FRAUDĂ la CONCURSUL pentru directori de școli. Bejinaru, pus de Romanescu s-o scoată DIRECTOARE pe profesoara fiului său!
FRAUDĂ la CONCURSUL pentru directori de școli. Bejinaru, pus de Romanescu s-o scoată DIRECTOARE pe profesoara fiului său!
exportInvestigatii12 noiembrie 2021

Marcel Romanescu, primarul Târgu Jiului, l-a desemnat pe viceprimarul Bogdan Bejinaru să facă parte din comisia aferentă probei de  interviu pentru desemnarea viitorului director al Școlii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Decizia lui Romanescu a venit tocmai la insistențele lui Bejinaru, care a cerut ca postul de director la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” să fie ocupat de Corina Panduru, profesor de limba română și actual director adjunct.

Fiul viceprimarului Bejinaru este elev în clasa a VII-a fix la scoala respectivă, fix la clasa Corinei Panduru, cu care face și meditații la limba română, aspect de notorietate la nivelul unității școlare respective.

Candidații nesusținuți politic se plâng la presă și la ISJ

În cursa pentru postul de director au rămas, pe lângă Panduru, alți cinci candidați.

Șocați de mizeria pusă în operă de Romanescu și Bejinaru, unii candidați au contactat presa locală, alții au mers la Inspectoratul Școlar.

Contactată de GORJNEWS, doamna Dana Constantinescu, inspector școlar general, ne-a declarat că este la curent cu incompatibilitatea în care se află Bejinaru și că a notificat deja Primăria Târgu Jiu să desemneze alt reprezentant în comisia respectivă.

Oricum, tentativa de fraudă care-i are ca autori pe Romanescu și Bejinaru este certificată de hotărârea de Consiliu Local de mai jos.

Romanescu a făcut lista cu viitorii DIRECTORI, deși proba de interviu nici n-a început!

Surse din Consiliul Local ne-au declarat că repartiția a fost făcută de Romanescu, în funcție de nevoile, interesele și obligațiile apropiaților lui din Consiliul Local și din Primăria Târgu Jiu. La nivelul PNL Târgu Jiu deja s-a scris, de către Romanescu, o listă cu persoanele care își vor adjudeca posturile de directori, deși proba de interviu nici nu a început!!!

Așadar, sunt multe alte situații de incompatibilitate, ”cinstitul” Romanescu neavând nicio reținere în a participa la fraudarea concursului.

FRAUDĂ DUBLĂ la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”

Pe lângă reprezentanții în comisii ai municipalității, consiliile profesorale au desemnat câte doi reprezentanți ai fiecărei școli, care de regulă susțin fix candidatul declarat dinainte câștigător de către primarul Romanescu.

În cazul prezentat mai sus, Consiliul Profesoral de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” a desemnat-o, de pildă, în comisie pe profesoara Eremia Georgiana, a cărei fiică este tot în clasa Corinei Panduru.

GORJNEWS solicită oficial IPJ Gorj și unităților de parchet din Târgu Jiu să se autosesizeze în baza dovezilor prezentate de noi și să demareze cercetările penale de rigoare.

Contactat telefonic, viceprimarul Bejinaru a refuzat să ne răspundă.

1 COMENTARII
  • Ana Popa 12.11.2021 la ora 17:01 pm
    Tripla frauda: ISJ are partea lui. Dacă va uitați la rezultate, codul 1180021 se regăsește de doua ori, cu doua note diferite. De ce? E normal? E legal? Oare nu e viciu de procedura? Sau pur și simplu substituire de persoane. Încă sper sa răspundă cineva pentru greșeala făcută.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.