Călinoiu aruncă vina pe foştii directori din minerit şi energie pentru datoriile istorice ale CEO
Călinoiu aruncă vina pe foştii directori din minerit şi energie pentru datoriile istorice ale CEO
Ultra - Scurte4 septembrie 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, dă vina pe fostele guvernări pentru datoriile de 800 de milioane de lei pe care RAAN Drobeta Turnu Severin şi CET-urile din ţară le au către CE Oltenia. Mai mult, Călinoiu crede că măsura trimiterii în şomaj tehnic a  minerilor de la cariera mehedinţeană Husnicioara, ajută la menţinerea locurilor de muncă de la Gorj.
„Complexul Energetic Oltenia nu trebuie să mai susţină activităţi ineficiente. Banii vor fi recuperaţi de CEO”, a mai precizat Călinoiu.
În schimb, senatorul Dian Popescu crede că soluția pentru ca CEO să scape de datoriile care, periodic, aruncă Gorjul în blocaj financiar este atașarea Carierei Husnicioara la termocentrala de la Halânga, iar Berbeştiul să se unească cu CET Govora.
„Ar fi o soluţie care ar da supleţe unei companii foarte mari. În plus ar reveni pe piaţă carierele private”  a mai spus liderul PNL Gorj.
În tot acest timp, însă, Mihai Weber spune că politicienii din Gorj trebuie să facă front comun şi să sprijine echipa lui Laurenţiu Ciurel în demersul de recuperare a datoriilor.
„Trebuie acţionat mai în forţă şi la guvern pentru că am ajuns, din nou, într-o situaţie destul de delicată. E nevoie acum de susţinere din toate punctele de vedere pentru echipa CEO” este de părere deputatul.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.