JAPCĂ PE FAȚĂ! Firmele din Târgu Jiu PLĂTESC DUBLU pentru gunoi! Romanescu ține cu POLARIS
JAPCĂ PE FAȚĂ! Firmele din Târgu Jiu PLĂTESC DUBLU pentru gunoi! Romanescu ține cu POLARIS
Investigatii20 martie 2022
  • Salubrizarea Târgu Jiului, printre cele mai scumpe din țară!
  • Firmele din Târgu Jiu plătesc gunoiul dublu față de cele din București! DOVEZI
  • Taxa de depozitare în focarul de infecție de la Bârsești a crescut de la 12 euro pe tonă pentru persoane fizice la 34,74 de euro pe tonă!
  • Colectarea selectivă nu se face nici pe hârtie, iar pubelele din oraș trebuiau casate de mult.
  • În loc să țină cu Târgu Jiul, Romanescu trage pentru Polaris!
  • A vrut să aducă gunoi și de la Câmpia Turzii. DOCUMENT

Creșterile de tarife aprobate în ultimii ani de Consiliul Local Târgu Jiu, la presiunea primarului Marcel Romanescu, au făcut ca, în prezent, firmele din Târgu Jiu să plătească pentru ridicarea gunoiului mai mult decât dublu față de firmele din București.

COMPARAȚIE. O JUMĂTATE DE METRU CUB DE GUNOI, LA TÂRGU JIU ȘI ÎN BUCUREȘTI

Mai jos prezentăm două facturi, emise recent, pentru cantități identice de gunoi. Dacă în Târgu Jiu o firmă plătește 108 lei pentru o jumătate de metru cub de gunoi, în București aceeași cantitate e facturată altei firme cu suma de 42,19 lei, ceea ce înseamnă că în Târgu Jiu se plătește de două ori și jumătate mai mult!

PLAFON PENTRU PERSOANE FIZICE: 800 DE GRAME DE GUNOI PE ZI!

Practic, în momentul de față în Târgu Jiu se plătesc printre cele mai mari tarife de salubrizare din țară. Însumând ultimele majorări dispuse de Consiliul Local Târgu Jiu, rezultă că firmele plătesc 42 de euro pe metru cub de gunoi, iar fiecare persoană fizică are de plătit 11 lei pe lună, cu condiția să nu genereze mai mult de 800 de grame de gunoi pe zi!!!

Ca să puteți face o comparație, aveți mai jos tarifele de salubrizare existente la deschiderea depozitului de la Bârsești, înainte de 2010. Atunci, o firmă plătea 16,3 euro plus TVA, pentru depozitarea unei tone de gunoi.

La sfârșitul lui 2016, Florin Cârciumaru a mărit taxa de depozitare pentru firme cu doar 2,3 euro pe tonă, ajungând la 18,6 euro pe tonă.

 

ROMANESCU, DUȘMAN PENTRU TÂRGU JIU, IMPRESAR PENTRU POLARIS

Din păcate, noul primar, Marcel Romanescu, s-a poziționat mereu de partea grupului de firme POLARIS și împotriva Târgu Jiului.

Astfel, în ianuarie 2021, la cererea lui Romanescu, Consiliul Local a mărit taxa de colectare pentru firme de la 34,16 euro / tonă la 44, 55 euro pe tonă plus TVA. În cazul persoanelor fizice, tot atunci  s-a marit taxa de colectare de la 18,89 euro/tonă la 26,03 euro/tonă plus  TVA, prevăzându-se ca cetățenii să nu genereze mai mult de 800 de grame de gunoi zilnic, fiecare, pentru a se rămâne în limita tarifului respectiv.

Câteva luni mai târziu, în decembrie 2021, fără nicio justificare, Romanescu a cerut, iar Consiliul Local s-a executat, și s-a dublat taxa de depozitare a gunoiului!!!

Astfel, pentru persoanele fizice, taxa de depozitare s-a mărit de la 17,1 euro pe tonă la 34,74 euro pe tonă, iar pentru firme – de la 18,6 la 35,4 euro pe tonă!!!

SERVICII EXECRABILE, PE BANI FOARTE MULȚI

Din păcate, aceste măriri substanțiale de tarife n-au fost însoțite de o optimizare a serviciilor prestate de grupul de firme POLARIS. În Târgu Jiu nu s-a făcut absolut nimic pentru încurajarea colectării selective, pubelele de gunoi arată execrabil, iar așa-zisul depozit ecologic nu respectă nicio normă de mediu și ar fi trebuit să fie închis definitiv de mai mult timp.

GUNOI DE LA CÂMPIA TURZII ȘI DIN TOT JUDEȚUL DOLJ

Pe lângă majorările de tarife acordate nejustificat grupului de firme POLARIS, Romanescu a făcut presiuni să se aducă gunoi și de la Câmpia Turzii, și din județul Dolj. La vremea respectivă, ca urmare a mediatizării de către consilierul local Ion Săvoiu a acestui proiect de hotarare, Romanescu a fost obligat sa si-l retraga de pe ordinea de zi.

În ciuda profiturilor fabuloase pe care POLARIS le face la Târgu Jiu, majoritatea angajaților primesc salarii de mizerie si sunt tratati intr-un mod suburban de conducerea punctului de lucru din Gorj. Vom reveni cu dovezi în acest sens, într-un alt material.

1 COMENTARII
  • Ergo 22.03.2022 la ora 23:49 pm
    D-le.Narcis Daju practica acesta despre modul cum firma Polaris beneficiază de "bunatatea"primarului Romanescu cred ca poate fi extinsa.Cel puțin la noi la Sadu oraș în care avem operator tot firma Polaris s-a procedat la fel scumpindu-se gunoiul ori de câte ori a vrut primarul-rudar Bobaru cu sprijinul nemijlocit al consilierilor locali mulți din ei habarnisti ! La noi la Sadu primarul-rudar Bobaru este LEGEA după propriile-i vorbe cu care amenință și unii subordonați.Dar despre asta și multe alte matrapalzacuri va voi informa eu în alt mod.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.