Angajații Azilului din Novaci, trimiși în șomaj
Angajații Azilului din Novaci, trimiși în șomaj
Ultra - Scurte25 iunie 2013

Deşi Mitropolia Olteniei și-a exprimat intenția de a prelua Azilul de Bătrâni din Novaci, până la un fapt concret, 22 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă, dar şi cu salariul neprimit pe ultimele trei luni. Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, Romeo Chiriac, a precizat că notificarea de disponibilizare a fost primită la începutul lunii iunie.
„Şi-au primit banii, însă nu integral. Mai avem o restanţă pe trei luni, dar nu avem bani să o plătim. Aşteptăm rectificarea bugetară din luna iulie sau august şi o să vedem cum facem să achităm restanţele înregistrate către salariaţi”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul din Novaci.
Din cei 28 de bătrâni care beneficiau de serviciile azilului, în prezent, doar nouă se mai află internaţi. „Vârstnicii au fost preluaţi de copii sau alte rude, aşa că în momentul de faţă a mai rămas un număr foarte mic de bătrâni asistaţi. Dintre cele nouă persoane care încă se mai află la Novaci, avem aproximativ cinci care nu au rude, sunt singuri pe lume. Pentru aceştia o să încercăm să găsim soluţii ca să nu rămână în stradă”, a mai spus Dumitru Leuştean. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.