Stupoare în cazul PSIHIATRIA – BORDEL! Managerul Capotă își laudă fiica și denunță penal Comitetul Director al Spitalului!
Stupoare în cazul PSIHIATRIA – BORDEL! Managerul Capotă își laudă fiica și denunță penal Comitetul Director al Spitalului!
Investigatii10 februarie 2019

Cel puțin la fel de grave ca imaginile filmate în psihiatria - bordel de fiica vitregă a managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Gigel Capotă, sunt declarațiile publice ulterioare ale acestuia, conform cărora fiica sa este ”un om de bun simț”, care a procedat ”firesc”. Același Capotă denunță penal, fără să vrea, întreg Comitetul Director al Spitalului, spunând că a acționat ”cu responsabilitate”, în decembrie 2018, când a declarat cazul închis! Acum, însă, după publicarea în presa locală și centrală a clipului în care o pacientă cu afecțiuni psihiatrice apare cu sânii goi și e sărutată și pipăită, printre gratii, de alți doi pacienți, Capotă redeschide cazul ... închis, oficial, în decembrie, sesizând comisia de disciplină și comisia de etică.

În filmul realizat de fiica lui Capotă, se aude asistenta medicală Corina Cojan încurajând pacienții să se dezlănțuie sexual, și invitând alți pacienți să asiste la show-ul erotic. O altă pacientă, mai în vârstă, o imploră pe fiica lui Capotă să-i dea o pastilă, și-i spune că nu mai suportă durerile și că moare. În replică, ruda ”de bun simț” a managerului îi cere să fugă din cadru, cu promisiunea că-i va da o pastilă mai târziu. Sunt aspecte de o gravitate incalificabilă, pe care Capotă recunoaște, fără să vrea, că le-a mușamalizat, împreună cu întreg Comitetul Director al Spitalului, refuzând să declanșeze o anchetă internă și declarând cazul închis.

Iată mărturia incredibilă a lui Capotă, făcută în data de 08 februarie a.c., după apariția clipului, la Tele 3: ”Eu consider că am luat măsurile administrative care se impuneau. (…) Eu am considerat cazul acesta închis, din luna decembrie. (…) Eu am considerat închis acest subiect. (…) Noi, comitetul director, când am aflat, ne-am prezentat în secție, am discutat cu întreg colectivul de acolo, s-a considerat un subiect închis.” Practic, prin această declarație, Capotă denunță penal toți membrii Comitetului Director, implicați în mușamalizarea cazului.

Deși Comitetul Director a declarat cazul închis, în luna decembrie, abia acum, după apariția publică a materialului video, Capotă sesizează comisia de disciplină și comisia de etică a Spitalului: ”Și noi am sesizat astăzi consiliul de etică și am făcut o comisie de cercetare disciplinară, care sunt sigur că va lua măsurile care se cuvin”

În plin scandal mediatic național, Capotă nu ezită să-și elogieze fiica, pe care o cataloghează drept ”un om de bun simț”, care a procedat ”firesc”. În acest fel, Capotă se antepronunță și dictează de pe acum verdictul cercetărilor ce vor fi întreprinse de comisia de diciplină și de comisia de etică: ”Orice om de bun simț care vede ce se-ntâmplă undeva are o asemenea atitudine. (…) E o copilărie să încercăm să băgăm niște copii într-o discuție în care nu-și au rostul. (…) E o chestie firească, a oricăruia dintre noi, să imortalizezi acel moment, și să sesizezi șeful ierarhic, ca să se ia măsuri, să nu se mai întâmple.”

În apărarea fiicei sale, Capotă spune că a realizat acel film pentru a-și informa șefii ierarhici. Acest argument este cât se poate de ridicol, din moment ce tot Capotă susține că a aflat despre existența acelui clip, realizat în iulie 2018, abia șase luni mai târziu, în condițiile în care are o legătură de rudenie și de familie cu care care l-a realizat! Dacă ar fi fost animată de bună credință, registratorul medical Pușcașu Diana Ana Maria, fiica lui Capotă, l-ar fi anunțat pe manager imediat după realizarea acelui clip. Adevărul este, însă, că, prevalându-se de statutul ei privilegiat de fiică de manager,  aceasta se distra pe seama pacienților cu afecțiuni psihice. Nici urmă de ”bunul simț” clamat de Capotă, în legătură cu fiica sa.

O poziție publică la fel de stupefiantă a avut și directorul medical al Spitalului, Costinel Popescu. Acesta a declarat în data de 07 februarie a.c., în conferința de presă organizată de Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, că realizarea acelui clip constituie ”un eveniment minor.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.