Angajații CEO cu vârsta de pensionare, trimiși acasă cu maximum sașe salarii
Angajații CEO cu vârsta de pensionare, trimiși acasă cu maximum sașe salarii
Ultra - Scurte18 septembrie 2013


Directorul Diviziei Energetice din cadrul CEO, Aurel Medințu, a anunțat că angajații care au vârsta de pensionare pot să-şi depună cerere să plece acasă, aceștia primind până la maxim şase salarii.  Sindicaliștii acuză, însă, conducerea CEO, spunând că aceasta este o formă de a da oamenii afară fără plăţi compensatorii, aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă.
În şedinţa de vineri, Directoratul CEO a aprobat o hotărâre privind procedura în cazul celor pleacă la cerere. În situaţia aceasta sunt 270 de persoane. Iniţial, aceştia ar fi trebuit să părăsească sistemul la anul, printr-o concediere colectivă, pe baza Ordonanţei 36 şi sperau să primească şi venit de completare.
„Până la sfârşitul lui 2013 primeşte un salariu, cine intră la jumătatea lui 2014 ,două salarii, şi aşa mai departe. Totul se bazează pe un sondaj care s-a făcut printre oameni, şi oamenii sunt de acord. Se poate aplica de acum, dar omul trebuie să facă o cerere“, a declarat directorul Aurel Medinţu.
Liderii de sindicat nu sunt de acesrd cu aceasta măsură, și nici nu cred că că vor pleca toţi cei 300 de salariaţi.
„Ca să dea afară atâţia oameni trebuie un plan de concediere colectivă sau se înţelege cu fiecare o în parte. Dacă omul face cerere se poate, altfel Directoratul nu-l poate obliga. El nu poate fi forţat. Dar vă spun că nu pleacă oamenii. Poate pleacă câţiva erodaţi de atâta muncă, dar cei mai mulţi nu vor pleca pentru că marea problemă a salariaţilor în vârstă e că au copiii ce nu au serviciu. Vedeţi că în Gorj nu s-a mai creat un loc de muncă“, a declarat Dan Pîrvulescu, liderul de sindicat de la Peșteana.
Nici Constantin Mitrescu nu este de acord cu această măsură, fiind de părere că sumele acordate sunt prea mici.
„Eu spun că sumele sunt prea mici. Prin contractul de muncă oamenii ar putea lua până la 300 de mii de lei, ori acum vor lua maxim 8000 de lei, care vor fi impozitaţi. Administraţia încearcă să-i convingă pe oameni să ceară ei să plece la pensie pentru a nu le da banii din contract“, a declarat acesta.
Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *