CE Oltenia controlează cheltuielile sindicatelor
CE Oltenia controlează cheltuielile sindicatelor
Ultra - Scurte26 iunie 2013

CE Oltenia a început verifiarea modului în care sindicatele au cheltuit banii gigantului energetic, și anume, cei 6,5 la sută din fondul de salarii. Primele unităţi la care au început să se pună întrebări sunt cele din bazinul minier Jilţ, unde operează sindicatul condus de Adrian Marciuc.
Cei 6,5 la mie din acest fond însemnau vreo 1,5 milioane de euro într-un an, cheltuiţi doar de câteva sute de oameni, pentru o activitate care, de cele mai multe ori, părea inexistentă. Până la urmă s-a găsit o posibilitate legală de a verifica documentele în baza cărora s-au făcut decontările şi, de vreo trei săptămâni, se verifică de zor cheltuirea celor 6,5 la mie pe la UMC Jilţ Nord şi UMC Jilţ Sud. Ţinta este Sindicatul Mine Energie Jilţ-Turceni, condus de Adrian Marciuc, cel mai mare sindicat din zona respectivă, care a beneficiat de banii Complexului Oltenia.
Sindicatele, nereușind să cheltuie toată suma, și nedorind să lase banii în contul CEO pentru a nu se reflecta în profit, cumpărau maşini de serviciu. Aşa s-a ajuns ca la Sindicatul Mine Energie Jilţ – Turceni şi la Sindicatul Energia Turceni, condus de Eugen Iovan, să fie vreo 14 maşini. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.