Angajații din sistemul sanitar din Gorj cer demisia ministrului Nicolăescu
Angajații din sistemul sanitar din Gorj cer demisia ministrului Nicolăescu
Ultra - Scurte12 septembrie 2013

Angajații sistemului sanitar din Gorj cer demisia ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, a anunțat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj. Acesta, împreună cu alti 20 de angajați din spitalele gorjene, va picheta, pe 26 septembrie, Ministerul Sănătății, nemulțumit fiind de noile proiecte ale ministrului Sănătății, care sunt aceleași din 2010-2011, și care atunci erau criticate chiar de Eugen Nicolăescu.
„În ultima ședință am stabilit să pichetăm sediul Ministerului Sănătății din cauza problemelor cu care ne confruntăm în momentul de față. Noi avem o listă de revendicări, în primul rând nu suntem de acord cu acel proiect de salarizare în sănătate, nu acceptăm ca spitalele să devină fundații, asociații sau societăți. Protestele se rezumă la niște pichetări din data de 18 până pe 27. Se merge grupat pe județe. Din Gorj vor merge 20 de oameni pe data de 26 septembrie. Sper să ajungem la un acord comun cu ministrul până atunci. La momentul de față nu avem probleme, singurele probleme care apar sunt cele din capul ministrului. Suntem pentru demisia ministrului sănătății. Proiectele pe care le are sunt cele pentru care era împotrivă în 2010-2011 și critica aceste proiecte. Noi o să-l rugăm să ne lase în pace”, a declarat Valentin Popa.
Mai mult, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a menţionat că, dacă revendicările comune ale Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate nu vor fi soluţionate, în luna noiembrie „se va intra în grevă generală”.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *