Aproximativ 1400 de mineri, în pericol de a intra în șomaj tehnic
Aproximativ 1400 de mineri, în pericol de a intra în șomaj tehnic
Ultra - Scurte12 septembrie 2013

Daniel Antonie, șeful Diviziei Miniere a CEO, a anunțat, la un post de televiziune local, că este foarte posibil ca aproximativ 1.400 de mineri de la Mina Motru şi de la Cariera Jilţ Nord să intre în şomaj tehnic de la 1 octombrie. Această situație se datorează unui cetățean ce deține terenuri în zonă, la care nu vrea să renunțe decât în schimbul unor pretenții exagerate. Pentru cei 1.500 metri pătraţi de teren silvic şi agricol, cetăţeanul solicită suma de 10 miliarde lei vechi, dar şi angajarea a zece persoane.
„Avem probleme cu exproprierile, cu lipsa fronturilor de lucru, ţinem oamenii la lucru însă nu putem continua aşa. Dacă nu găsim soluţii o să-i trimitem pe oameni în şomaj tehnic. Să ceri zece miliarde de lei vechi şi zece angajări, în condiţiile în care are şi doi băieţi angajaţi. Chiar şi aceştia au încercat să-l convingă, însă nu vrea să cedeze. Activitatea de acolo va fi supusă unei analize pentru că pentru că se mai poate funcţiona decât o perioadă mică de timp. Până la 1 octombrie o să luăm o decizie”, a declarat şeful Diviziei Miniere.
De asemenea, și minerii de la Mina Motru sunt în pericol de a intra în șomaj tehnic, de această dată pentru că depozitele de cărbune sunt pline.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.