Chinezii încep lucrările la Rovinari în 2014
Chinezii încep lucrările la Rovinari în 2014
Ultra - Scurte6 septembrie 2013

Dan Șova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, a declarat, pentru Radio China Internaţional, că lucrările de amenajare a unui grup nou, de 500 de MW, la termocentrala din Rovinari, parte a Complexului Oltenia, vor începe cel târziu în 2014.
„Acolo, la Rovinari, a fost un succes mare al companiei China Huadian. Fiind la un alt minister, nu-mi place neapărat să vorbesc în numele altei autorităţi, dar din ce am înţeles, cel mai târziu anul viitor se va da drumul la acest proiect şi va dura probabil maxim cinci ani. Construcţia terminalului de la Rovinari este un proiect de un miliard de euro foarte important şi pentru energetica românească în general şi pentru recuperarea termocentralei de la Rovinari”, a precizat Şova.
În acelaşi timp, directorul general al CE Oltenia, partenerul de proiect al chinezilor,a declarat că doi salariaţi de la investiții sunt plecaţi în China. „Dacă în noiembrie avem studiul de fezabilitate chiar putem obţine autorizaţia de construcţie“, a explicat Laurenţiu Ciurel.
Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.