Călinoiu și Cârciumaru neagă varianta privatizării majoritare a CEO
Călinoiu și Cârciumaru neagă varianta privatizării majoritare a CEO
Ultra - Scurte17 iunie 2013

După ce vineri după-amiază s-a aflat că Guvernul Ponta ia în calcul privatizarea majoritară a CE Oltenia, politicienii gorjeni au negat repede o asemenea variantă.  Sindicaliștii, însă, se gândesc cu îngrijorare la anunţul făcut în scrisoarea de intenţie către FMI din 10 iunie. 
Astfel, preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, consideră că răul privind privatizarea majoritară a CEO a fost deja făcut de Guvernarea PD-L, iar acum premierul Victor Ponta încearcă „să dreagă busuiocul” în faţa reprezentanţilor FMI. Ion Călinoiu afirmă, ca şi Victor Ponta, că atât timp cât CEO merge pe profit, nu este cazul privatizării majoritare, susținând vânzarea doar a 15% din acţiuni pe bursă cu aport social.
Florin Cârciumaru a recunoscut că gigantul energetic trece printr-o perioadă mai neagră, mai ales că termocentrala Rovinari a fost din nou închisă în weekend, dar nu crede că se va ajunge la privatizarea majoritară a complexului energetic.
„Sper să nu se ajungă aici. Am avut libertatea de la FMI de a decide asupra CEO. Fondul nu intervine atâta timp cât această companie nu aduce pierderi” a comentat liberalul Dian Popescu.
În schimb, liderul sindical Ion Rușet priveste toată situația cu îngrijorare. „Se confirmă ceea ce a declarat ministrul Niţă la Congresul PSD. Am înţeles că se cere un audit privind resursele de lignit ale companiei. Sunt informaţii care creează îngrijorare în rândul lucrătorilor” a declarat sindicalistul. Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.