Caragea, de mână cu polițiștii criminali la proces
Caragea, de mână cu polițiștii criminali la proces
Ultra - Scurte7 octombrie 2013


Tribunalul Caraș-Severin l-a obligat pe șeful IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, să asigure prezenţa inculpaţilor, Eugen Bogdan Papuzu şi Constantin Cosmin Militaru, în procesul în care cei doi polițiști sunt judecaţi pentru omor deosebit de grav. Această măsură a fost impusă depoarece, la ultimul termen, când au fost citaţi pentru a depune o nouă mărturie, cei doi poliţişti nu s-au prezentat. Dacă nu va respecta decizia Tribunalului, Caragea va putea fi sancționat cu amendă de până la 1000 de lei.
„(…) se va efectua adresă către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, în atenţia comisarului şef, căruia i se va solicita să asigure prezenţa inculpaţilor în faţa instanţei, iar în cazul în care acesta nu respectă dispoziţiile instanţei, va fi sancţionat cu amendă, conform articolului 198 alineatul 4,  Cod procedură penală”, se arată în informarea emisă de Tribunalul Caraş-Severin.
De asemenea, și cei șase martori din procesul poliţiştilor judecaţi pentru omor, care refuză de luni bune să se prezinte în fața instanței, riscă amendă de până la 1.000 de lei, dacă nu se vor prezenta nici după ultima citație trimisă de instanță.
„Dispune amânarea judecării cauzei la data de 22 octombrie 2013, ora 12:00, pentru când vor fi recitaţi martorii Cojocaru Marius, Niţă Ilie Valerian, Florica Vieniţa, Mosor Ion, Nicolae Valentina şi Cojocaru Iustin, cu menţiunea pe citaţie a faptului că în cazul în care nu se vor prezenta, vor fi sancţionaţi cu amendă în cuantum de 1.000 lei”, mai informează Tribunalul Caraş-Severin.
Trebuie reamintit faptul că cei doi polițiști au fost trimişi în judecată pentru omor deosebit de grav, fiind acuzaţi că au bătut un bărbat chiar în secţia de poliţie din comuna Stoina, pentru că persoana în cauză nu ar fi vrut să recunoască un furt pe care nu îl comisese. În urma bătăii primite, bărbatul a intrat în insuficienţă cardio-respiratorie, murind la scurt timp după.
Detalii, aici.

1 COMENTARII
  • jiji 07.10.2013 la ora 12:51 pm
    Poate il ia si pe fetanu caci au musamalizat tot si caragea chiar i a avansat pe batausi la rutiera.fetanu era in unitate cind a fost batut acel om si caragea raspundea de stoina si au musamalizat tot
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.