Gorun și alți pușcăriabili vor să fure UCB ( II )
Gorun și alți pușcăriabili vor să fure UCB ( II )
Investigatii17 octombrie 2013

adrian gorun

 Continuăm investigația – serial despre manevrele penale prin care Adrian Gorun și colaboratorii lui încearcă să privatizeze UCB, falimentând-o și transferând patrimoniul acesteia pe Fundația Institutul Universitar “Constantin Brâncuși”, structură condusă de Horațiu Gorun, Elena Gabriela Gorun și alții.
În numărul trecut, v-am probat cu documente abuzul în serviciu și conflictul de interese în care s-a situat judecătoarea Liliana Cruceru, de la Judecătoria Târgu Jiu, pentru a-și proteja soțul, pe prorectorul Mihai Cruceru, și pe colegii acestuia din UCB care fac parte din conducerea Fundației. Practic, judecătoarea Cruceru a șters din statut și din actul constitutiv, până și numele și prenumele tuturor persoanelor care au consimțit să se angajeze în acest demers public de înființare a Fundației.

Când judecătoarea Cruceru era în vacanță eu n-am fost cuminte deloc – deloc

liliana cruceruCu circa o lună în urmă, când judecătoarea Cruceru se afla, probabil, în vacanță, am solicitat pentru prima dată Judecătoriei Tg Jiu o serie de documente din dosarele de înființare a Fundației. Atunci, mi s-au eliberat pe loc copiile solicitate, fără a se blura absolut nimic din datele personale ale membrilor fondatori. Excesul de zel manifestat, o lună mai târziu, de judecătoarea Cruceru, devoalează fațetele penale ale afacerii din spatele acestei fundații, de care doamna magistrat pare a nu fi străină deloc.

 Familia Gorun și sclavii ei conduc Fundația

Iată, așa cum v-am promis, cine sunt membri fondatori: Popescu Georgeta Luminița, Popescu Ion, Gorun Tiberiu Horațiu, Niculescu George, Gorun Elena – Gabriela, Gămăneci Gheorghe, Ciofu Florin, Cruceru Mihai, Otovescu Dumitru, Vintilescu Marian și Dobre Grigore. Fiecare dintre aceste persoane au contribuit cu câte 7000 lei la constituirea patrimoniului inițial al Fundației. Președintele Fundației este Vintilescu Marian, vicepreședinte – Gorun Tiberiu Horațiu, iar membri în Consiliul Director al Fundației sunt Gorun Elena – Gabriela, Gămăneci Gheorghe și Niculescu George (deci inși care stau, toți, în genunchi înaintea lui Adrian Gorun). Este de neînțeles cum un director general administrativ al unei Universități de Stat aflată în pragul falimentului, ca Vintilescu Marian, poate ocupa în același timp și funcția de președinte al unei Fundații ce își propune în primul rând să concureze Universitatea de Stat prin derularea de programe de studii universitare în sferă privată. Statutul Fundației prevede și realizarea de programe de formare continuă, de învățare pe tot parcursul vieții, începând cu vârsta ante-preșcolară. Trebuie spus că legislația în vigoare nu-l împiedica pe Adrian Gorun și pe sclavul său personal Moise Bojincă să înființeze creșe, grădinițe, școli primare, gimnaziale sau licee pe lângă UCB. La doi pași distanță, Colegiul Național Tudor Vladimirescu are în componența sa o grădiniță. Ce a făcut, însă, Gorun prin această Fundație e inadmisibil. E ca și cum fotbaliștii din linia de mijloc de la Pandurii, plătiți din bani de la stat, ar simți ei, așa, nevoia, să-și facă o echipă de fotbal privată paralelă. Păi unde jucați voi, de fapt, mijlocașilor?

 Fundația și-a făcut postliceală sanitară în spațiile UCB, cu cadre ale UCB

Conflictul de interese s-a și materializat, prin înființarea unei postliceale sanitare, în spațiile avute în chirie de UCB și cu cadre ale UCB. Niciunul dintre profesorii de la UCB care predau la acea postliceală nu a cerut, din informațiile noastre, și nu a primit aprobarea Senatului. Dar, din moment ce i-a rugat Adrian Gorun, personal, să se bage, nu e nicio problemă, nu-i așa?  Dar nu acesta e subiectul episodului de față.

 Gorun, evidențiat și de Inspecția Judiciară…

Confruntând lista membrilor fondatori cu declarațiile de interese ale acestora am avut surprize mari cât stiva de dosare penale ale lui Adrian Gorun, ținute la naftalină de un polițist de miru’ lumii, cum se zice în Banat: Viorel Salvador Caragea. De altfel, a fost unul dintre subiectele imputate de Inspecția Judiciară la recentul control efectuat la Parchetul de pe lângǎ Judecătoria Târgu Jiu: faptul că s-au depăsit toate termenele admisibile și nu s-au soluționat dosarele penale ale lui Adrian Gorun. Cea mai simplă ieșire e aceea pe care o știe toată lumea în cazul lui: un examen scurt, pe bune, o hârtie, la mână, că e iresponsabil, și gata!
În altă ordine de idei, din păcate chiar și acest articol de presă va genera cel puțin câteva dosare penale. Caragea e disciplinat, se autosesizează, pentru că urmează să-l întreb oficial, când îmi voi face timp, dacă s-a autosesizat sau dacă nu…

Scriitorului Ion Popescu Brădiceni i s-a falsificat semnătura pe documente oficiale

În dosarul 11042/318/2012  al Judecătoriei Târgu Jiu, există Hotărârea nr. 1 din 7 iunie 2012, prin care scriitorul Ion Popescu Brădiceni, ca membru fondator al Fundației, depune 7000 lei pentru constituirea patrimoniului social, și-l împuternicește pe Popovici Virgil, juristul UCB, să facă toate demersurile pentru înființarea Fundației.

La finalul Hotărârii, apare și semnătura lui Brădiceni.

Cel în cauză ne-a declarat că nu știa că e membru fondator al Fundației, că nu a semnat un astfel de document, că nu a depus niciun ban și că nu l-a împuternicit pe Popescu Virgil să înființeze Fundația. Totuși, în documentele oficiale de la Judecătoria Tg Jiu apar datele sale personale si semnătura sa. “Mi-au falsificat-o, au copiat-o din vreun catalog, ceva”, a conchis scriitorul.
În același dosar, în documentele ulterioare apare alt Popescu Ion, și anume soțul decanei Popescu Luminița. Se nasc o mulțime de probleme, din moment ce acest al doilea Popescu Ion nu figurează în Hotărârea de înființare a Fundației, nu a depus 7000 lei, nu l-a împuternicit pe Popescu Virgil și nu semnează absolut nimic, niciunde. Pur și simplu, se insinuează dintr-o dată în documentele constitutive ale Fundației, din senin.

Falsuri cu privire la Brădiceni, și în alt dosar

Problemele de natură penală prezentate aici se complică în Dosarul 6926/318/2013 al Judecătoriei Tg Jiu, în care Fundația a cerut modificarea actelor constitutive. Ce credeți? Dispare, de această dată, soțul lui Popescu Luminița și reapare Brădiceni!!! În toate documentele din acest dosar, Brădiceni cere câte în lună și în stele, ca membru fondator al Fundației, fără ca semnătura sa să-i apară pe undeva. Din nou, Brădiceni ne declară că nu avea habar că l-au reintrodus în Fundație. Din moment ce Judecătoria Tg Jiu a încuviințat cererile lui Brădiceni din acest ultim dosar, înseamnă că l-a recunoscut ca membru fondator și că, prin urmare, e membru fondator!

Nebunia e totală! Cum altfel, din moment ce scriem despre Adrian Gorun?! Neștiind că e membru fondator, Brădiceni n-a pomenit asta în declarația de interese aflată pe site-ul UCB. Deunăzi, s-a adresat președintelui Fundației, Vintilescu Marian, cu o cerere scrisă, prin care solicită să-i comunice dacă este sau nu membru fondator al Fundației. Răspunsul lui Vintilescu contrazice Judecătoria Tg Jiu: “Nu sunteți membru fondator”.

Curios este că magistrații Judecătoriei Târgu Jiu n-au observat nici unul dintre falsurile dovedite mai sus. În mod normal, această fundație, constituită prin fals și uz de fals, ar trebui dizolvată urgent.
Vom reveni.

