50 de angajați Minprest, trimiși în concediu fără plată
50 de angajați Minprest, trimiși în concediu fără plată
Ultra - Scurte2 octombrie 2013

Trimiterea în concediu fără plată a minerilor de la Cariera Seciuri s-a răsfrânt și asupra câtorva zeci de angajați Minprest care prestau activități la acea carieră, care și ei, la rândul lor, au fost trimiși în fără plată.
Autorităţile locale din Roşia de Amaradia spun că toţi angajaţii Minprest de la cariera Seciurile, cât şi cei ai firmei care se ocupă cu utilajele se află de luni în concediu fără plată, timp de o lună.
„Am fost contactat de muţi salariaţi ai unităţii miniere care efectiv erau în panică, pentru că de marţi sunt în şomaj tehnic, în jur de 230. Patru zile şomaj, una fără plată. Mai sunt o sută şi ceva angajaţi de la firmele prestatoare precum Minprest, de la utilaje, care au plecat acasă şi în perioada asta nu vor primi niciun ban şi există posibilitatea ca această perioadă să fie prelungită. Mai mult decât atât, cei de la utilaje au fost anunţaţi că ar trebui să-şi facă dosarul de şomaj, pentru că nu se ştie dacă vor mai începe activitatea pe acest perimetru de la Roşia de Amaradia”, a declarat Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia.
Conducerea Minprest nu a confirmat, însă, trimiterea celor aproximativ 50 de angajați în concediu fără plată.
„Nu este adevărat, pentru cei de la Seciuri am primit luni o adresă de la Cariera Berbeşti de care ţin ei că pentru două zile se întrerupe activitatea şi automat intră şi ei în fără plată. Au fost şi luni schimbul doi şi trei. Dacă se întrerupe pentru o lună, o lună vor fi trimişi şi ei în fără plată, dar eu informaţii oficiale am decât pentru două zile. Atâta timp cât acolo nu există activitate, iar prezenţa angajaţilor noştri nu este necesară, vor intra în fără plată”, a declarat directorul Minprest, Gabriel Giorgi.
În replică, primarul din Roșia de Amaradia îl contrazice pe directorul general al Minprest, precizând că angajaţii Minprest au fost trimişi în fără plată înainte ca minerii să fie trimişi în şomaj tehnic. Mai mult, Cotojman spune că declarația lui Giorgi este doar pentru presă, pentru a face să pară lucrurile mai bune decât sunt.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.