Șefa juriștilor din Primăria Târgu Jiu s-a făcut de râs la concursul de admitere în magistratură. Romanescu, între coperți, la DNA București
Șefa juriștilor din Primăria Târgu Jiu s-a făcut de râs la concursul de admitere în magistratură. Romanescu, între coperți, la DNA București
exportInvestigatii6 noiembrie 2021

Alina Pițu, șefa Direcției Juridice din Primăria Târgu Jiu, s-a făcut de râs la concursul de admitere în magistratură, picând cu brio încă de la prima și cea mai ușoară probă: testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice.

Ultimul candidat admis la această probă a acumulat 65 de puncte, în timp ce Alina Pițu abia  a strâns 46 de puncte.

Iată dovada!…

Într-un județ în care copiii politicienilor au toate ușile deschise, Alina Pițu a fost angajată în Primăria Târgu Jiu în calitate de fiică a tatălui ei, venerabilul politician Puiu Diaconescu.

Pițu și-a arătat atașamentul față de Romanescu prin ieșirile isterice din ședințele de Consiliu Local, în perioada în care primarul spunea că e ”sabotat” de PSD.

Mobilă, la greu, direct și prin interpuși

Concomitent, Pițu a devenit principalul furnizor de mobilă al Primăriei și al unor unități de învățământ din Târgu Jiu, prin S.C. SPEED CAR S.R.L., firma soțului ei, Pițu Mihail Marius. Apoi, au interpus firma unui afacerist controversat și cu multe probleme penale din Petroșani, încasând, în acest fel, sume fabuloase.

La schimb, Pițu a girat din punct de vedere juridic multe abuzuri și ilegalități ale primarului Romanescu.

Desființată profesional chiar de Romanescu

Paradoxal, Pițu avea să fie desființată profesional chiar de Marcel Romanescu.

Deși Pițu este funcționar public, Romanescu a convocat-o la o întrunire politică electorală, în cadrul căreia primarul a indicat-o ca fiind principala lui susținătoare, în campania electorală din 2020, alături de alți funcționari publici din Primărie, cum ar fi Ramona Nodea și Camelia Grecu. Deși juriștii din instituțiile publice n-au voie să facă politică și trebuie să-și asigure măcar niște aparențe de neutralitate față de competițiile electorale, Romanescu a prezentat-o pe Pițu ca fiind ”o demolatoare a PSD-ului” și o susținătoare înfocată a sa în campania electorală.

După anunțul lui Romanescu, în mod normal Alina Pițu nu putea să mai rămână jurist într-o instituție publică.

De ce-a vrut Pițu să fugă în magistratură

Potrivit unor surse din Primăria Târgu Jiu, Alina Pițu și-a dorit să fugă, la propriu, într-un post de judecător sau procuror, întrucât primarul Romanescu este cercetat în mai multe dosare penale, o parte aflându-se chiar pe rolul structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.