Angajații Carierei Jilț Nord, în pericol de șomaj tehnic
Angajații Carierei Jilț Nord, în pericol de șomaj tehnic
Ultra - Scurte12 august 2013

Situație din ce în ce mai critică la Cariera Jilţ Nord, unde fronturile de lucru continuă să rămână blocate, din cauză că negocierile cu proprietarul terenului unde ar urma să își extindă carierea exploatarea bat pasul pe loc. Proprietarul nu vrea să renunţe sub nici o formă la solicitările prezentate: 10 miliarde de lei şi 10 angajări pentru cei 1.500 metri pătraţi deţinuți.
„Sunt probleme cu negocierile, iar cele patru excavatoare sunt oprite. Se poartă discuții cu persoanele ce blochează activitatea în fiecare zi și aceștia nu vor să cedeze. Se pare că cetățeanul în cauză nu vrea să cedeze, acesta dorind zece miliarde lei vechi și zece angajări”, a explicat directorul Diviziei Miniere din CEO, Daniel Antonie, care a mai ținut să precizeze că, dacă situația va continua, nu va avea altă soluție decât să bage angajații în șomaj tehnic.
Șeful Diviziei Miniere speră ca din luna septembrie să intre în vigoare Legea Exproprierii pentru Cauză de Utilitate Publică încât situaţia să intre în normalitate. De altfel, la ora actuală există un proiect de Hotărâre de Guvern pentru Cariera Jilţ Sud, aprobarea acestuia însemnând, în opinia lui Antonie, un pas spre deblocarea situaţiei înregistrate la Jilț Nord.
Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.