SCÂRBOȘI, dar eficienți! Pesedistul Giorgi și-a pus FINA să-i angajeze CUMNATA, prin concurs trucat, la Ambulanță
SCÂRBOȘI, dar eficienți! Pesedistul Giorgi și-a pus FINA să-i angajeze CUMNATA, prin concurs trucat, la Ambulanță
Investigatii18 februarie 2018

Gabriel Giorgi, vicepreședintele PSD Gorj care câștigă numai din salariu peste 1 miliard de lei vechi pe an, fără să facă nimic, ca manager la societatea de stat MINPREST, vrea neapărat să-și angajeze și cumnata la stat, într-un post cald, la Ambulanță, și cine putea fi mai nimerită să trucheze concursul de angajare, dacă nu chiar fina lui Giorgi, dr. Gherghe Valeria, care lucrează și ea tot la Ambulanță?
Punându-și în funcțiune calitățile și relațiile de vicepreședinte al PSD Gorj, Giorgi a reușit s-o impună pe fina lui ca președinte al comisiei de concurs.
Încă dinainte de selecția dosarelor, în Ambulanța Gorj se știa că postul va fi câștigat de ”o nepoată” a doamnei dr. Gherghe. Deși era obligată legal să renunțe la calitatea de președinte și membru al comisiei, aflându-se în conflict de interese, Gherghe și-a dus misiunea de familie la capăt.
La controlul ORL făcut înaintea probei scrise, medicul care a făcut verificările a spus că a găsit ”ceva” chiar într-una din urechile cumnatei lui Giorgi, dar, după un schimb de priviri cu comisia, a trecut mai departe ca și cum nu se întâmplase nimic. Imediat după începerea probei scrise, un candidat a ieșit din sală, cu subiecte cu tot. S-au întrunit, așadar, toate condițiile pentru ca cumnata lui Giorgi să fie foarte deșteaptă și să ia aproape maximul de puncte.
Besoi Laurențiu Constantin, altă rudă a lui Giorgi, care după ce a fost angajat electrician s-a trezit, la scurt timp, ditamai economistul, a fost inclus în comisia de contestații, ca observator.
Tudorescu Manuela, asistent șef, care face parte din Comitetul Director al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, deci din conducere, a fost inclusă și ea ilegal în comisia de concurs, ca observator din partea sindicatului. Imediat ce a ajuns în Comitetul Director, Tudorescu ar fi trebuit exclusă din sindicat, lucru care nu s-a întâmplat.
Anticipăm că Giorgi va declara că nu-și cunoaște nici cumnata, nici fina, și că habar n-avea că se organizează acel concurs. Totuși, ca să nu vadă tot poporul pozele cu el și cu rudele lui implicate în trucarea concursului, Giorgi și-a dezactivat contul de facebook! E total nevinovat, n-are nimic de ascuns, dar, totuși, se ascunde.
Din informațiile noastre, toată această mizerie a fost supervizată de senatorul Florin Cârciumaru, care-l iubește pe Giorgi ca pe copilul lui, și insistă să-l promoveze în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Până una – alta, Cârciumaru a reușit să-și pună în funcția de manager la Ambulanță chiar pe unul dintre nepoți, pe Constantin Mitroi, care stă gard în gard cu el, la Negomir.
%%BANNER_468%%

Directorul medical n-a fost bun de președinte de comisie, fiindcă nu e de încredere pentru familia Giorgi

În mod normal, comisia de concurs ar fi trebuit prezidată de directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță, Constantinescu Claudiu. Dar, pentru că el nu prezenta garanții pentru familia Giorgi, s-a mers la sigur: a fost impusă ca președinte dr. Gherghe Valeria. Părinții lui Giorgi sunt nașii doamnei președinte. Recent, Giorgi a cununat fiul doamnei dr. Gherghe Valeria.
Așa cum se întâmplă, de regulă, înainte de fiecare concurs organizat într-o instituție de stat, în Ambulanță s-a aflat că postul de statistician este pentru ”o nepoată” a doamnei dr. Gherghe.
La prima etapă a concursului, în urma selecției de dosare au rămas 16 candidați din 18.

Subiectele la proba scrisă, scoase ilegal din sala de examen

Înainte de proba scrisă, cumnata lui Giorgi este găsită de un medic ORL-ist cu ”ceva” în ureche, după care se-nțelege din priviri cu comisia și trece mai departe. Din informațiile noastre, nu s-a consemnat nimic în procesul verbal de concurs, profitându-se și de faptul că proba scrisă nu a fost înregistrată audio-video.
Imediat după începerea probei scrise, un candidat, Cămin Bogdan Andrei, iese din sală cu subiecte cu tot. Din acel moment, cumnata lui Giorgi s-a pus pe scris, și parcă toată deșteptăciunea ei stătea în ureche. Previzibil, a luat punctaj aproape maxim.

De subliniat că succesul probei scrise a fost asigurat, ca observator din partea sindicatului  SALVAMED, de Tudorescu Manuela, care face parte concomitent și din Comitetul Director al Ambulanței. Adică e și șef, și sindicalist, fapt ilegal.
În afară de cumnata lui Giorgi, o singură candidată a mai făcut punctajul necesar promovării probei scrise. Aceasta a depus și o contestație, invocând aspecte procedurale, dar, pentru ”încurajare”, nota inițială i-a fost diminuată, dar nu sub plafonul de promovare.

În comisia de evaluare a contestației găsim o altă rudă a lui Giorgi, pe Besoi Laurențiu Constantin, care după ce a fost angajat electrician s-a trezit, la scurt timp, ditamai economistul.

Plângere penală, concurs suspendat

Dar candidata respectivă nu s-a dat bătută, și a formulat plângere penală.
Ca urmare, fina lui Giorgi dispune oficial suspendarea concursului, la 5 februarie a.c.

După ce primește asigurări de la Giorgi, care le primise de la PSD, că ”oamenii legii este cu ei”, fina a prins curaj pentru a-și continua numărul. Managerul deja schimbat Marinică Niculescu anunță, la 15 februarie, reluarea concursului.

Așadar, marți, 20 februarie a.c., are loc interviul. O formalitate! Un prilej minunat pentru fina lui Giorgi să constate cât de pregătită este cumnata aceluiași Giorgi.

Giorgi și-a dezactivat contul de facebook!

Desigur că Giorgi nu-și cunoaște nici cumnata, nici fina, și nici n-a știut că se organizează acest concurs, dar a avut grijă să-și dezactiveze contul de facebook, ca să nu vadă tot poporul pozele cu el, cumnata și fina.

 
Să nu vă imaginați că se va schimba ceva la Ambulanță, odată cu instalarea noului manager. Nu, nici gând. Constantin Mitroi este unul din nepoții senatorului Cârciumaru, și locuiește gard în gard cu el, la Negomir.
Așa se derulează majoritatea concursurilor de ocupare a unor posturi vacante, la stat. Oamenii de rând, pe care nu-i recomandă nimeni, n-au efectiv nicio șansă. Din păcate, ”oamenii legii” țin cu Giorgi, cu Cârciumaru și cu colegii lor sus-puși. Politrucii aceștia n-ar fi atât de dezinvolți, și atât de nesimțiți, dacă nu s-ar ști protejați.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.