Bălu nu respectă deciziile Prefecturii. Belgiu, exclus.
Bălu nu respectă deciziile Prefecturii. Belgiu, exclus.
Ultra - Scurte8 iulie 2013

Primarul din Fărcășești, Dănuț Bălu, a ignorat deciziile Prefecturii Gorj, și a organizat o ședință de consiliu la care a invitat doar consilierii aflați de partea sa, în urma căreia s-a decis încetarea mandatului de consilier local și viceprimar a lui Belgiu și al lui Răcea.
Belgiu a declarat ieri că acțiunea primarului nu-i va aduce decât alte procese. “A fost o ședință de îndată, nu ordinară, nu extraordinară. Legea spune clar că poți lua act de excluderea unor consilieri doar la ședință ordinară. Asta e. O să facem acțiune în instanță. Să vedem ce va spune și Prefectura, pentru că totul este ilegal. Ședința a fost la 16 și la 15.30 au chemat și ceilalți consilieri. Normal că nu au putut să vină, pentru că nu erau în localitate. I-a adus la ședință pe ai lui de la PDL, un independent și pe cel de la UNPR și au aprobat o grămadă de lucruri. Au făcut treaba asta, acționăm în instanță. Secretarul a intrat la ședință după ce l-au afumat puțin, pe la 18, după ce i-au dat de băut”, a declarat acesta.
În replică, primarul Bălu a susținut că ședința a fost legală, considerând că au fost prezenți șase consilieri din 11, nu din 13. “Legea spune în felul următor. Ședințele de consiliu local sunt statutare când este o majoritate din consilierii în funcţie. Sunt doi la care le-a încetat de drept mandatul, deci sunt excluși, nu au cum să mai fie în funcție. Consiliul Local doar ia act de asta. Deci din 13 au mai rămas 11. Ședința a fost statutară cu 6 consilieri și s-au rezolvat toate problemele de la Fărcășești. S-au votat toate proiectele, de fapt jumătate din cele de pe ordinea de zi. au fost vreo 17 proiecte”, a precizat Bălu.
Primarul a explicat și ce hotârâri au fost aprobate. “S-a luat act de încetarea mandatului de consilier local și viceprimar a lui Belgiu, conform hotărârii judecătoreşti, și al lui Răcea. S-a revocat hotărârea de numire a lui Belgiu, că era împuternicit să încheie contract cu cabinetele de avocatură, am votat bugetul, am votat schimbarea denumirii liceului, am votat ajutorul financiar pentru biserica din Roșia, organigrama și participarea comunei Fărcășești la GAL” a adăugat primarul.
Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.