31.000 de autoturisme în Târgu Jiu, doar 4.000 de locuri de parcare
31.000 de autoturisme în Târgu Jiu, doar 4.000 de locuri de parcare
Ultra - Scurte12 aprilie 2013

Conform datelor raportate de Serviciul Permise și Înmatriculări Gorj, în prezent, în municipiul Târgu Jiu sunt înmatriculate nu mai puțin de 31.000 de autoturisme. O diferenţă imensă faţă de cele doar 4000 de locuri din parcările de reşedinţă. Nu puține sunt situaţiile în care, negăsind locuri de parcare fără plată, şoferii îşi lasă autoturismele pe locurile plătite de alți târgujieni, fapt ce duce adesea la certuri între proprietarii maşinilor şi cei ai locurilor de parcare, sau la ridicarea autoturismelor de către poliţie.
 
 

3 COMENTARII
  • gorjanul 13.04.2013 la ora 13:50 pm
    Las' ca mai vopseste tata Carciumaru niste linii pe asfalt si gata parcarile .
  • Elena 16.04.2013 la ora 18:48 pm
    Un oraș de mărimea Tg Jiului nu are nevoie de așa de multe autoturisme. Distante care se pot parcurge ușor pietonal acum sint parcurse doar cu mașina devenita nu doar o necesitate dar mai ales etalarea bunastarii, prosperitatii dar si comoditatii. Poluarea, congestionarea traficului, betoanele turnate in jurul blocurilor, favorizind menținerea temperaturilor ff ridicate vara, nervii din trafic, banii cheltuiți de primarie pentru rezolvarea problemelor de infrastructura necesare traficului excesiv, parcări etc, sănătatea mai ales a copiilor afectată de poluare si zgomot sint un preț foarte mare care este plătit de toti locuitorii. Treziti va Pina nu va fii prea târziu, gasiti soluții pentru limitarea numărului de autoturisme, incurajati mersul pe bicicleta, miscarea, uitati va in afara care este directia de dezvoltare urbanistice, Green cities nu aglomeratie de autoturisme
  • gorjanul 17.04.2013 la ora 13:11 pm
    Tanti Elena de acord cu mersul pe bicicleta dar pentru pensionari , pentru cei aflati in timpul liber , pentru cei care nu au o activitate economica etc .Nu stiu daca ti-ar placea sa ti se livreze laptele sau mezelurile cu bicicleta sau cu caruta trasa de cai care flatuleaza pe marfa ta . Pentru societatea zilelor noastre cand timpul sa comprimat , cand trebuie de multe ori sa fii in locuri diferite in acelasi timp solutia dumitale este perimata . Primarul si Consiliul local trebuie sa gaseasca solutii pentru crearea parcarilor dar sa nu mai incerce rezolvarea problemei parcarilor prin vopsirea liniilor in diagonala pe banda 1 de circulatie fiindca va cadea din lac in put deoarece in dreptul acelor asa zise parcari se stranguleaza circulatia . Ar putea demola toate bombele de chioscuri , magazii si garaje construite pe domeniul public si construi parcari subterane sau supraterane . Ar putea proceda precum in Italia unde nu se elibereaza nici o autorizatie de constructie daca respectiva cladire nu are prevazute locuri de parcare la subsol , tot atatea cate apartamente sau birouri va avea cladirea . Metode exista dar primarul mai trebuie sa si munceasca nu sa stea toata ziua la televizor si la intruniri politice . Mai trebuie sa-si puna si mintea la contributie nu numai buzunarele .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *