Șeful Comisiei de Apărare din Senat, "halucinat" de abuzurile lui Caragea!
Șeful Comisiei de Apărare din Senat, "halucinat" de abuzurile lui Caragea!
Investigatii30 octombrie 2013


Comportamentul abuziv al șefului IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, a fost pus în discuție, ieri, într-o ședință secretă a Comisiei de Apărare din Senat, în cadrul căreia au fost audiați foşti sau actuali ofiţeri cu funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. La finalul audierilor, președintele Comisiei, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că au fost semnalate unele ”aspecte halucinante” legate de activitatea lui Caragea, concluzionând că este posibil ca în IPJ Gorj ”să existe grupuri infracționale”. De asemenea, Dobrițoiu a anunțat că săptămâna viitoare membrii acestei comisii senatoriale îl vor invita la audieri pe ministrul de Interne, Radu Stroe.

Zeci de plângeri împotriva lui Caragea de-a lungul timpului, toate soluționate în favoarea sa

Aspectele semnalate în ședința de ieri nu sunt o noutate, împotriva șefului IPJ Gorj fiind depuse, în ultimii ani, zeci de plângeri, atât de către subordonații săi, cât și de către mai mulți oameni de afaceri din județ. De fiecare dată, însă, structurile responsabile din Ministerul de Interne au soluționat aceste plângeri în favoarea lui Caragea.
Interesant este și modul în care a fost soluționat poate cel mai mediatizat caz legat de comportamentul abuziv al șefului IPJ Gorj, acela în care omul de afaceri Mihai Râmescu a stat în greva foamei mai multe săptămâni pentru a atrage atenția asupra numeroaselor abuzuri la care a fost supus de Caragea. Râmescu, fiind tința unui linsaj mediatic, și după ce mai mulți membrii ai familiei sale s-au ales cu dosare penale, a declarat la Curtea de Apel Craiova că nu îşi mai susţine plângerea. Prin urmare, Caragea a primit NUP de la procurorii care anchetau cazul. Magistrații nu și-au pus problema de ce omul de afaceri și-a retras plângerea, circulând, însă, zvonuri despre un posibil șantaj la care Râmescu a fost supus de către șeful IPJ Gorj.

Șeful Comisiei, oripilat de aspectele semnalate

Corneliu Dobrițoiu, șeful Comisiei, s-a declarat de-a dreptul oripilat de cele relatate de Daniela Nicu – şef serviciu Cabinet IPJ Gorj, Octavian Lupulescu – fost şef serviciu intervenţie rapidă IPJ Gorj, Ion Frăţilescu – adjunct IPJ Gorj, Ion Voinescu – fost prim-adjunct al şefului IPJ Gorj, Nicu Tănase – comisar, Daniel Crăciun – fost adjunct al șefului Poliției Municipiului Tg Jiu, şi Mihai Birău – comisar şef, şeful Poliţiei Municipiului Tg Jiu. Mai mult, Dobrițoiu este convins că  va putea sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul General în legătură cu faptele ce au fost aduse la cunoştinţa parlamentarilor din comisie.
„Azi fost audiate cadre active sau aflate în rezervă din cadrul Ministerului de Interne, oameni care au avut curaj, responsabilitate şi profesionalism să semnaleze Comisiei de apărare unele aspecte halucinante care au avut loc la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. În urma discuţiilor, am luat hotărârea de a analiza acest caz nu în mod izolat, ci de a arunca o privire in extenso, de a face o analiză şi a asupra celorlalte fenomene care se întâmplă în ţară, mă refer la celelalte cazuri care se întâmplă în Cluj, Deva, Giurgiu, Galaţi, să vedem dacă sunt cazuri punctuale, cazuri izolate, sau avem de a face cu un fenomen care generează îngrijorare foarte serioasă”, a declarat Dobrițoiu.

Posibilă anchetă a CSAT în cazul lui Caragea

Numeroasele plângeri din care șeful IPJ Gorj a reușit să iasă basma curată ar putea ajunge, în perioada următoare, până la cel mai înalt nivel. Astfel, este posibil că Viorel Salvador Caragea să fie pus în discuție, în premieră, chiar în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, a lăsat să se înțeleagă Dobrițoiu, după audierile ce au avut loc ieri. Mai mult, șeful Comisiei de Apărare din Senat s-a declarat contrariat și de faptul că zecile de plângeri au fost soluţionate în favoarea lui Caragea.
”Toate informările lor sau marea majoritate au rămas fără rezultat, iar lucrul acesta generează alte întrebări, care ţin de modul în care cooperează principalele structuri ale Ministrului de Interne între ele şi felul în care acesta îl informează pe ministru. Dacă unele lucruri nu au fost aduse la cunoştinţa ministrului, atunci problemele sunt mult mai delicate şi solicită chiar o analiză la nivelul CSAT”, a adăugat Dobrițoiu.

