Conflict în USL Gorj. Pesediștii și liberalii se bat ”pe ciolan”
Conflict în USL Gorj. Pesediștii și liberalii se bat ”pe ciolan”
Ultra - Scurte8 august 2013

Au început, deja, conflictele în cadrul USL, în privința locului vacant din Consiliul Local Târgu Jiu. Astfel, în timp ce Aurel Popescu, președintele PSD Târgu Jiu, susţine că locul revine, prin protocol, pesedistului Mihai Gherghe, liberalii sunt de părere că li s-ar cuveni lor poziţia respectivă. Vicepreședintele PNL Mădălina Ciolocoi a avansat ideea că locul i-ar reveni Emiliei Horhoianu, în timp ce liderul PNL Gorj, Dian Popescu, spune că va trebui să fie purtată o discuţie în USL, însă nu exclude ideea ca postul să fie ocupat de un liberal.
„Avem un protocol asumat de fiecare formaţiune politică în parte, protocol care prevede că, dacă din diferite motive, un consilier local al unui partid părăseşte consiliul local, acesta va fi înlocuit de un alt membru al aceleiaşi formaţiuni politice. Din acest motiv, locul lăsat vacant trebuie, conform protocolului, să fie ocupat de Mihai Gherghe”, a precizat Aurel Popescu.
Protocolul USL este recunoscut și de către liberali, care, însă, amintesc și faptul că există o lege a administraţiei publice locale, în baza căreia locul vacant revine altcuiva, respectiv liberalei Emiliei Horhoianu, următoarea pe lista de aleşi locali depusă la Biroul Electoral Judeţean.
„Există un protocol semnat de partidele din Uniunea Social Liberală în care se stabileşte ordinea intrării în consiliul local. (…) Există, de asemenea, o lege care prevede modul în care locurile lăsate libere în administraţia locală. În acest caz, locul ar trebui să fie ocupat de Emilia Horhoianu. Dar, cred că trebuie să avem o discuţie în cadrul Uniunii, pentru a vedea cine va fi desemnat să ocupe locul respectiv”, a explicat Mădălina Ciolocoi.
De asemenea, Dian Popescu a spus că, după ce va reveni din concediu, va avea o discuţie cu preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, cu privire la înlocuitorul din Consiliul local. Mai mult, senatorul liberal a recunoscut că „este posibil ca PNL să păstreze postul”.

2 COMENTARII
  • Alin 08.08.2013 la ora 11:10 am
    Aurel Popescu s-a trezit vorbind, ca de obicei, singur. Nu a comentat nimic cand PSD-ul nu a respectat protocolul cu functia de prefect si ce aceea de viceprimar. Niste javre astia de la PSD, vai de noi ca i-am votat ! Pe ei si pe taranul de la Negomir sa ne conduca !
  • nelu 08.08.2013 la ora 14:44 pm
    Pacaliciul asta de Aurel Popescu sa si vada de pacanelele lui din care a facut evaziune fiscala de mii de miliarde ,avand sute de aparate de poker electronic prin tot judetul fara licenta si incasand toti banii la negru . Tot asa a procedat si cu fabrica de alcool de la fostul abator cand vindea tiruri de bauturi contrafacute fara facturi .Carciumaru asta a inebunit , cum sa pui vice un evazionist notoriu ? Cum sa mai avem incredere in PSD cand toti afaceristii evazionisti au pus mana pe functiile de conducere in judet ?PSD ul este un partid social democrat cu lideri multimiliardari ??????Ha, ha, ha ce prosti ne cred nenii astia .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.