe Rugeanu la mişto, cu plata unei simple amenzi administrative de 8 milioane lei vechi.

Soluţia jegoasă regizată de Stănică şi Bejat, ştearsă de pe portalul instanţelor de judecată!

Pentru că dosarul cu pricina pute rău de tot, el a şi fost şters de pe portalul instanţelor de judecată! La căutarea dată după numărul de dosar, nu se dă nici un rezultat… Deci, pe parte informatică, aceşti domni „juraţi” cu balanţa defectă şi-au şters urmele.

Circul continuă la Curtea de Apel

Judecarea recursului va debuta la Curtea de Apel Craiova, la 30 iunie a.c. La scurt timp se va intra în vacanţă şi pe dosarul cu pricina se va aşterne praful. Ion Tudor şi gaşca sa par să fi ieşit basma curată încă o dată. Gabriela Ionescu s-a adresat şi preşedintelui României, care a direcţionat-o către Prefectura Gorj. De aici, răspunsul întârzie. „Dacă nu se ia niciun fel de măsură, dreptatea trebuie să mi-o fac singură! Sunt mamă de copil şi este normal şi firesc!”

10 COMENTARII
  • Niciolaie 20.05.2011 la ora 0:54 am
    Carciumaru vinovatul principal pentru ca accepta caruta cu prosti de acolo, Tudor si Urdea pe acelasi nivel, Rugeni si Draghesti cat cuprinde, Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! Domnule Prefect tot nu va autosesizati nici acum? Domnule Inspector Sef nici dumneavoastra nu vedeti cum sta treaba in ceasul al 12-lea? Domnilor de la DNA pentru ce va luati salariile? Domnilor din Serviciul Roman de Informatii in ce oras va desfasurati activitatea ca in Targu Jiu se pare ca nu, chiar nu auziti nimic, macar acum cititi toti, poate va ganditi sa faceti ceva. Scrieti la Bucuresti Domnule Daju.
  • Angi 20.05.2011 la ora 16:17 pm
    Si Rugeanu si Draghescu http://www.gorjnews.ro/slider/politisti-locali-cu-tupeu-de-smecheri-prosti.html si mai sunt multi inclusiv conducerea ce incurajeaza astfel de practici NU AU CE CAUTA la Politia Locala Tg-Jiu, plecati de acolo hahalere ce sunteti, ati stricat grav imaginea unei institutii, v-ati batut joc astfel de toti cei care lucreaza acolo, sunteti niste muhaiele care mai devreme sau mai tarziu veti raspunde pentru faptele voastre, nimeni nu e vesnic niciunde si voi veti platii pentru ce ati facut si nu veti scapa ieftin. Nu vedeti ca totul iese la iveala, ce daca ati umblat pe carari ferite si prin dosuri ascunse ca uite totul se afla si SE STIE TOT DESPRE TOATE, dar habar nu aveti. Prostii nu sunt asa de prosti precum aveti voi impresa ca ati fi cei mai destepti. Urma alege tovarasi.
  • aly 21.05.2011 la ora 15:26 pm
    Ma baieti sunt mult mai multe de spus, dar ceea ce irita cel mai mult sunt minciunile scrise pe caracterizare, daca rugeanu este atat de respectos cu colegii, de ce nu a mai vrut nici un baiat de la serviciu interventii sa-i raspunda la telefon sau sa-i vina la misiuni in perioada cand a fost pus interimar la interventii? plangea pe scarile directorului cu graficu in mana ca nu ii mai raspunde nimeni si nu vrea nimeni sa-l ajute. ce sa faci asta e, daca s-a ocupat covorul si nu mai are loc sa-l tavaleasca pentru ca mai rapid este Domnul cap de pluta Draghescu s-a mai scos un post de pupincurist , "ciresarul" sa fie in prima linie sa-l pupe in fund inainte de intrarea in sediu. Draghescu de cand cu atata sefie in cap nu ii mai poti ajunge cu fundul la nas nici cu scara pompierilor, sa nu mai vorbim de salutat, lectie ce a pirdut-o in cei 7 ani ce i-a facut la subsolu blocului acolo pe cocleauri spre novaci, pacat de ionescu pentru k nu l-a facut natura mai mare sa fi luat banca sa i-o bage pe cap domnului inspector bec ( cu asta se ocupa domnu Rugeanu la POLITIA COMUNITARA , numara becurile arse de pe strazi si se ducea dupa caii, deaia avea calificative bune are buzele lipicioase se etanseaza bine pe funduri) sa vedem pentru el se incepea cercetarea administrativa!!!!
  • Cristiana 21.05.2011 la ora 16:43 pm
    Stie cineva concret ce a facut conducerea Politiei Locale in ultimii ani pentru oamnenii de acolo si pentru institutie? Pai nu au facut absolut nimic, decat au tras foloase la maxim din tot ce s-a putut atat ei cat si apropiatii lor, si-au facut fundurile mari din banul public ori de cate ori s-a putut. Activitatea lor managerila este 0 barat, desigur a domnului Tudor si a domnului Urdea. NU au fost in stare nici macar sa construiasca si sa vegheze ca imaginea institutiei sa fie asa cum ar trebui sa fie si nu cum este acum. Aici nu trebuiau bani, o haina veche daca este curata , parfumata, calcata impune respect ori la Politia Locala este exact invers SE INCURAJEAZA PROSTIA SI INCALCAREA LEGII, foare clare sunt cele doua exemple Draghescu si Rugeanu, dar sunt multe altele. Domnilor Directori care sunt realizarile dumneavoastra ca si echipa manageriala de cand conduceti institutia Politia Locala si Politia Comunitara, ce proiecte ati dus la bun sfarsit si ce proiecte aveti pentru viitor (pentru ala foarte, foarte putin ramas), prin ce ati contribuit la schimbarea in bine a imaginei institutiei? In orasul lui Brancusi, Politia Locala Tragu Jiu a ajuns sa-i fie rusine sa-si desfasoare activitatea cu dotarile aproape inexistente si precare pe care le are, sa-i fie rusine in ce hal a ajuns ca si imagine datorita conducerii ce isi da cu stangul in dreptul si se sapa reciproc pe unde se prind, neinteresandu-i de prostii din subordine ce isi dau zilnic in petic prin oras, si bubuie de prostie si de nestiinta de carte. Cele doua cazuri prezentate aici sunt evidente si sunt doar varful vizibil al aisbergului, ce este sub acestea doua nici nu poate fi gandit, putregai, haos si minciuna.
  • Regăsirea (reluare) | Blogul lui Nea Co 22.05.2011 la ora 22:46 pm
    [...] Mesterul Manole, Mirela Pete, Shayna, Scorpio, Questioare, Theodora, Alex Mazilu, Costin Comba, Gorj News, artistul Marius Lupu, Marius Stefan Aldea, Nelinistitu’ Adrian Voicu , Teo Negura, Vania , Vlad, [...]
  • Bulău Frighr. 24.05.2011 la ora 15:59 pm
    despre abuzurile din cultura gorjeana nimic? cautati la CJCCT Gorj o pensionara de vreo doi-trei ani, sotia directorului, care este mentinuta abuziv, nu face nimic, numai intretine o atmosfera incarcata si piraste sotului Cepoi tot ce se intampla... va rugam veniti sa constatati ce nu a vazut targul...
  • tanta 25.05.2011 la ora 9:56 am
    in cultura tot Girbaciu este la inaltime ce face Cepoi nu este decit afaceri si am auizt multa lume dezamagita este fudul ca ******* vorba aia
  • un nene 26.05.2011 la ora 1:48 am
    Mai baieti,mai am vazut ft multe la viata mea,dar ceea ce vad ca se antampla prin aceasta institutie ma minunez si ma ankin cu stanga!!! Pai anca nu este suspendat din functie nici acum acest rugeanu?!!!! anca mai lucreaza?!!!! dc?! anca este antrun proces penal pana la luarea unei hotarari definitive si irevocabile!!!! Dl avokt Tudor kr spuneti k cunoasteti bn legea, dc nu-l suspendati din functie?!!!! sau astptati sa vina cinva sa va suspende pe toti de acolo la cate abuzuri si infractiuni comiteti?!!!!ce sp leg 188/99?!!! D-lor va veni o vreme cand si tu dle Tudor, dle Draghescu,dle Rugeanu,dle Urdea,dle Mirea,dna Brezoi,dl Baluta,dra Porei VE-TI FI TOTI SUSPENDATI PT TOT CEEA CE ATI FACUT!!!!!!!
  • Gina 29.05.2011 la ora 1:25 am
    Multumiri domnului presedinte ProLex Vasile Lincu, pentru demersurile domniei sale Solicitare aplicare contract colectiv de munca politistilor locali din Tg Jiu Nr. 59211/27.05.2011 Către Primăria Municipiului Târgu Jiu Domnului primar Florin Cârciumaru Având în vedere dispoziţiile art. 9 din Legea nr. 130/1996, “Prevederile contractului colectiv de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii din unitate, indiferent de data angajării sau de afilierea lor la o organizaţie sindicală din unitate.”, prin prezenta vă rugăm să dispuneţi ca prevederile contractului colectiv de muncă nr. 46461/13.11.2009 să fie aplicate şi angajaţilor din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu. Menţionăm faptul că, deşi subscrisul îndeplinea condiţiile de reprezentativitate la nivelul Poliţiei Locale Târgu Jiu, nu a negociat şi încheiat un alt contract sau acord colectiv de muncă separat de cel existent la nivelul primăriei. Cu deosebită consideraţie, Preşedinte Vasile Lincu http://www.prolex.ro/politie-locala/?p=81
  • Petro 29.05.2011 la ora 19:25 pm
    Pai sigur ca trebuie sa vina alti oameni din afara institutiei sa faca cate ceva in aceasta institutie, de vreme ce lui Tudor si lui Urdea le este frica sa mearga la primar sa ceara ceea ce li se cuvine de drept oamenilor, trebuie sa vina cineva din afara sa le faca treaba pentru care sunt platiti. Ori le este frica ca asi pot pierde scaunul prin asta ori nu sunt interesati de oamenii pe care ai conduc, sau posibil ambele varianate. Oricum rusine voua, conducerii. Cat va mai pot suporta acei oameni pe care ai conduceti si de care va bateti joc. Huuuuuuuuuuuuuoooooooooooooooooooo
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.