”Frății dubioase” între șeful IPJ Gorj și anumite persoane bine situate în MAI

Pe lângă audierile de ieri, Comisia de Apărare din Senat i-a audiat săptămâna trecută pe şeful IGPR, Petru Tobă, pe şeful Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne, Constantin Manoloiu, şi pe secretarul de stat al MAI, Florea Oprea, în urma unei petiţii privind mai multe nereguli înregistrate la nivelul IPJ Gorj, care a fost transmisă comisiei senatoriale.  Toate aceste lucruri, cuplate și cu faptul că MAI a refuzat să facă publice rapoartele Corpului de Control, trimis de ministrul Radu Stroe la IPJ Gorj, vara trecută, pe motiv că acestea ar fi secrete de serviciu, l-a făcut pe Corneliu Dobrițoiu să admită că este posibil să existe ”frății dubioase” între Viorel Salvador Caragea, procurori și anumite persoane bine plasate în cadrul Ministerului de Interne.
”Ni s-a relatat că ar fi nişte frăţii dubioase între şeful IPJ, procurori, cu oameni care sunt bine situaţi pe scara ierarhică în ministerul de Interne. Apar similitutidini cu cele prezentate de Traian Berbeceanu”, a concluzionat Corneliu Dobrițoiu.

Ședința Comisiei de Apărare din Senat, boicotată de PSD

Interesant este și faptul că parlamentarii PSD ce trebuiau să facă parte din Comisia de Apărare au boicotat, pe față, ședința de ieri, stiind că acolo sunt aşteptaţi cei şapte foşti şi actuali ofiţeri de la Gorj. Ori acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere că există de mult zvonuri cum că Viorel Salvador Caragea ar fi protejat chiar de către premierul Ponta, iar Ilie Sârbu, membru în comisie, este socrul lui Ponta, iar senatorul Oprea de la UNPR este naşul. Astfel, senatorul PSD Ilie Sârbu a făcut tot posibilul să minimalizeze importanța ședinței de ieri, spunând că senatorii PSD nu au participat din cauză că ministrul Stroe anunţase că nu vine, și că ceea ce s-a întamplat ieri nu au fost audieri, ci doar ”discuții la o cafea”. De asemenea, acesta a precizat că şedinţa nu a fost statutară, pentru că a început cu doar 5 membri ai comisiei din 11, iar al şaselea a apărut mai târziu. Sârbu a continuat reprosându-i lui Dobrițoiu și că a adus subiectul în spaţiul public, în loc să îl păstreze la nivelul comisiei, cum ar fi fost normal.
”Acolo este un conflict local, de fiecare dată când se schimbă şefii, ceilalţi se supără. Mai este implicat acolo şi un senator, coleg al meu. […] Probabil au avut o discuţie la o cafea, pentru că şedinţa nu putea să aibă loc fără cvorum. Sunt lucruri pe care trebuia să le rezolvăm la nivelul comisiei, este păcat că am ieşit cu ele în presă”, a ținut să precizeze Ilie Sârbu.
Senatorul PSD nu s-a oprit aici, declarând, ironic, că, probabil, la respectiva ședință s-a făcut „terapie” cu cei nemulţumiţi.

Cazul Caragea, pe mâna Direcției Naționale Anticorupție și a Parchetului General

La finalul audierilor, Corneliu Dobrițoiu a declarat că săptămîna viitoare, după ce va fi invitat la audieri și ministrul Stroe, și după ce va fi informat și acesta cu privire la concluziile trase în acest caz, Comisia se va adresa DNA și Parchetului General, cu privire la presupusele nereguli și ilegalități comise de Caragea.
„Urmează ca săptămâna viitoare să îl invităm la audieri pe ministrul de interne, Radu Stroe, şi îl informăm şi pe dânsul asupra concluziilor care s-au desprins din aceste audieri, dar şi din audierea celorlalţi responsabili din Ministerul de Interne. Oricum, din ceea ce am auzit astăzi (marţi – n.r.), am rămas oripilat. Situaţia de la Cluj este mult mai blândă faţă de ce ne-au relatat oamenii aceştia de la Gorj şi poate deveni explozivă. (…) Săptămâna viitoare vom avea o discuţie aplicată pe toate temele care au fost discutate astăzi, iar, ulterior, având în vedere că totuşi, această comisie nu se poate substitui organelor de cercetare penală, organelor în drept, să se edifice asupra gradului pericolului, gradului de infracţionalitate, a elementelor care au fost spuse astăzi la microfon, ne vom adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Parchetului General”, a declarat Corneliu Dobrițoiu.

4 COMENTARII
  • lincomodu 30.10.2013 la ora 17:35 pm
    caragea iti vine rindul, iti vine rindul sa nu crezi ca o sa scapi asa cu una cu doua, poate cu citiva ani de bulau, pentru tot binele pe care l-ai facut politistilor din acest judet pentru tine nu exixta justitie, tu nu ai ce cauta in rindul lumii, locul tau estela oi , la porci la ce vrei numai la politie nu tu esti un ,monstru un nimeni in politie, un handicapat profesional de care multi se conving , unii mai greu si cred ca incet dar sigur trebuie sa se convinga si primul ministru care atunci cind iti va da un bobirnac te vei duce intr-un hau de unde nici dracul nu te va mai scoate, tu boule de caragea esti o povara pentru oamenii de bine un lingau de blide si funduri imputite de pe la bucuresti, tu porc si javra ordinara esti un rebut al societatii, un nimeni, un impostor de care societatea trebuie sa se scape cit mai urgent si uite ca usor, usor dar greu se dezgheata la cap multi si se vor lepada de tine ca de un vierme de pe un cadavru in putrefactie, dar satisfactia va fi cu atit mai mare pentru ca se face cu lupta de a se afla adevarul cu toate ca unele fituici de pe la tg-jiu iti cinta osanale de catre un puscarias cu ani de puscarie facuti in celula si cu un betivan cu nassul rosu , un veritabil puscariabil, dar la toti usor si la rind, ca sa nu mai lungim vorba, bai caragioi jegos , iar se stringe latul, iar se stringe latul om de nimic si fara scru****si s-ar putea ca acum sa se aleaga praful de tine, sa dea Dumnezeu sa se aleaga praful de tine si de numele tau de fanariot spurcat ajuns pe meleagurile gorjului probabil din ramasitele hotilor si pungasilor ai Fanarului pripasiti pe meleaguri dacice , Dumnezeu sa-ti ajute doar cum ai gindit si gindesti la politistii din gorj, vierme al societatii......domn ule prim ministru Ponta , da domnule unda verde si fa dreptate la gorj si vei cistiga stima si respectul oamenilor de bine din gorj , si va rog sa va convingeti de acest lucru pentru ca aveti toate pirghiile necesare, nu parerile unor scursori din gorj care se inmultesc.......ca ciuima lui carage, si nu fac bine deloc..........mult succes....
  • police 30.10.2013 la ora 19:11 pm
    ----acum este momentul unei mobilizari si a unei greve impotriva ""acestui gunoi , buboi "care macina gorjul de ani de zile---- ---s-a dus ca milogul sambata, cand a venit premierul, sa serveasca masa cu acesta ,,,si a fost taiat de pe lista--- mars bubosule- spagarule-doftore in limbaj trivial si violent-----mars la puscarie nemernicule-la galere- ---a .... s-a dus cu oua de strut la un donm sa se inpace - si a fost trimis sa le cloceasca---poate iese de un penal-----asta si cand respira --respira penal-----dihor jegos-spalate ba,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  • gorjan 30.10.2013 la ora 21:14 pm
    auzi ba cacaragea javra penala cred ca ti se apropie sfirsitul ......... te plingi ca tu muncesti de nu mai poti si se .......pisara astia pe munca ta. TU MUNCESTI SA FURI SI SA STRINGI BANI negrii prin santaje si taxe de protectie. poti face orice ca toata lumea stie de preocuparile tale ......
  • cinste lor 30.10.2013 la ora 21:44 pm
    nu ii cunosc pe toti politistii dar c i n s t e lor pt curajul de a lua atitudine fata de abuzurile lui caragea.daca ar mai fii citiva ca ei nu ar mai sta caragea nici 5 minute pe scaunul ala oriciti bani ar duce la buuresti. bravo d lui CRACIUN de la CNP ca este cel care tine flacara aprinsa si nu se lasa ca a fost unilit de caragea care l a fcut nebun desii cacaragea este bolnav psihic d lor militieni de la ipj gj faceti ca oamenii astia curajosi si iesiti la rapoarte in strada si se duce cacaraga cu tot
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.