3000 de disponibilizări în CEO, pe o perioadă de cinci ani
3000 de disponibilizări în CEO, pe o perioadă de cinci ani
Ultra - Scurte29 iulie 2013


Directorul de Resure Umane al CEO, Ion Răuț, a confirmat faptul că în planul de management al lui Laurențiu Ciurel sunt prevăzute 3000 de disponibilizări. Vizați ar fi angajații care sunt în pragul pensionării şi în perioada de pre-pensionare, și disponibilizările ar începe din 2014, când 600 de mineri și energeticieni își vor pierde locul de muncă.
„Planul de management e întocmit pentru o perioadă de cinci ani, dar actuala echipă de conducere are mandat pentru patru ani, deci e posibil ca pe un an de zile să nu stea lucrurile chiar aşa. Am făcut nişte socoteli cu destul de mare precizie şi aşa s-a ajuns la această cifră de 3000. Sunt avuţi în vedere în principal cei care sunt în pragul pensionării şi în perioada de pre-pensionare, care mai au doi ani de lucru. Lor li se va asigura un venit lunar egal cu salariul mediu net pe economie şi le va merge şi vechimea în muncă, astfel că vor putea ieşi la pensie în condiţii mai avantajoase, decât dacă li s-ar fi dat banii toţi odată prin plăţi compensatorii”, a declarat Răuţ.
Mai mult, Răuț a precizat că administraţia nu a purtat discuţii pe această temă cu sindicatele, reprezentanţii minerilor şi energeticienilor urmând să fie „notificaţi” în acest sens. „Când vom stabili programul pe 2014 îi vom notifica pentru că atunci vom avea lucrurile mult mai bine conturate. Aşa e procedura legală şi o aplicăm întocmai”, a explicat Răuţ.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *