Angajările la Minprest, în stand-by. Se așteaptă aprobarea bugetului
Angajările la Minprest, în stand-by. Se așteaptă aprobarea bugetului
Ultra - Scurte4 octombrie 2013

Angajările celor peste 350 de foști salariați ai firmelor sindicale la Minprest sunt, momentan, în stand-by. Cu toate că a trecut mai bine de o săptămână de la aprobarea memorandumului privind angajarea acestora, hotărârea Guvernului nu a fost publicată, nici până acum, în Monitorul Oficial. În plus, bugetul pe 2013 al societăţii nu a fost avizat de Ministerul Energiei şi nici aprobat de cel de Finanţe.
“Nu putem da drumul la angajări pentru că mai durează şi cu bugetul. La începutul acestei săptămâni am fost cu doamna de la contabilitate şi am depus proiectul de buget la Ministerul Energiei. Dacă nu se aprobă bugetul, degeaba avem memorandumul. Trebuie să se aprobe şi bugetul pentru anul respectiv. Mai durează şi procedura. Acum noi aşteptăm ca şi cei de la Divizia Minieră să ne spună că au finalizat procedura, că s-a întocmit caietul de sarcini, să mergem la negocieri. Noi vedem ce buget au dumnealor, împărţit la tarifele pe care le practicăm noi, să vedem ce meserii ne dau dumnealor şi vedem exact numărul de personal”, a declarat Alin Văcaru, directorul adjunct al societăţii Minprest Rovinari.
Mai mult, după publicarea memorandumul, aprobarea bugetului şi finalizarea negocierilor, trebuie semnat și contractul între CEO şi Minprest, şi abia apoi se vor putea face angajările.
“În principiu nu ar fi probleme. Asta pentru că atunci când am depus memorandumul ni s-a cerut şi anexa 1 la buget. Acum sunt nişte proceduri. Noi l-am depus atunci la Finanţe, acum l-am depus şi la Energie. La Energie va primi toate vizele necesare de la secretarii de stat şi de la secretarul general, domnul ministru Niţă. După acea pleacă la Ministerul de Finanţe, acolo este vorba doar de semnătura domnului Chiţoiu, pentru că celălalt ştie deja de buget. La negocieri putem fi chemaţi şi înainte, nu este nicio problemă. Contractul poate intra în vigoare după ce se publică memorandumul”, a mai precizat Văcaru.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.