Boian, din nou la conducerea UM Sadu, după ce în 2011 două angajate au murit din cauza sa
Boian, din nou la conducerea UM Sadu, după ce în 2011 două angajate au murit din cauza sa
Ultra - Scurte31 iulie 2013

Fostul directorul al UM Sadu Lori Boian a fost numit, de ministrul Varujan Vosganian, administrator special al fabricii de armament, funcţie ce va fi exercitată paralel cu cea din Romarm. Numirea a fost făcută publică de către Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti-Jiu, care susţine că Boian este „un specialist” în industria de armament, fiind cea mai potrivită persoană pentru a deţine această funcţie.
Boian a deţinut funcţia de director general al fabricii de armament, însă, după explozia din anul 2011, când au murit două angajate, acestuia nu i s-a mai permis deţinerea statutului de manager, începând și urmărirea penală pe numele său, fiind acuzat de ucidere din culpă. Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, Boian ar fi dat ordin să se folosească, în procesul de producţie, pulbere expirată, decizie ce a fost fatală celor două angajate.
”Specialistul” Boian, care are susținerea Partidului Naţional Liberal pentru a ocupa postul, a declarat că îşi va continua proiectele începute în perioada în care a fost directorul fabricii de armament, principala sa obligaţie în noua funcţie fiind aceea de a lua toate măsurile pentru stingerea arieratelor. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.