Campanie GORJNEWS: Cu nesimțirea, la control!

 

Fiecare campanie electorală constituie pentru majoritatea șefilor de instituții publice din Gorj un prilej de terfelire a legii, de sfidare a omului de rând și de etalare a unei nesimțiri fără margini. Fiind puși politic în scaune, ei se transformă în propagandiști politici pe viață și pe moarte, își terorizează subordonații, cunoscuții și rudele să voteze ”corect”, fac tot posibilul să stoarcă, prin orice mijloace, bani pentru partid, chiulesc de la serviciu și se afișează, ostentativ, la acțiuni politice electorale.

Șefii de instituții publice din Gorj se mândresc și chiar colecționează frenetic apariții media care demonstrează că ei chiulesc de la serviciu și încalcă legislația care-i obligă să fie apolitici. Probabil că fiecare încearcă să-și realizeze câte un dosar de presă prin care să-și probeze, după campanie, slugărnicia față de partid, ca argument suprem al rămânerii în funcții.

Anul acesta am avut două campanii electorale, fapt care i-a determinat pe mulți șefi de instituții să – și abandoneze sarcinile manageriale și să se dedice propagandei electorale.

Pentru că nu peste mult timp urmează noi campanii electorale, în care nu vrem să mai fim sfidați de șefi de instituții care se mândresc că încalcă legea, GORJNEWS demarează campania de presă intitulată ”CU NESIMȚIREA, LA CONTROL!”. În cadrul acesteia, vom proba și vom mediatiza șefii de instituții care s-au implicat ilegal în ultima campanie electorală, ce prevederi legale au fost încălcate, ce repercusiuni suferă, cine îi protejează, cum și de ce. Totodată, vom evalua și felul în care instituțiile publice înțeleg să respecte legislația cu privire la accesul la informațiile de interes public.

Pentru derularea acestei campanii, vom beneficia de sprijinul voluntar al Grupului de Acțiune în Interes Public, organizație nonguvernamentală ce își propune, printre altele, depolitizarea și transparentizarea instituțiilor publice.

Până în prezent, deținem dovezi foto – video legate de implicarea în campania electorală a următoarelor persoane susținute politic în diverse funcții:

Bebe Viorel Ionică, secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională

Romeo Chiriac – director AJOFM Gorj

Rodica Ghimiși – director Casa de Pensii

Daniel Bondoc – director Casa de Asigurări de Sănătate

Tiberiu Tătaru – director Spitalul Județean

Marius Boeriu – director Direcția de Sănătate Publică

Nicolae Girorgi – director Agenția de Protecția Mediului Gorj

Gheorghe Cocină – director Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Dumitru Hortopan – director Muzeul Județean

Ovidiu Cârstoc – director Direcția Silvică

Theodor Popescu – director Serviciul de Gospodărire a Apelor

Ion Tudor – director Secția de Drumuri Naționale

Ion Ișfan – inspector general la Inspectoratul Școlar

Petre Nanu – inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar

Gheorghe Nichifor – director Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu

Gheorghe Porumbel – director Doina Gorjului

Mihai Prunariu – președinte Pandurii Târgu Jiu

Andrei Maioreanu – director general adjunct Hidroelectrica – Serv

Gheorghe Milosteanu – director general MEDSERVMIN

Gabriel Giorgi – director MIPREST

Adrian Tudor – director adjunct MINPREST

Această listă este în curs de actualizare.

Așteptăm să ne sprijiniți în această campanie, scriindu-ne la contact@gorjnews.ro, sau postând comentarii în sprijinul demersului nostru.