Amăgiți de USL și Ciurel că vor fi preluați de Minprest, foștii angajați Sind Jilț îngroasă rândurile somerilor
Amăgiți de USL și Ciurel că vor fi preluați de Minprest, foștii angajați Sind Jilț îngroasă rândurile somerilor
Ultra - Scurte6 august 2013

Angajații disponibilizați de la Sind Jilț, cărora li s-a promis de către liderii USL din județ, și chiar de către managerul CEO, Laurențiu Ciurel, că vor fi preluați de Minprest, dacă dovedesc că au dat teren la carieră, și-au completat dosarele cu ancheta socială și cu convenția care să demonstreze că au renunțat la terenuri degeaba. Chiar și liderul de sindicat Adrian Marciuc este convins că oamenii vor rămâne fără loc de muncă.
Foștii salariați de la Sind Jilț susțin că nu și-au primit nici toate drepturile salariale, cât despre o angajate la Minprest, nu poate fi vorba.
„Nu ne-au dat drepturile salariale la zi. Noi am semnat lichidările, dar mai avem de luat salariile pe o lună. Bonuri de masă nu am mai luat de un an, iar în preaviz, în loc să muncim patru ore cum este în codul muncii, am stat câte 8 ore. Suntem în această situație cam 350-400 de salariați. Aveam restante trei luni, pe două luni ne-au dat banii în rate. Poate că au primit de la CEO, dar nu pentru noi. Cât despre angajarea la Minprest, este o mare minciună. Nu va fi nimeni angajat. Pe noi ne trimit în șomaj. Și-au bătut joc de noi și ne-au lăsat să ne facem speranțe. Măcar să ne dea și salariul pe ultima lună”, a declarat un fost angajat de la Sind Jilț.
Mai mult, liderul sindical Adrian Marciuc a declarat că era convins că angajații de la Sind Jilț nu vor fi preluați de Minprest și chiar le-a spus oamenilor acest lucru.
„Noi le-am spus la oameni să nu-și facă speranțe că vor fi preluați de Minprest. Acest lucru nu se va întâmpla. O să intre toată lumea în șomaj. Eu aș vrea să-i preia totuși pe cei 200 de angajați care au anchete sociale făcute și care au prezentat chiar convenții că au dat teren la minerit”, a declarat Marciuc.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *