Analiștii ING Bank: ''Ponta a exagerat când a prezentat datele economice ale României!''
Analiștii ING Bank: ''Ponta a exagerat când a prezentat datele economice ale României!''
Ultra - Scurte22 iulie 2013

Premierul Victor Ponta a fost contrazis de analiștii ING Bank, după ce acesta a declarat, într-un interviu acordat Bloomberg, că economia locală a crescut cu 2,4% în prima jumătate a anului. Mai mult, Ponta a spus că Romania a devenit al patrulea mare producător auto din Europa, un alt fapt contestat de analisti.
Potrivit analiştilor citaţi, deşi afirmaţiile oficialului român indică faptul că economia ar fi cunoscut o creştere aceclerată în al doilea trimestru, ceea ce ar prespune o majorare cu 1,5% în trimestrul al doilea al anului faţă de primele trei luni din an, datele statistice par a indica mai degrabă că în al doilea trimestru din an evoluţia economiei s-a înrăutăţit. De asemenea, vânzările retail, o imagine a consumului, s-au contractat în al doilea trimestru, cu 1,5%, după ce în primul crescuseră cu 1%, scriu aceştia.
Mai mult, analiștii ING Bank susțin că demararea producţiei Ford va conduce probabil la o majorare a producţiei totale cu circa 40%, ceea ce ar putea permite României să urce un loc în clasament, dar este departe de majorarea de 350% de care avea nevoie pentru a deveni cel mai mare al patrulea producător auto european.
Inconsistenţa dintre evoluţia economică şi declaraţiile premierului par a indica mai degrabă că datele lunare prezentate până acum au fost, încă o dată, revizuite în creştere. Detalii, aici.

 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.