A început DISTRUGEREA parcului de lângă Coloana Infinită. Zeci de molizi și tei seculari, puși la pământ!
A început DISTRUGEREA parcului de lângă Coloana Infinită. Zeci de molizi și tei seculari, puși la pământ!
Investigatii6 aprilie 2022

Un măcel în toată regula a început în aceste zile în curtea fostei fabrici de confectii din Targu Jiu, aflată chiar lângă Coloana Infinită, capodopera lui Constantin Brâncuși.

Ocolul Silvic Târgu Jiu a autorizat tăierea a 33 de molizi seculari și a 4 tei, iar instituțiile de mediu susțin că defrișările care au loc pe terenuri private nu sunt de competența lor.

Totuși, această locație are un regim special, aflându-se în zona de protecție a Ansamblului Brâncuși.

Cădirile și terenul aferent fostei fabrici de confecții au fost cumpărate cu mai puțin de 2 milioane de euro de un afacerist controversat, cu probleme penale, Paul Vasile Plăstoi, prin intermediul unui nepot din Drăguțești – Popescu Adelin Ionel, fără disponibilități bănești sau experiență antreprenorială, căruia i-a și înființat, pentru a disimula beneficiarul real al achiziției, firma RBS AG CONSTRUCT S.R.L.

Prin această firmă, Paul Vasile Plăstoi intenționează să ridice aici ansamblul rezidențial Coloana Park, dar, în mod straniu, construirea cartierului de blocuri a început cu distrugerea parcului, care ar fi trebuit să amplifice interesul potențialilor clienți pentru această zonă.

În momentul de față, aici nu se pot construi blocuri, dar primarul Marcel Romanescu i-a garantat că-l va sprijini în elaborarea și aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal care să reglementeze … betonarea zonei.

Romanescu ar fi putut cumpăra fabrica de confecții cu banii din excedentul bugetar!

Acest teren a fost mult timp la vânzare, și el ar fi putut fi cumpărat cu ușurință de Primăria Târgu Jiu, având în vedere că și anul trecut s-a înregistrat un excedent bugetar de peste 120 de miliarde de lei vechi! Primarul Romanescu a preferat să nu încurce nici în această zonă interesele dezvoltatorilor imobiliari.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.