13 COMENTARII
 • gorjanul 17.10.2013 la ora 10:03 am
  Meserias nea" Daju asta ,,,,Felicitari . Nici securitatea din anii comunismului nu descoperea matrapazlacurile acestor ciurditori din UCB . Sa te fereasca sfantul sa ai un proces in instanta cu astia ca ei sunt asociati majoritari la Judecatoria Tg Jiu si la Tribunalul Gorj . Va dati seama ca majoritatea judecatorilor , procurorilor si avocatilor din Gorj au fost studenti si au dat BAC ul la UCB . ( de fapt BACUL si Sfanta Spaga ) . Ori dupa ani si ani cand ,, Profii si Doctorii ,,de la UCB au si ei un necaz in Justitie va dati seama ca Magistratii cu BAC ul dat la UCB vor sari in ajutorul lor . Dovada aceste articole ale dvs . Oricum se vede clar ca Daju e pregatit , e toba de carte deci sigur a luat licenta in alta parte nu la Fabrica de Diplome de BAC srl de la Tg Jiu .Vorba lui C. Matei ,,,,,,,
 • dragut 17.10.2013 la ora 18:57 pm
  ...scrutand orizonturile ticalosiei absolute.... ...inalt vizionar prin fumul subtire al capitalismului de clan... ...mare farsor - mari gogomani! asa trece gloria lumii! numai putintica rabdare, ce a fost mult s a dus...
 • gorjanul 17.10.2013 la ora 19:23 pm
  De curiozitate , Juristul Popovici a facut ,, facultatea ,, la Tg Jiu ? Ce joc de cuvinte iese ,,,,Popo Viciu .
 • euilie 17.10.2013 la ora 21:28 pm
  Foaie verde de susai / Nene Motza ce mai stai ? / Mergi si salta-l pe Gorun , / Priponeste-l langa prun / Iar Popeasca Luminitza ? Sa-i dea ca sa pape pizza /, Noi sa-i aruncam chiftele/ La bulau printre zabrele /Foaie verde de sulfina ,/ Nene Marga-margarina /Asta e reforma ta / Cu Gorun alaturea !!!
 • mimi 17.10.2013 la ora 23:32 pm
  Judecatoarea ******* asculta prin baruri conversatii private, inregistreaza cu telefonul si apoi face trafic de influenta prin judecatoria Tg-Jiu. Furturile din UCB au fost prezentate in fel si chip in presa insa nimeni nu se sesizeaza. Cine? toti sunt pe mana, toti sunt implicati, se sprijina unii pe altii. Daca niste pentru fals si uz de fals, furt de identitate nu se plateste in Tg-Jiu atunci o sa ajungem la legea junglei.
 • mimi 17.10.2013 la ora 23:34 pm
  Felicitari pentru curaj si investigatie, domnule Daju!
 • mihai 18.10.2013 la ora 9:53 am
  Acesta este exemplul clasic al unei vieti in afara legii si normelor,o viata de frustrari ,de batalii rau intelese in care ajungi sa faci plangere penala pana si fratelui tau. Va puteti imagina ca fumatoru de mai sus i-a facut plangere penala pana si fratelui sau? Sunt multi oameni care au platit cu sanatatea ,cu libertatea pentru ca au avut incredere in el ... fugiti cat mai aveti timp....vine vremea deconturilor....
 • PS 18.10.2013 la ora 12:10 pm
  Bravo Daju. Cel mai tare ziarist din Gorj. Nu exista unul mai bun la toate ziarele daca ne uitam. Universitatea ar trebui inchisa fara doar si poate, dar ramane de vazut daca se ia atitudine de cei care sunt indrituiti. la oraselul asta al nostru nu se cade o universitate, numai daca e sa ne gandim ca e doar pentru cei care vor sa se imbogateasca, in schimb viitorii studenti ar trebui sa ia alta cale, sa ia alt drum spre alte universitati serioase din tara.
 • dragut 18.10.2013 la ora 21:05 pm
  Membrii fondatoriai fundatiei: Popescu Georgeta Luminița, Popescu Ion, Gorun Tiberiu Horațiu, Niculescu George, Gorun Elena – Gabriela, Gămăneci Gheorghe, Ciofu Florin, Cruceru Mihai, Otovescu Dumitru, Vintilescu Marian și Dobre Grigore. Oare cine este Dobre Grigore? Sa fie patronul firmei ce construieste cladirea din Debarcader a universitatii? Raspunsul il stie Vintilescu.
 • pintea 19.10.2013 la ora 11:05 am
  UCB a scos in 20 de ani numai nulitati.......importanta este capatuirea clanului, iar cei ce fac pe profesorii sint anonimii targului, afaceristi, carieristi notorii, ce treaba au astia cu invatamantul???...un Ghimis , un Ciofu, un niculescu, un Cruceru, un vitel cu smocul de par horatian in ochi, o mamica bunicuta buna de numarat bombonele, o luminita care nu mai apuca capul tunelului samd.... o pleasca de cadavre ce -si zic didactice............... pe scurt: o bataie de joc si un ras de lume! Romania bugetara nu-si mai permite ASEMENEA SIMULACRE de institutii ...cacademice/universitare
 • milica popescu 19.10.2013 la ora 12:01 pm
  Vintilescu stie doar ca e var primar cu Bojinca . Ii este suficient .
 • ioana 19.10.2013 la ora 13:02 pm
  DOBRE GRIGORE dela arges cu zeus tot de acolo----NICOLAESCU de la arges____CALINOIUdela gorj____GORUN dela gorj ...............INTERESANT ,ce echipa !!!!!!!!! dom gorun ce echpa...................Voi chiar credeti ca o luati acasa ????????? Va fi razboi total..................DA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RAZBOI TOTAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TITI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ESTI un MARE SMECHER>>>>>>>>>>>>>
 • Kiki&Kuku 26.10.2013 la ora 20:16 pm
  pana cand acesti Goruni fosti comunisti notorii, scaldati prin toate partidele si combinatiile, vor sa ne prosteasca??? uitati va la ei cum sunt de batuti in cuie pe SCAUNE DE DIRECTORI.....uitati de Dumnezeu si de toate guvernarile.... odata cu ciuma Calinoiu-Circiumaru trebuie sa plece si acesti carieristi fara scrupule... sunt de aceeasi teapa, poate mai jegoasa...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *