Mai primar decât … primarul. De vorbă cu Robert Filip, după trei ani în fruntea Primăriei Rovinari
Mai primar decât … primarul. De vorbă cu Robert Filip, după trei ani în fruntea Primăriei Rovinari
Interviuri21 octombrie 2019

Până în 2015 a fost băiatul primarului.

Își vizita, când și când, tatăl, la Primărie, fără să-i treacă vreo clipă prin cap nici că primarul Dorin Filip va pleca, intempestiv, dincolo, nici că Primăria va fi locul său de muncă.

Din 2016, Rovinariul are cel mai tânăr primar de oraș din România.

La început, o parte dintre rovinăreni se uitau la el cruciș. Acum spun că fiul primarului e mai primar decât … primarul.

A promis 200 de locuri de muncă și a făcut, deja, 2000.

Pe niște terenuri virane, pe care se aflau bălării, companiile AUTOLIV și MOVEOS au investit zeci de milioane de euro și au deschis două fabrici.

Urmează a treia fabrică, realizată de ENOVA GROUP.

Rovinariul este, detașat, orașul care a atras cele mai mari investiții, la nivel de Gorj. Urmarea? Rovinărenii încep să se-ntoarcă acasă, de prin străinătate, de pe unde munceau.

Cu un buget de investiții de 15 ori mai mic ca al Târgu Jiului, a schimbat fața orașului. Un singur exemplu: în timp ce la Târgu Jiu se fac parcări din bidinea, pe trotuare, la Rovinari se construiesc parcări acoperite, iluminate și supravegheate video. Ceva S.F., față de ce se-ntâmplă în alte părți.

Și-a adus mulți specialiști în Primărie, dar încă nu e mulțumit. De anul viitor, câteva zeci de angajați pleacă acasă, pentru că nu pot sau pur și simplu refuză să țină ritmul, cu ceilalți.

Consilierii locali de la PNL i-au făcut până acum nu mai puțin de 37 de plângeri penale. Toate au fost clasate.

Ce planuri are primarul Robert Filip pentru perioada următoare și ce apel face la parlamentari, la noul prefect și la președintele Consiliului Județean, aflați din interviul de mai jos.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.