80 de angajați ai Finațelor, în pericol de a rămâne fără loc de muncă
80 de angajați ai Finațelor, în pericol de a rămâne fără loc de muncă
Ultra - Scurte2 august 2013

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a devenit, astăzi, Administraţia Fiscală a Judeţului Gorj, ceea ce înseamnă că aproximativ 15% din personalul instituției şi-ar putea pierde locul de muncă, dat fiind faptul că se reduc posturile de conducere, iar serviciile suport sunt preluate de către Direcţia Regională de la Craiova.
Începând de ieri, DGFP Gorj nu mai are personalitate juridică, iar întreaga activitate este coordonată de la Craiova, acolo unde a fost înfiinţată Direcţiei Regională a Finanţelor Publice. În următoarele zile este aşteptat un ordin al preşedintelui ANAF prin care se va stipula câte persoane vor fi alocate fiecărei direcţii regionale.
“Nu pot să confirm, pentru că nu am primit nimic oficial, când va fi putem să comunicăm. În total, la ora actuală pe total direcţie judeţeană avem 452 de angajaţi. Eu voi fi înştiinţat de la Craiova, prin Direcţia Regională. Conform hotărârii de Guvern s-a aprobat ca de la 1 august să fiinţăm ca Administraţia Fiscală a Judeţului Gorj. Până la această oră, nu am primit ordinul de ministru. Când se va transmite numărul de ştate de plată aprobate la numărul total de posturi, atunci ştim exact. Angajaţii sunt agitaţi, noi trebuie să ne agităm pe-o parte, să ne realizăm sarcinile şi obiectivele, şi pe de o parte trebuie să te gândeşti că există şi această presiune pe toţi salariaţii”,a  declarat Constantin Şarapatin, şef de administraţie.
“Pe baza unor indicatori, la nivel de ANAF au stabilit un număr, considerat de ei eficient, de personal la fiecare structură în parte. În funcţie de numărul contribuabililor, în funcţie de numărul bilanţurilor depuse. Nu ştim un număr deocamdată, numai după apariţia ordinului. Regionala Craiova a preluat o parte din departamentele care aparţineau DGFP Gorj, este vorba de serviciile suport. Aici intră audit, personal contabilitate, verificări achiziţii publice. Acestea ar fi în primul rând restructurabile.  Se reduc posturi de conducere, se estimează o reducere cu 30% din costurile cu posturile de conducere. Situaţia este destul de incertă şi creează disensiuni în rândul colegilor. Nimănui nu îi este uşor să treacă aşa peste această reorganizare”,a comentat și Răzvan Petcu, preşedintele Sindicatului Finanţe Gorj.    Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.