Târgu Jiul, în zodia maimuțelor drogate cu prostamol, nesimțire și energizante
Târgu Jiul, în zodia maimuțelor drogate cu prostamol, nesimțire și energizante
Opinii20 iunie 2018

Dacă n-ați făcut-o deja, insist să urmăriți clipurile alăturate, care conțin fragmente dintr-o ședință a comisiilor reunite ale Consiliului Local Târgu Jiu.
Acești înțelepți ai cetății, aleși și plătiți să facă legi și reguli, și să ne conducă pe noi, ceilalți, se comportă ca niște maimuțe retarde, injectate cu prostamol și energizante, care rag unele la altele și-și scot ochii pentru un bax cu banane, într-un ținut în care bananele sunt tot mai puține, și în nici un caz nu-s pentru uzul poporului.

Consilierii locali se bat pentru parcarea RODNA nu pentru că vor mai multe locuri de parcare sau mai mulți bani la bugetul local, ci pentru că fiecare tabără vrea să facă rost, pentru ea, de multe – multe banane.
Am demonstrat public că Primăria pierde zeci de miliarde de lei vechi în fiecare an, fiindcă refuză să taxeze sute de locuri de parcare cu plată, amenajate pe bani publici în Târgu Jiu.  De asemenea, am arătat cum transportatorii rechini ocupă, de ani de zile, o treime din parcarea de la SUPER 2000, lucrând la negru, nederanjați de nicio structură a statului. Nici tabăra lui Romanescu, nici tabăra lui Aurel Popescu nu-s credibile când spun că se bat pentru parcarea RODNA fiindcă vor mai multe locuri de parcare și mai mulți bani la buget. Nu. Îi doare-n cot, și pe unii, și pe alții de oraș și de oamenii lui.

La-nceputul anului, Romanescu se apucase, din gură, de parcări… Una în fața Casei de Cultură, alta în parcul Spitalului de pe strada Tudor Vladimirescu. L-ați mai auzit vorbind despre ele? Nu. Apoi a mințit public că va face în scurt timp dezbatere publică legată de parcarea RODNA, deși se ante-pronunțase. A făcut-o? Nu. Repet: beligeranții nu se bat să ne fie, nouă și orașului, bine. Ei se bat pentru grupurile de interese care-i teleghidează pe fiecare în parte.
Am demonstrat public, din 2010, că contractul aferent parcării Rodna fusese încălcat și am cerut, ca ziarist, rezilierea lui. Romanescu, acest copil minune al opoziției, a tăcut opt ani, și a cerut rezilierea abia acum, cu șase luni înainte de expirarea contractului, când cel mai probabil a fost întors cu cheia. Brusc, Romanescu s-a oprit din a colecționa scame de pe pesediști, și a devenit un mare justițiar, cerând, printre altele, să dispară scara de la CARREFOUR în 24 de ore! Mai penibil de-atât, nu se poate. Spre rușinea lui Romanescu, Izmană de la APAREGIO doarme și acum în casieria APAREGIO, amenajată în apartamentul Primăriei. Ce face și ce spune cinstitul și legistul Romanescu? Nimic.
Romanescu e absent pe multe subiecte, bleg pe altele, și senzațional de agresiv pe unul singur: parcarea Rodna. L-aș suspecta de bună credință dacă ar fi încercat, măcar, să reglementeze situația parcărilor cu plată în care nu se încasează bani, dacă ar fi deranjat rechinii din parcarea de la Super 2000 și dacă n-ar fi spus atâtea prostii, continuu.
Pe strada 14 octombrie sunt mașini parcate și pe stânga, și pe dreapta, până la Hotel Rais. Toate parcările blocurilor din jur sunt înțesate cu mașini. Mare parte aparțin sutelor de comercianți care vând în Piața Mare.  Pentru parcarea de la Super 2000 nu există niciun fel de finanțare aprobată (cu toate că și Cârciumaru ne minte că există, de peste 10 ani, de pe vremea ex-senatorului Huidu), iar locatarii blocului respectiv sunt gata să iasă în stradă, dacă li se va lua lumina, cum se spune, prin ridicarea unei parcări supra-etajate. Așa stau lucrurile. Ce minte Romanescu? Păi minte că are finanțare aprobată pentru parcarea de la Super 2000, și că după ce se va face vor fi atât de multe locuri de parcare, încât Primăria nu va mai avea nevoie să supra-etajeze parcarea de la Rodna. Argumentul suprem: a văzut el, Romanescu, că seara se golesc parcările din zonă. Păi e firesc, bă, Nilă, să se golească, fiindcă pleacă acasă sutele de comercianți din zonă, și-și ia și mașinile, și nemaifiind comercianții, nu mai sunt nici clienții. E logic, dacă nu ”raționezi” întors cu cheia, băi, Nilă.
Cu doi ani în urmă, guvernul ne-a alocat 2 milioane de euro din cele peste 40 de milioane de euro necesare pentru materializarea proiectului de modernizare a Căii Eroilor. După doi ani, nici măcar n-a demarat licitația pentru cheltuirea acelei brume de finanțare. De ce? Pentru că Primăria e populată și condusă de același tip de maimuțe retarde. În loc să fim călare pe guvern și să cerem restul de finanțare, transmitem un singur mesaj: nu ne mai trebuie bani, fiindcă n-am fost în stare să-i cheltuim nici pe ăia alocați acum doi ani.
În acest context, mă îndoiesc că această Primărie și acest Consiliu Local vor fi capabile vreodată să ducă la bun sfârșit vreo investiție de amploare, cum ar fi o mega-parcare, absolut necesară la Piața Mare. Orice primar sănătos la cap ar pune, într-o astfel de situație, pe alții să lucreze pentru oraș. Dacă maimuțele se opresc din război, și se întorc către cetățean și oraș, se apucă și fac un caiet de sarcini la sânge, nu ca ăla pentru Zilele Orașului, și aleg niște privați să lucreze pentru noi toți. În ultima perioadă au fost inclusiv investitori străini, care gravitează în jurul lanțului PROFI, și care si-au arătat interesul pentru a face, în timp record, o mega-parcare în zonă. Și, da, recunosc: si ăia m-au platit, să-l denigrez pe Romanescu, asa cum m-a platit si Romanescu in campania de anul trecut, sa-l denigrez pe Aurel Popescu. Mai taiati din dozele de prostamol, băeț, că nu vi se leagă aberațiile!
Tabăra Romanescu susține că o eventuală licitație ar fi câștigată de afaceriștii de la RODNA, care dețin clădirea colos din zonă, și n-ar accepta să fie umbrită de o mega-parcare, în afara situației în care ar face-o ei. Dar în țara asta s-au făcut zgârie-nori peste catedrale. E aberant, ca liberal, să lași să se-nțeleagă că niște afaceriști sunt ciumați și că trebuie să nu câștige în nici un caz. Pe de altă parte, ca primar din România, Romanescu poate face în așa fel încât să câștige oricine altcineva. Singura ieșire din această situație e poziționarea cu fața spre oraș și spre oamenii lui. E nevoie de o mega-parcare la Piața Mare, și asta în timpul vieții noastre, lucru pe care Primăria nu – l poate face, fiindcă Primăria e inaptă să administreze chiar și parcările făcute cu bidineaua, pe asfalt. Care privat va face parcarea, e neimportant. Esențial e să se facă un caiet de sarcini la sânge, cu termene precise. Dacă va face așa, Romanescu va tăia panglica la mega-parcarea făcută ÎN MANDATUL LUI, înaintea campaniei din 2020. Dar Romanescu nu poate face așa, fiindcă se comportă, raționează și vorbește ca o maimuță retardă, care tocmai a avut un atac cerebral. Cât despre sfătuitori, Dumnezeu cu mila. Păi cum să minți, băi, Nilă, că ai finanțare pentru parcarea de la Super 2000, și că după ce o faci cu finanțarea pe care n-o ai, vor fi locuri de parcare excedentare, fiindcă ai văzut tu că seara, după ce pleacă comercianții și clienții acasă, e pustiu în zonă?

Revenind la scălămbăiala maimuțelor din Consiliul Local …  Dac-aș pleca un timp de-acasă, n-aș avea curaj să las cheia la niciunul dintre consilieri, ca să-mi ude florile sau să dea de mâncare la câine. Și, totuși, le-am lăsat orașul, în grijă, dintotdeauna pentru totdeauna. Uitați-vă la ”salvare”, la USR, partid cu un singur membru, specialist în tot și în toate, care numai ieri a participat ”decât” la două emisiuni, la același trust, la care a făcut ”miau”, de mai multe ori, dar a zis fix nimic.
Consilierii locali, primarul și viceprimarii sunt plătiți nu să se urască și să se vâneze unii pe alții, ci să lucreze împreună. Din ce vedem, atmosfera în Primărie și în Consiliul Local e irespirabilă, și e din ce în ce mai greu să rămâi lucid și să raționezi corect, într-o astfel de situație. Fiindcă apare frica și nevoia instinctuală de auto-conservare. Din perspectiva asta, incoerența și fofilarea lui Romanescu sunt oarecum de înțeles, dar filmul se rupe când te uiți cu ce consilieri s-a ”blindat” acest penibil.
Am văzut șefa juriștilor din Primărie vorbindu-i, în cadru oficial, viceprimarului Popescu ca unui infractor. E descalificant pentru un jurist să se adreseze așa, din moment ce nici măcar procurorii, în timpul proceselor penale, nu tratează așa inculpații. E și mai descalificant să încurajezi asta, într-un stat de drept, în care poți trece strada și depune un denunț penal, pe care ai și libertatea de a-l face public, apoi. Cu câteva ore mai devreme l-am auzit pe același Popescu spunând că, pentru el, subordonatul lui, Marian Rotaru, pe care are obligația profesională de a-l coordona direct, nu mai există. Păi atunci să nu mai existe nici salariul de peste 100 de milioane de lei vechi pe care și-l ia, lunar, Popescu, de la noi.
Consilierii locali nu doar că sunt specialiști în nimic, majoritatea dintre ei, dar mai deranjant e că sunt lipsiți complet de decență. Ei nu pot empatiza cu poporul. În capul lor, încăperea în care își țin ședințele e spațiu privat, nu-i vede și nu-i aude nimeni, pot face chiar nudism. Ei se dau la rană cu ziariștii care pun zahăr pe rahat, și prezintă maimuțele ca fiind oameni responsabili
Cel mai grav e că aceste maimuțe n-au miză, de fapt, și nu văd că Gorjul e pe ultimul loc la investiții străine. Niciun investitor sănătos la cap n-ar cheltui aici un leu, dacă ar vedea cât de natural se manifestă maimuțele, în cadru oficial. Or Consiliul Local nu trebuie să ne bage și mai adânc în rahat, ci să ne scoată. Bucureștenii se uită la disputele politicienilor din Chișinău fix cu mila cu care se uită Craiova la  Târgu Jiu, Târgu Jiu la Motru, și Motru la Albeni. Nu există miză, cu adevărat. Maimuțele se bat să-mpartă, între ele, sărăcia și subdezvoltarea, atât. Suntem cu toții într-o transă care merită studiată. E indusă cu metodă, deliberat? Eu cred că nu. Stăm pe loc și patinăm dintr-o prostie decantată, pur și simplu. Mă ia capu` când mi-amintesc cum se chinuia, minute în șir, în ședință,  Romanescu să-l convingă măcar pe colegul lui, Berca, la fel de ”liberal” ca el. Sunt două variante: ori Romanescu e mai intangibil ca prea Înaltu, și n-are dialog nici cu colegii de partid, ori fuge numai de Berca, fiindcă-i cere să-l pună administrator public, sau ceva, pe acolo. Oricum ar fi, nu e bine deloc, în transa asta. Ar fi de dorit ca măcar maimuțele de aceeași culoare ”politică” să se pună de acord între ele, înaintea sesiunilor de scălămbăială.
În final, fac apel la maimuțele oripilate, probabil, de faptul că le-am deconspirat ca maimuțe, să spună fiecare:
-un singur lucru bun făcut pentru Târgu Jiu în cei doi ani de mandat de consilier local
-dacă au nesimțirea să pretindă să fie plătite ele, maimuțele, pentru răgetele din ședința de marți, 19 iunie.
P.S. La școală am învățat că oamenii au evoluat din maimuțe. De fapt, se pare că am evoluat în sens invers, și că tot mai mulți oameni se comportă ca niște maimuțe degenerate.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.