CEO verifică dispariția a 140.000 de tone de cărbune de la SE Ișalnița
CEO verifică dispariția a 140.000 de tone de cărbune de la SE Ișalnița
Ultra - Scurte26 iunie 2013

Directorii celor două Termocentrale Craiova şi Işalniţa, Constantin Bălăşoiu şi Marian Motocu, sunt în pericol de a-și pierde funcțiile de conducere, după ce au intrat în vizorul managerului CEO, Laurențiu Ciurel. Conform unor informaţii obţinute din sistem,  în cariere şi în termocentrale s-ar fi dispus efectuarea de măsurători la nivelul stocurilor de cărbune existente. Aşa se face că, în urma efectuării cubajelor, s-a constatat că din depozitul Termocentralei Işalniţa ar fi dispărut aproximativ 140.000 de tone de cărbune.
Raportul prezentat de reprezentanţii CE Oltenia, în care se reliefa lipsa cărbunelui, a fost contestat, se pare, verbal de Constantin Bălăşoiu, care ar fi dispus şi el propriile măsurători. În prezent, la cele două termocentrale Işalniţa şi Craiova, CE Oltenia face investiţii pe sistemul de desulfurare şi pe cel de şlam dens, unităţiile energetice fiind oprite de la livrarea de energie în sistemul naţional.
Există unele speculaţii că, la nivelul SE Işalniţa, se trecea în scripte o cantitate de cărbune mai mică decât cea consumată în realitate pentru a justifica un preţ de cost şi, implicit, de vânzare mai mic decât cel real. Deşi cele două blocuri energetice ale SE Işalniţa au o capacitate de producţie de 315 MW, termocentrala nu a funcţionat decât două zile în ultimele trei luni.
Dacă, la finalul măsurătorilor, se va constata lipsa celor 140 de mii de tone, conducerea CEO se gândeşte să-l demită pe directorul SE Işalniţa, Constantin Bălăşoiu. Informaţia nu a fost confirmată însă oficial de responsabili din cadrul companiei energetice. Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.