300 de brăileni speră să fie angajați la CEO. Medințu: ”Vom prelua maxim 30 de angajați!”
300 de brăileni speră să fie angajați la CEO. Medințu: ”Vom prelua maxim 30 de angajați!”
Ultra - Scurte7 august 2013

CE Oltenia a achiziționat, în contul unei datorii, un grup al Termocentralei de la Brăila, a anunțat, într-un comunicat de presă, deputatul de Brăila Marioara Nistor. Mai mult, aceasta cere ajutorul autorităţilor centrale, menţionând că 50 de salariaţi de la Electrocentrale Brăila au primit preaviz de concediere, iar alţi 300 vor trece în subordinea CE Oltenia.
„Aproape 50 dintre cei circa 350 de salariaţi ai Electrocentrale Brăila au primit preaviz de concediere şi urmează să intre în rândul şomerilor. Vor primi însă plăţi compensatorii, aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă, stabilite în funcţie de vechimea fiecărui disponibilizat. Aşa cum a explicat conducerea companiei energetice brăilene, procesul de reorganizare nu se opreşte aici, pentru că de luna viitoare o bună parte dintre cei rămaşi vor trece cu arme şi bagaje la viitorul gigant Complexul Energetic Oltenia“, se arată în comunicatul presă remis de deputatul Marioara Nistor.
Directorul Diviziei Energie din CEO, Aurel Medinţu, susţine că nu s-a discutat despre preluarea grupului de la Brăila cu tot cu angajaţi. „Ne gândim să preluăm 20-30 de angajaţi, în nici un caz 300”, a spus Medinţu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *