Chițiba de la DGA e pa! Ce zmei se luptă să-i ia locul
Chițiba de la DGA e pa! Ce zmei se luptă să-i ia locul
Investigatii14 martie 2022

Comisarul șef de poliție Liviu Chițiba, șeful DGA Gorj, se pensionează începând cu data de 15 martie a.c.

Chițiba a ajuns la conducerea DGA Gorj în urmă cu aproape 10 ani, în 2012. Cu Chițiba la timonă, DGA Gorj a rămas o structură decorativă, care a consumat inutil bani publici și care nu se poate lăuda cu documentarea niciunui caz semnificativ de corupție.

Direcția Generală Anticorupție are obligația legală de a preveni și de a depista cazuri de corupție în rândurile angajaților MAI. Deși în  structurile MAI corupția este generalizată, DGA-ul nu reușește să identifice cazuri de corupție.

Menținerea nejustificată a lui Chițiba în fruntea DGA Gorj a reprezentat o garanție atât pentru conducerea IPJ Gorj cât și pentru grupările infracționale protejate de unii polițiști gorjeni, în sensul că-și pot vedea ”de treabă”, câtă vreme Chițiba ”veghează” pe linie de anticorupție.

NOUĂ POLIȚIȘTI ANTI-CORUPȚIE LA DGA GORJ ȘI NICIUN CAZ DE CORUPȚIE DOCUMENTAT

Din informatiile noastre, la DGA Gorj lucreaza in prezent nouă politisti anti-coruptie, care nu-si pot justifica in niciun fel salariile.

Inactivitatea totală a DGA Gorj este cu atat mai greu de inteles, daca avem in vedere scandalurile în care-au fost implicati în ultimii ani o serie de politisti gorjeni – aventuri sexuale cu condamnate pentru prostitutie (Decebal Dumitru Drăghiea), consum de droguri (Nicu Tănase), tâlhărie în sală de jocuri (Cosmin Coară) ș.a.m.d.

În Gorj, implicarea conducerii IPJ Gorj in cazuri de coruptie s-a facut in ultimii ani la lumina zilei, in vazul tuturor. Si totusi, seful DGA Gorj, Liviu Chitiba, n-a reusit sa afle de nici unul dintre aceste cazuri.

Dar mai grav decat inactivitatea sa ca sef al DGA Gorj este modul foarte jegos în care Chitiba i-a tratat pe unii dintre subordonații lui care au încercat, de-a lungul timpului, să-și facă treaba.

Cine va fi șef la DGA Gorj?

Vacantarea postului de sef al DGA Gorj a declanșat o competiție acerbă pentru ocuparea acestei funcții.

La momentul actual, principalii favoriți sunt:

Horațiu Guriță, șeful departamentului de resurse umane din IPJ Gorj, care a anulat orice urmă de meritocrație, avansările făcându-se pe bază de pedigree și de recomandări venite din mediul politic și din mediul de afaceri. Familia lui Guriță deține un hotel în Târgu Jiu, în care sunt cazate, de regulă, echipele de control venite de la MAI și IGPR să-l verifice inclusiv pe Guriță. Și încă un detaliu: Guriță este moșul copiilor lui Ciprian Ungureanu, șeful DGIPI Gorj, care este la fel de prolific și de eficient ca Liviu Chițiba.

Chiricescu Adrian, ofițer de contrainformații în cadrul DGIPI, despre al cărui ”profesionalism” am probat, pe larg, în ancheta de presă disponibilă aici. Candidatura lui Chiricescu e sustinuta puternic de conducerea PSD Gorj, care obișnuiește să organizeze actiuni politice la pensiunea familiei acestuia, din Tismana.

Bobaru Bogdan, ofițer în cadrul Departamentului de Operațiuni Speciale, fiul primarului orașului Bumbești Jiu. La nivel judetean, ca și DGA si DGIPI, nici DOS-ul nu-si justifică existența, fiind doar o altă structură pusă ”cu botul pe labe” de grupările de tip mafiot care au capturat Gorjul. În prezent, primarul Bobaru este cercetat penal în mai multe dosare, constituite ca urmare o unor fapte infracționale săvârșite chiar în beneficiul fiului său. Mai exact, Bobaru jr. își construiește în Bumbești Jiu o vilă în baza mai multor autorizații ilegale emise de primarul în funcție.

1 COMENTARII
  • Ergo 18.03.2022 la ora 20:01 pm
    M-am hotărât greu sa scriu acest comentariu.Am facut-o pentru ca,se pare,în Gorj nu mai sunt decât vreo doi ziariști-dvs.si Claudiu Matei în rest niște pupincuristi(sa-mi fie scuzați-mă expresia).Precizez din capul locului ca nu am absolut nimic cu fiul primarului-rudar și aproape penal Bobaru.Ba mai mult cred ca este un tip deștept,oricum mult mai deștept decât tatsu care cu mai mulți ani în urma era"nuca"iar acum e tufa(de Venetia)deși se crede buricul pământului.Intreb și ma întreb dacă Bobaru cel mic va fi propulsat(politic evident ca baronul Weber e tare)în postul de șef al DGA Gorj ce va face cu vreun eventual dosar al tăticului??A,probabil ,cum scriați dvs.va proceda ca și predecesorul lui,nu?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.