CFR Marfă anunță 1500 de disponibilizări
CFR Marfă anunță 1500 de disponibilizări
Ultra - Scurte23 iulie 2013

Reprezentanții CFR Marfă Banat-Oltenia au anunțat că vor urma circa 1500 de disponibilizări, urmare a faptului că jumătate din contractele care le are societatea feroviară de marfă sunt încheiate cu CEO și încărcările de cărbune s-au redus la jumătate faţă de luna mai a acestui an, ceea ce a dus,  implicit, la scăderea veniturilor societăţii.
“CFR Marfă a dat un program de 1.500 de oameni şi vor să facă concedieri pe Ordonanţa 36, dar deocamdată s-au dat posturile. S-a ţinut cont la cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare. La momentul la care vorbim nu există niciun fel de susţinere financiară ca să poată da ordonanţa asta. Eu vorbesc de CFR Marfă Banat-Oltenia cu sediul la Craiova, unde vor să dea 104 salariaţi de la ramura de tracţiune, 129 de la comercial şi 78 de la vagoane. Federaţia nu a fost notificată cu un program de concediere”, a spus Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei Naţionale Mişcare – Comercial.
Mii de angajați din domeniul feroviar au anunțat că vor ieși în stradă. Mitingul de protest va avea loc la Ministerul Transporturilor, între orele 10 şi 11. Programul va fi continuat cu un marş până la Guvernul României, unde protestatarii vor lăsa o petiţie şi apoi vor reveni la Gara de Nord. Vor participa angajaţi de la CFR Infrastructură, CFR Călători şi CFR Marfă.   Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.