Autostradă între Târgu Jiu și Craiova, anunțată de primarul Băniei
Autostradă între Târgu Jiu și Craiova, anunțată de primarul Băniei
Ultra - Scurte15 iulie 2013

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a fost prezentă, ieri, la Târgu Jiu, pentru a semna un parteneriat de susținere, astfel încât Craiova să obțină titlul de ”Capitală Europeană a Culturii”.  Concurența va fi mare, însă municipiul Craiova se bucură de un istoric cultural stufos la care se adaugă, prin acest parteneriat, și patrimoniul orașului Târgu-Jiu și al Gorjului.
Mai mult, dacă municipiul Craiova va fi desemnat, în anul 2021, Capitala Europeană a Culturii, se va construi între orașele partenere o autostradă cu numele sculptorului Constantin Brâncuși, dar și un drum expres către localitatea natală a artistului, Hobița.
„Titulatura de capitală europeană culturală ne va aduce foarte multe avantaje în cazul câştigului. În primul rând pentru că vom avea o autostradă „Brâncuşi” de la Craiova la Târgu-Jiu”, a mai precizat Lia Olguţa Vasilescu.
Investiţia a fost confirmată şi de autorităţile din Gorj care cred în dezvoltarea infrastructurii şi nu renunţă la proiectul unui micro-aeroport la Stăneşti: „Vom avea drumul lui Brâncuşi, mult mai lejer şi mai atrăgător pentru turişti. Potrivit acestui parteneriat, turismul de tranzit va deveni important. Discutam cu un investitor pentru construirea micro-aeroportului şi îmi spunea că oamenii sunt interesaţi mai mult să se mişte, să aibă ce vedea”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.