„Vanghelioşii” de la Gorj
„Vanghelioşii” de la Gorj
Investigatii4 august 2011

Marian Vanghelie nu e singur pe lume, iar în Gorj sunt câţiva edili ce pot călca cu brio pe urmele ilustrului politician “dă Bucureşti”. Chiar dacă nu au fost încă „ejaculaţi” din viaţa politică, distinşii domni au prins picioare de scaune importante, şi dacă nu pot fi consideraţi cu scaun la cap, în mod sigur îl au sub fund. Coaliţia Tinerilor pentru o Nouă Clasă Politică venise cu o iniţiativă prin care spunea că „Primarul nepregătit dăunează grav comunităţii” şi încerca să ridice ştacheta în rândul aleşilor locali. Propuneau ca un primar să ştie să folosească un calculator, să aibă studii superioare, abilităţi de comunicare într-o limbă străină, cunoştinţe despre instituţiile europene şi legislaţia din administraţia românească.

Destul cu gluma! Revenim pe pământul uscat şi sărăcăcios de la Gorj, locul unde iniţiativa de adineauri se usucă garantat.

Şalapa, primarul repetent din Glogova

La Glogova, Ion Şalapa visează la al treilea mandat de edil şef. Vă vine să credeţi sau nu, a reuşit să stea primar chiar dacă, atunci când mai buchisea pe la şcoală, a rămas repetent. Pentru cetăţeni n-a contat că primul gospodar a făcut un „bis” pe la şcoală, şi l-au votat. Lipsurile din şcoală s-au văzut, întâiul gospodar reuşind să se remarce mai curând prin fapte de eroism, precum strivirea muştelor de pereţi, şi mai puţin cu investiţiile de anvergură în localitate.

Rotaru, primar de Bălăneşti, corigent la trei materii

Coroniţa cu flori şi premiul a fost pentru Radu Rotaru un vis. Dar elevul din clasa a zecea, de la Liceul Teoretic „Ecaterina Teodoroiu”, din municipiul Târgu-Jiu, nu a visat niciodată că va ajunge primar la Bălăneşti. În anii de atunci, 1970, după cum reiese din analele şcolare, edilul de acum ajunsese corigent la fizică, matematică şi limba germană. Mare brânză, ar zice omul de la primărie, pentru că acum primarul Rotaru nu face „Teorema lui Pitagora” în audienţă cu cetăţenii, nu ţine discursuri despre „Teoria Relativităţii” lui ţaţa Floarea şi nici n-are cetăţeni în Bălăneşti care să vorbească limba lui Nietzsche. Şi uite aşa, elevul repetent dintr-a zecea e acum ditamai primarul. Are, totuşi, o mângâiere din copilărie, aceea că avea 10 la purtare.

Bârcă: ani de liceu, cu emoţii la … primăria Turburea

Bateţi la uşa primarului din Turburea, pe numele său Ion Bârcă. Intraţi şi faceţi cunoştinţă cu el. Aveţi impresia că omul este încă la liceu?! Ei bine, nea Bârcă a trecut într-a douăsprezecea. Chiar dacă are mai bine de 45 de ani, Bârcă nu se lasă şi vrea să gate la bătrâneţe ce n-a reuşit la tinereţe. Când nu e la primărie, s-ar putea să-l găsiţi – totuşi, nu băgăm mâna în foc – la Grupul Şcolar Bârseşti, din Târgu-Jiu. Şi aici e cu semn de întrebare, întrucât edilul este un om ocupat şi mai trage câte un chiul, ba de la primărie, ba de la şcoală, acum ce mai contează?!
În concluzie, nu fiţi îngrijoraţi că Vanghelie a fost exclus din partid, pentru că ai noştri, ăştia, de la Gorj,  primari repetenţi, corigenţi sau încă la şcoală, ţin stindardul sus. Care stindard?! Rămâne la alegerea dumneavoastră!

1 COMENTARII
  • Pățăniile mele cu Lăbuș | Blogul lu 14.08.2011 la ora 12:55 pm
    [...] Hai, vă pup pe toț’ pretenii mei pe portofel, mai ales pe: Meetsun, Mesterul Manole, Gmxul, Blogatu, Neliniștitu, Bogdan Onin, Gabriela Savitsky, Aura Georgescu, Vania, Teo Negura, Gabriela Elena, Mirela Pete, Ana Usca, Theodora, Clipe de Cluj, Shayna, Rokssana, Ilarie, Hai ca se poate, Pătrănoiu Dana, Popa Țeapă, Ring of Gyges, Gorj Exclusiv, Ovidiu Popescu,Narcis Daju [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.