Politicieni, aruncaţi-vă-n Jiu! Nimeni nu va sări să vă scoată
Politicieni, aruncaţi-vă-n Jiu! Nimeni nu va sări să vă scoată
Opinii1 iunie 2011

Şir incredibil de sinucideri trase la indigo. Mai mulţi tineri gorjeni şi-au prins în spate rucsacurile pline cu pietre şi şi-au căutat alinarea pe fundul Jiului. De ce acolo? Pentru că ei nu mai încăpeau în lumea asta, nu mai aveau niciun loc al lor nicăieri, erau goniţi de peste tot, inclusiv din ei înşişi, nimeni nu avea timp pentru ei, nimeni nu le începea niciun drum.

Cu profesori sictiriţi de ei înşişi şi propria meserie, părinţi săraci şi alcoolici care, când muncesc, o fac doar pentru a-şi finanţa viciile, colegi şi amici fără substanţă şi fără busolă, sătui să se izbească de ziduri şi de uşi închise, acei tineri s-au trezit magnetizaţi de lumea de dincolo, au găsit în moarte o rezolvare definitivă şi imediată a lipsei lumii lor, şi au ales cel mai rapid şi scurt drum către ea.

Dacă stăm să analizăm lucid şi responsabil contextul în care trăiesc adolescenţii în România de azi o să realizăm că numărul celor care se sinucid este extrem de mic, devreme ce tinerii sunt împinşi să facă asta şi li se oferă toate condiţiile. Majoritatea aleg să moară ca părinţii lor. Se bagă sclavi pentru a-şi întreţine viciile şi, în puţinele momente de trezie, îşi urăsc foarte meticulos propriile vieţi.
N-am auzit niciunul dintre pretinşii psihologi din Gorj subliniind că astăzi tinerii sunt alungaţi de peste tot şi agresaţi peste tot. În primul rând, tinerii sunt torturaţi de ziua de mâine. Pentru ei statul român nu are niciun proiect, niciun plan, niciun loc liber. Ei nu se pot imagina peste o zi. Unde vor munci? Între care patru pereţi îşi vor întemeia o familie şi vor da naştere copiilor lor? Puţinele oaze din Siberia autohtonă sunt destinate exclusiv tinerilor cu pedigree, majoritatea absolvenţi de universităţi dintre cele mai obscure. Spre deosebire de copiii românilor simpli, ei nu s-ar putea îneca niciodată în Jiu. Au capetele goale şi ar pluti.
Deşi am fost setaţi să blamăm tranziţia drept cauză a tuturor relelor, dacă ne vom uita la ţările din jur, aflate în post-tranziţie deja, vom înţelege că majoritatea nenorocirilor ce au copleşit România au drept cauză unică această clasă politică parazită, profund antinaţională. Săptămâna trecută, derbedeii care se pretind oameni politici au reuşit până şi performanţa de a compromite ideea de grevă a foamei, ca formă extremă de protest la care recurgi în numele unor principii şi valori de netăgăduit. La Târgu Jiu, politicienii locali fac greva foamei între micul dejun şi cină, cum foarte inspirat titra un cotidian local.
Toţi, dar absolut toţi oamenii simpli ai acestui judeţ ar fi mult mai câştigaţi dacă politicienii ar fi cei care s-ar arunca în Jiu. În mod cert, absolut nimeni nu ar sări să-i scoată. Cel mai probabil, ar face un lanţ viu în jurul râului, să se asigure că nu vor mai ieşi niciodată de acolo.

2 COMENTARII
  • Paul 03.06.2011 la ora 9:05 am
    Din balegi şi din cuib de cuci, Răsar ca viermii, politruci Şi din haznalele de bani – Costume negre cu şnapani, Viteji ca musca la arat! Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat, Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi! Blestem, blestem, blestem pe voi! Murdari în suflet şi în gând, Cu ghearele averi strângând, Din flote, fabrici şi uzine, Voi aţi lăsat numai ruine! V-aţi gudurat pe lângă clerici, Cu mânăstiri şi cu biserici Şi vile v-aţi făcut, de soi... Blestem, blestem, blestem pe voi! Voi v-aţi trădat şi între fraţi, Ca voi, şi viermii-s mai curaţi. Aţi dărâmat şcoli şi spitale, Ca să vă fie vouă moale Şi v-aţi brodit şi parlamente Din licheluţe repetente. Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi! Blestem, blestem, blestem pe voi! Aţi omorât orice dreptate, Aţi jecmănit tot ce se poate, Guvernul vostru cu miniştri E-o adunătură de sinistri, Batjocura şi umilinţa Au mai rămas la voi credinţa? Ghiolbani de jafuri şi gherțoi, Blestem, blestem, blestem pe voi! Aţi sărăcit o ţară-ntreagă, Nici dracul să nu o mai dreagă Şi din privatizări cu fumuri Aţi tot lăsat lumea pe drumuri! Dar cum să faceţi voi vreun drum Când urma voastră e doar scrum? La tâlhării vă strângeţi roi! Blestem, blestem, blestem pe voi! Blestemul greu să vă lovească, Doar bube rele să vă crească, Ochii să îi aveţi ca napul Şi să vă roadă viermii capul! Să putreziţi toţi prin palate, Toţi spulberaţi să fiţi în toate Şi să aveţi doar oase moi! Blestem, blestem, blestem pe voi!
  • unu 06.06.2011 la ora 16:36 pm
    Va inselati . Vor sari sa i scoatadin Jiu , pompierii . Dar asta dupa ce vor spala masinile de pompieri , dupa ce le vor umple cu apa , dupa ce vor reface presiunea in pneuri , dupa ce vor verifica uleiul la motor , dupa ce i si vor calca uniformele si se vor barbieri ,dupa ce vor scoate masinile din remiza , vor conduce foarte atent sa nu provoace accidente rutiere , dupa ce vor astepta coloarea verde a semafoarelor si mai ales ,,,,dupa ce masina de la Medicina Legala va fi ajuns la fata locului .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.